USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чи можливий розкол між Тимошенко і Савченко

28 Червня 2016 20:15
Юлії Тимошенко таки довелося відреагувати на низку дивних, м'яко кажучи, заяв Надії Савченко. Як на критику лідера фракції відповість депутатка? Про це розмірковує журналіст Юрій Васильченко на сайті ukrrudprom.ua.

"Вести переговори - це означає принизити Україну, це означає легалізувати бандитів, це означає ніколи невирішити військовий конфлікт. Тому що переговори з маріонетками і терористами ніколи не призводили до позитивних наслідків", - заявила Тимошенко, демонструючи, що вона не розділяє позиції своєї колеги.

Нагадаємо, її молода колега по фракції останнім часом виступила з низкою пропозицій, які, на думку експертів, вдарили по рейтингу "Батьківщини".

Як Тимошенко збирається співіснувати з балакучою Савченко - теж незрозуміло, - міркує журналіст. І як би так не вийшло, що ці дві жінки разсваряться. І тоді або Надія Вікторівна сама піде зі скандалом, або соратники Юлії Володимирівни поставлять питання про її виключення з фракції. Зараз цього робити ніхто не буде, тому що у Савченко ще залишається високий особистий рейтинг. А наживати собі рейтингового ворога - ризиковано. Тим більше, що у "Батьківщини" є велика проблема: вихід навіть одного депутата поставить питання самого існування фракції.

Раніше деякі експерти допускали варіант, що Тимошенко може зробити ставку на Савченко в якості кандидата в президенти, а сама у разі вдалої кампанії залишиться прем'єром при посилених повноваженнях. Такий варіант, швидше з області фантастики, оскільки усі, хто знає Юлію Володимирівну, розуміють - першим місцем вона може поступитися тільки у тому випадку, якщо людина стане локомотивом для неї і партії. У такій якості на парламентських виборах 2014 року номером один у списку "Батьківщини" була Надія Савченко. До того ж, Тимошенко, як дуже досвідчений політик, прекрасно розуміє, що реальних шансів на президентство у звільненого з російського полону льотчика немає.

Що станеться у разі її відходу з "Батьківщини" в самостійне плавання? Можливо, у Тимошенко зітхнуть з полегшенням. Якщо тільки такий крок не отримає продовження у вигляді інформаційних атак Надії на своїх кривдників. І таке може бути. Ніхто ж не чекав, що вона заявить про готовність розмовляти із Захарченко і Плотницьким..

Не секрет, що Тимошенко вірить в дострокові парламентські вибори наступного року, для цього, власне, і потрібна антитарифна хвиля. І тут у неї виникає проблема - чи може вона розраховувати на те, що Савченко не відхилятиметься від генеральної лінії партії. Як показує досвід деяких політсил, того ж БПП, наявність в їх складі некомандних гравців шкодить значно більше, ніж зовнішні опоненти.

Юрій ВАСИЛЬЧЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Перехожий Показати IP 28 Червня 2016 21:03
Савченко вже давно завербували в ФСБ. Невже незрозуміло. В росіян був розрахунок на те, якої популярності досягла ця персона, перебуваючи в "ув'язненні". Вона - сучасний Нельсон Мандела україно-російського покрою. А ви всі і далі вуха розвішуйте.
Анатоль_ до Перехожий Показати IP 28 Червня 2016 21:54
Не треба казати дурниць! Надія це Герой України!
Перехожий до Анатоль_ Показати IP 28 Червня 2016 22:35
Хіба герої не можуть бути завербованими? Якщо вона припинить війну, навіть шляхом домовленостей, - це буде справжнім героїзмом.
Читач до Анатоль_ Показати IP 28 Червня 2016 22:50
Героя треба заслужити!!! Чим та брехуха заслужила? Голодувала - хтось в це вірить?
Штефан, Луцьк до Анатоль_ Показати IP 29 Червня 2016 09:44
Схоже на те. Хіба агенту ФСБ не можуть присвоїти звання Героя України, не знаючи про це? Згадайте, хоча б Зорге чи Штирлиця. :)))
Сергiй до Анатоль_ Показати IP 29 Червня 2016 11:41
Украiна заплатила дорогу цiну за Савченко. 17 червня 2014 року намагаючись визволити Надiю з полону загинули 3 айдарiвця, а 4-й потрапив у полон i через 10 днiв сепаратисти вбили його, загинув вiн вiд ножових поранень.
Віктор Федорович до Перехожий Показати IP 29 Червня 2016 09:10
Такий варіант цілком можливий і заслуговує на увагу. Можливо, це спроба підсунути Україні троянського коня уповільненої дії. Українці чекають нового героя - без проблем. Красива "обгортка" образу Надії виглядає безперечно краще ніж свій час запропоновані нам цукерки марки "РОШЕН". Це питання часу, однозначно він все виставить на свої місця, але потрібно пам,ятати, що ми зараз не в тому становищі аби кидатися на все, що гарно "виблискує на сонці" . Довіряйте, але перевіряйте!!!
Перехожий до Віктор Федорович Показати IP 29 Червня 2016 09:43
Справа в тому, що в стані ейфорії, яка ковбасила народ по відношенню до Савченко, ніхто так і не задався запитанням - якого милого її звільнили? Причина, типу "обмін на ГРУшників" ну зовсім не катить, бо ті ГРУшники там такі потрібні були, як і тут - Савченко. Все це відбувалось за якихось супертаємних перемовин, під покривом темряви. А наші люди що? Ну звільнили і ладно! Надя - нова Жанна'Д'Арк!
Просто лучанин Показати IP 28 Червня 2016 22:26
Не треба ні одної, ні другої! Ракушки при владі - нічого доброго не жди.
Духовний до Просто лучанин Показати IP 29 Червня 2016 23:47
Скільки ще по тюрмах в расєї а піарили тільки Савченко. Чому?
Прокурор Показати IP 29 Червня 2016 04:51
Убийца должна сидеть в тюрьме.
полюх Показати IP 29 Червня 2016 18:31
а ще один такий же герой в Миколаєві "метро" збудував між своіми маєтками)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus