USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутатам облради представили очільника Волинської митниці

12 Жовтня 2016 12:00
Новопризначенй керівник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький представив обранцям обласної громади своє бачення роботи на посаді та відповів на їх питання.

Про це йшлося під час 8 сесії Волинської обласної ради 12 жовтня.

Так, зі слів Віктора Кривіцького, протягом 9 місяців цього року Волинська митниця перерахувала до держбюджету 3,534 мільярда гривень, що становить 93% від цільового показника. На виконання закону щодо запровадження експерименту з фінансового забезпечення ремонту доріг державного значення за кошти перевиконання цільових показників митниця забезпечила 119,6 мільйона гривень. Однак, з травня митниця не виконала цільові показники і відтоді на ремонт доріг перерахували лише 3,9 мільйона.

Протягом жовтня до бюджету "поклали" 140 мільйонів гривень, цільовий показник наразі виконали на 81%. Серед важливих завдань очільник митниці назвав завершення будівництва автомобільного пункту пропуску Устилуг та будівництво пункту пропуску Адамчуки-Збереже. Щодо вирішення питання об’єктів зовнішньоекономічної діяльності, то на це він зауважив, що планується запровадження прозорих процедур митного контролю, ставлячи за ціль мінімізувати вплив людського фактору під час проходження митних формальностей. Окрім того, він оголосив про готовність співпраці з правоохоронними органами.
Голова облради Ігор Палиця зазначив, що з вини попереднього керівника митниці в дорожній фонд області протягом п’яти місяців не надходили кошти. З його слів, Кабмін наразі не налаштований продовжувати експеримент у наступному році, тож долучитися до процесу відстоювання інтересів області проситимуть нардепів-волинян. Іншим проблемним питанням він назвав черги на кордонах, які потрібно побороти.

Своє чергою, депутат Сергій Леонтьєв поцікавився у Віктора Кривіцького щодо його бачення вирішення питання черг, особливо для перевезення вантажів. На що той зауважив, що для збільшення транспортного потоку зі зменшенням черг необхідна реконструкція пункту Устилуг, аби через нього почав рухатися вантажопотік. Відпрацювати процедури обіцяють з суміжними службами та польськими колегами.

Депутат Валерій Діброва зазначив, що нині в Україну потрапляє до 70% «легальної контрабанди», тобто товарів, які провозять партіями вартістю до 500 євро, не сплачуючи при цьому мито. З його слів, таким чином накопичуються величезні партії не розмитненого товару, які потім реалізовуються у супермаркетах.

Очільник Волинської митниці зауважив, що варто називати прізвища підприємців, які займаються використанням такого механізму для ведення бізнесу.

Голова облради звернув увагу на те, що в Україні на державному рівні досі не ухвалили жодних законів щодо підтримки вітчизняних виробників, тож українці, які виїжджають на заробітки в Євросоюз, купують там продукти харчування та медикаменти, ціна яких там на порядок нижча, ніж в Україні.

Нагадаємо, під час програми «Протилежний погляд» у прямому ефірі каналу «Нова Волинь» 7 жовтня, Ігор Палиця зазначив, що Віктор Кривіцький – це людина, за яку несе відповідальність Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Власне, саме він призначив його на цю посаду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Богдан Показати IP 12 Жовтня 2016 13:23
"...українці, які виїжджають на заробітки в Євросоюз, купують там продукти харчування та медикаменти, ціна яких там на порядок нижча, ніж в Україні. як так може бути? зарплата в ЄС на порядок більша, а ціни на продукти менше. Значить , в УКРАЇНІ СПЕКУЛЯНТИ.а не бізнесмени.
Ксю Показати IP 12 Жовтня 2016 14:33
Самі ж знають , що головне питання не так в котрабанді яку ввозять , а яку вивозять!!! Не буде її то і черг не буде. Але де ж ..Не вигідно . На лапку давати не буде кому. Створюють відімость роботи , типу тут всі лохи і поведуться на їх болтавню. Не смішіть людей .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus