USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Бандерівське» питання спровокувало перерву. ОНОВЛЕНО

2 Березня 2012 10:58
У 21 сесії Луцької міської ради через півгодини після початку другого засідання 2 березня оголосили перерву. Депутати поки не розглянули жодного питання порядку денного.
Луцький міський голова Микола Романюк оголосив про 20-хвилинну перерву за пропозицією голови фракції «Батьківщина» в міськраді Юрія Корольчука. Депутат аргументував своє прохання потребою порадитися з колегами щодо питання порядку денного про звернення до поляків щодо Бандери.
Депутат Анатолій Бірюков висловив обурення з приводу того, що це питання обранці громади вирішили розглянути під час сесії попри те, що воно, як того вимагає регламент роботи ради, мало б бути спочатку розглянуте постійними депутатськими комісіями.
Луцький міський голова Микола Романюк пропонував доопрацювати проект рішення про звернення, створивши спецкомісію, до складу якої увійшло б по представникові з кожної депутатської фракції міськради.
Опісля перерви, порадившись, депутати вирішили створити редакційну комісію, яка розгляне проект рішення під час планової перерви в засіданні, й погодить остаточний варіант звернення.

Лише після того щодо проекту рішення визначаться депутати.

Нагадаємо, міськрада польського містечка Замостя офіційно засудила рішення Луцької міськради про визнання Бандери почесним городянином. «Міжнародне співтовариство, до якого ми належимо, засуджує і не приймає прославляння нацистів і фашистів», - йдеться в документі, який буде представлений в МЗС.

Окрім того, влада Замостя звернулася до люблінського муніципалітету. Люблінську владу закликали, зокрема і Спілка воїнів Народних Збройних Сил, звернутися до Луцької міськради, аби та скасувала рішення при визнання Степана Бандери почесним городянином. У разі ж відмови люблінську мерію закликають припинити співпрацю з Луцьком як із містом-побратимом.

Затим стало відомо, що депутати Люблінської міськради мають намір під час однієї із найближчих сесій висловити свою позицію щодо надання статусу почесного громадянина Луцька провідникові ОУН Степану Бандері.

«Бандерівське» питання стало предметом розмови між головою ради міста Люблін Петром Ковальчиком та секретарем Луцької міськради Григорієм Пустовітом. Ковальчик запевнив луцьку владу, що Люблін не має наміру розривати через статус Бандери партнерські стосунки з облцентром Волині.

Однак депутатам Луцької міськради кортить звернутися до Ради міста Замостя у Польщі у справі надання звання Почесного громадянина Степанові Бандері. Відповідно до проекту рішення, підготовленого фракцією «Свободи», владі Замостя пояснюють, що не варт втручатися в українську політику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
зaгрeб Показати IP 2 Березня 2012 12:11
Чeто здeсь воняeт пятой колоной.Кому выгоднa ссорa мeжду двумя нaродaми?
Антипшек до зaгрeб Показати IP 2 Березня 2012 13:22
Пшеки в свому дусі. Якщо вчасно не врізати їм під-дих будуть борзіти і борзіти. Аж поки на голову не вилізуть. От мені, може теж, не хоцця, щоб ляхи шанували своїх Потоцьких, Вишневецьких і прочих Лянцкоронських, але я демократично мовчу. Пошліть їх (Замостя, а не Потоцьких і т.д.) найух рішуче і надовго.
Київ до зaгрeб Показати IP 3 Березня 2012 10:32
Слухай загреб вали в свою Хорватію, а ми тут у себе в дома розберемось і без тебе і без інших ненависників незалежної України
Костя Показати IP 2 Березня 2012 12:17
Депутатам не "кортить", а згідно чинного в Україні законодавтва на звернення має бути надана відповідь. Дивним виступає й позиція окремих депутатів та міського голови. Всі вони знали про це звернення, кожен в межах своїх повноважень мав право підготовити проект чи подати свої пропозиції до проекту рішення-відповіді. Так ні, нікому не було діла, а коли хтось підготовив проект, то одразу, як це часто буває, знайшлись критикани. Хтось свідомо прагне "заговорити" це питання й штучно протидіяти прийнятю цієї заяви.
Експерт Показати IP 2 Березня 2012 12:26
Романюку М.Я. як міському голові підпорядковане ціле Управління міжнародного співробітництва та туризму. Проект рішення був відомий як мінімум два дні тому, чому протягом двох днів не було дано доручення міського голови працівникам управляння напрацювати зміни та доповнення до проекту? Чому саме сьогодні міський голова говорить про доопрацювання. Складається враження, що міський голова прикладає максимум зусиль, щоб це питання провалити.
Здрасте до Експерт Показати IP 2 Березня 2012 12:58
+100%
правдоруб Показати IP 2 Березня 2012 13:53
???Стратегічне питання для Луцька
правдоруб Показати IP 2 Березня 2012 13:56
???Стратегічне питання для Луцька
вхід України до ЄС закритий Показати IP 2 Березня 2012 15:13
25 лютого 2010 року Європейський парламент прийняв резолюцію по Україні в якій заявив, що Європейський Союз "глибоко шкодує щодо рішення колишнього президента України Віктора Ющенка посмертно нагородити Степана Бандеру, лідера Організації українських націоналістів (ОУН), яка співпрацювала з нацистською Німеччиною, званням "Національного Героя України"; сподівається у зв'язку з цим, що нове українське керівництво перегляне такі рішення і зберігатиме відданість європейським цінностям".Крім того, Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй щороку з 2008 по 2011 роки приймає резолюцію "Про недопустимість певних видів практик, які сприяють ескалації сучасних форм расизму, расової дискримінації та пов'язаної з ними нетерпимості". За резолюцію, що спрямована на боротьбу проти героїзації нацизму, проголосували 118 країн світу. В резолюції ООН будь яка героїзація членів усіх організацій (в тому числі і ОУН -УПА), які воювали проти країн антигітлерівської коаліції (і проти СРСР) вважається неприпустимою, і такою що не відповідає статусу члена ООН.
Ого!!! Показати IP 2 Березня 2012 17:44
Чим врізати? У нас армії немає, в них натівська...
Для Кости Показати IP 3 Березня 2012 18:50
"Депутатам не "кортить", а згідно чинного в Україні законодавтва на звернення має бути надана відповідь". О, видав!!! Так це законодавство України-до речи тут Поляки. На них цей Закон не поширюється.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus