USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Діяльність 5 ОТГ Волині перевірять

17 Червня 2017 14:49
П’ять об’єднаних територіальних громад на Волині перевірятимуть за рік їхньої діяльності. Втім, це не повинно перетворитися на переслідування, наголошує нардеп Ігор Гузь та застерігає голову Волинської облдержадміністрації, мовляв, ОТГ – це незалежні громади і їх тепер не «нагнути».

Про це йшлося на телеканалі «Аверс» у передачі «Запитай у депутата» 16-го червня. Гостем студії був народний депутат України з Волині від виборчого округу № 19 Ігор Гузь.

Телеглядачка в прямому ефірі поцікавилася, чи заплановані перевірки очільником ОДА не заважатимуть роботі ОТГ, які тільки входять у звичний режим своєї діяльності за новим механізмом.

«Я - великий прихильник децентралізації, тому готовий супроводжувати та висвітлювати цю роботу не лише в моєму окрузі №19, а й в цілому в області. Громади зараз, фактично, - незалежні. Вони не підпорядковуються ОДА, їх не можна «нагнути», вибачте, за таке слово, як це було раніше. І тепер не будуть виконувати те, що вони (облдержадміністрація - ВН) хоче; чи підтримувати кандидатів від БПП. Вважаю, що переслідувати громади неприпустимо. Звісно, згідно із законодавством є норма, яка дозволяє здійснювати перевірки. Однак, я застерігаю голову ОДА Володимира Гунчика не гратися з вогнем, якщо будуть переслідування тих чи інших голів ОТГ. Бо, дограється!» - наголосив нардеп, апелюючи до Гунчика.
ЧИТАТИ ЩЕ: ПЕРЕВІРКИ ОТГ ВОЛИНІ МОЖНА РОЗЦІНИТИ ЯК ТИСК НАПЕРЕДОДНІ ВИБОРІВ

Також Ігор Гузь нагадав, що Верховна Рада України надала кошти Центральній виборчій комісії для наступних виборів в ОТГ. Однак, каже нардеп, БПП вже розпочала політичні ігри та тиск на людей.

«Розкажу, що зараз відбувається, аби знали волиняни: БПП та губернатор (голова Волинської ОДА - ВН) шантажує у своєму кабінеті окремих потенційних кандидатів, які мають балотуватися. Він заставляє балотуватися людей від БПП. Прізвище цих людей не називаю, бо не хочу підставити їх, вони всі до мене приїжджають, якщо говорити про мій округ. Подібна ситуація вже на Волині відбувалася: у селі Вишнів (Любомльський район), нинішнього керівника Вишнівської ОТГ Миколу Сущика заставляли балотуватися від БПП, погрожували йому. Він не погодився і стійко дотримався своєї позиції та балотувався як позапартійний. Він виграв вибори з результатом у 53%. Я підтримав цього кандидата і доказав, що його підтримає громада і без блоку «панамських патріотів», - розповів Ігор Гузь.

Зауважимо, що перевірки ОТГ будуть здійснюватися у Зимнівській, Велицькій, Устилузькій, Смолигівській та Голобській громадах. Ці перші 5 ОТГ працюють вже понад рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Петро Показати IP 17 Червня 2017 15:00
Хтось ще вірить що: "виборів більше не буде до 2019 року!"(с) Попрошенко Захитався трон, чи просто ПОПу порипікло знизу?
Андрій Показати IP 17 Червня 2017 17:49
Ігоре! Відправте "старого мачо " на пенсію з його "пришманд*вками". Пора старому Гунчику онуків няньчити...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus