USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Для перемоги революції українцям пропонують використати досвід Франції

3 Серпня 2014 15:28
Проблему з Донбасом можна вирішити на прикладі Вандеї часів Французької революції, - вважає депутат Верховної Ради Юрій Михальчишин.

Про це йшлося під час гутірки з народним депутатом Юрієм Михальчишиним, що відбулася 3 серпня у рамках фестивалю українського опору «Бандерштат-2014: перезавантаження».

Говорячи про те, чи перемогла насправді революція в Україні, він зауважив, що поки давати відповідь на це надто рано. Так, революція передбачає зміну політичної еліти та економічного базису. В Україні, з його слів, наразі нова політична еліта виникла на руїнах старої олігархії, а голова адміністрації Януковича Сергій Льовочкін претендує на звання сірого кардинала. У економічній сфері зник один олігархічний клан – «сім’я» та «молоді реформатори» ( Курченко, Арбузов та Янукович-молодший). Втім, попри те, що нині шахти Рината Ахметова не працюють, але минулого року один лише гірничо-збагачувальний комбінат у Кривому Розі приніс йому 4 мільярди гривень прибутку. Таким чином, зі слів Юрія Михальчишина, не варто плекати ілюзію, що донецькі зникнуть, «як роса на сонці», адже політика лишається протистоянням олігархів.

Як приклад для України депутат назвав Французьку революцію, яка народила форму унітарної держави. З його слів, на Майдані перші виступи відбувалися за участі націоналістів, з їхньою допомогою вперше відступив «Беркут». Таким чином, націоналістична молодь в Україні, як і у Франції, започаткувала революцію, але досі не перемогла.

Він нагадав, що під час революційних подій у Франції теж був свій «Донбас» - Вандейська область. Цей регіон був ментально близькій Англії, говорив мовою, несхожою на французьку. За підбурювання британських окупантів там виник сепаратистський рух, який у підсумку призвів до вирізання місцевих французьких гарнізонів та 300 тисяч людських жертв.

Революціонери в Парижі знайшли рецепт того, як зламати хребет контрреволюційній гідрі - без жалю конфісковували майно олігархів, впроваджували військовий стан, використовували адекватну силу. Було стверджено, що немає окремої бретонської нації (як нема окремого «донецького характеру»). Приклад Франції, де державу будували за концепцією «один народ, одна мова, одна держава» депутат вважає дороговказом для України.

Втім, його думку підтримали не усі слухачі. Промовцю казали, що порівнювати Францію часів Французької революції та Україну не зовсім правильно.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
я Показати IP 3 Серпня 2014 15:44
коментар було видалено
poster до я Показати IP 3 Серпня 2014 15:47
коментар було видалено
віра до я Показати IP 3 Серпня 2014 16:08
А в цього чоловіка освіта така, що тобі, вбогому умом, навіть і не доперти, ото ти нещасне і біснуешся, соромно
Дончанин до віра Показати IP 3 Серпня 2014 16:23
коментар було видалено
віра до Дончанин Показати IP 3 Серпня 2014 16:46
Ти, перепрошую пук..в в. воду
sss Показати IP 3 Серпня 2014 15:55
коментар було видалено
віра до sss Показати IP 3 Серпня 2014 16:05
Що шизоід, аж запінився , чи може ти сказився, то тебе треба ізолювати, ха ха ха
Робеспьер Показати IP 3 Серпня 2014 16:02
Французы установили на площади гильотину и провели люстрацию.
українка Показати IP 3 Серпня 2014 16:23
Можна брати приклад з сьогоднішньої Франції,в результаті тих подій французи добре запамятали,що спілкуватись у Франції потрібно лише французсько мовою.
Дончанин до українка Показати IP 3 Серпня 2014 16:31
По поводу "що спілкуватись у Франції потрібно лише французсько мовою" Добавлю того, что ты не знаешь: Во Франции регулярно принимают законы о чистоте французского языке. В Англии вообще не существует стандарта языка. Результат: французский сохранился как международный только в ресторанах и еще в одном подобном месте (лень искать, в каком именно).
Shkapa Показати IP 3 Серпня 2014 16:25
Як я розумію, Михальчишин представляє ВО "Свобода", яке обіцяло прийняти закон, який бі дозволяв народу легше отримати зброю. Щось вони вже про це замовкли. І як він пропонує беззбройному народу боротися з добре озброєною "Вадеєю"?
віра до Shkapa Показати IP 3 Серпня 2014 16:49
А чому не пішла на зустріч з Михальчишиним і не спитала, всім була б цікава відповідь!
патріот Показати IP 3 Серпня 2014 17:09
Хто пропонує, цей Михальчишин?:) Начитався... Не надоїло експерементувати з Україною? А сам хоч одне робоче місце створив, за людей подбав..., що чужі статки рахує?! Лише бла-бла від таких і подібних, самі ніц не варті для суспільства "революціонери" хр...і!!!
Хренів до патріот Показати IP 3 Серпня 2014 18:30
Такі,як в нас, створюють робочі місця,краще вони їх не створювали. За такі зарплати )(уй проживеш.
Анонім до Хренів Показати IP 3 Серпня 2014 19:33
Когда ты будешь больше получать: тогда, когда на сто рабочих будет 50 рабочих мест или тогда, когда на сто рабочих будет 150 рабочих мест?
Хренів до Анонім Показати IP 3 Серпня 2014 20:35
Відповідь:коли не буде таких м*дил,як ти,які за копійку готові все продати
сірий вовк Показати IP 4 Серпня 2014 16:00
"гутірка". А слово "розмова" вже не популярне у національно свідомих колах? Чи усі переходимо на лемківський лексикон?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus