USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

До Верховної Ради внесли оновлений законопроект про ринок землі

11 Жовтня 2019 20:53
Оновлений проект закону про обіг земель сільськогосподарського призначення зареєстрували на сайті Верховної Ради, пише НВ.

Законопроект зареєстрований як альтернативний. Його автори — депутати з фракції Слуга народу, зокрема глава комітету з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський.

Один з авторів проекту розповів, що в ньому були враховані зауваження, висловлені напередодні на зустрічі президента Володимира Зеленського з представниками аграрної галузі.

Проектом закону, зокрема, пропонується передбачити, що іноземці та особи без громадянства не зможуть ставати власниками земель сільгосппризначення до 1 січня 2024 року.

Крім того, зазначено, що сукупна площа земельних ділянок сільськогосподарського призначення у власності громадянина або юридичної особи з урахуванням пов’язаних осіб в межах однієї об'єднаної територіальної громади не повинна перевищувати 35% земель сільгосппризначення такої громади; в межах однієї області або Автономної Республіки Крим — 8%, в межах всієї країни — 0,5%.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що відкриття ринку землі в Україні планується на жовтень 2020 року.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що купувати і продавати землі сільськогосподарського призначення зможуть тільки українські громадяни і компанії.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1111 Показати IP 12 Жовтня 2019 09:24
От і кортить "деяким" землею торганути. Ще памятають 90 - ті, як на ваучерах всіх киданули і мільйонерами стали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus