USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Долю «Естету» вирішать у квітні?

23 Листопада 2011 15:54
Члени «молодіжної» комісії міськради рекомендують розглянути питання про створення комунального підприємства «Естет» у квітні 2012 року.

Про це йшлося 23 листопада під час постійної комісії міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

Директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан запропонувала створити на базі нежитлового приміщення, розташованого за адресою проспект Відродження, 22а, комунальне господарство «Естет». На її думку, у будівлі потрібно зберегти усі діючі гуртки та секції і розширити діяльність, надаючи доступ до окремих приміщень молодіжним громадським організаціям.

«До міської ради звертаються організації, які хочуть провести благодійні чи культурні заходи, але не мають приміщення. Було б дуже добре, щоб в густонаселеному районі міста було таке місце», – додала вона.

Також чиновниця повідомила, що підприємство буде самоокупним та не потребуватиме вливань з міського бюджету.

Голова комісії Павло Данильчук запропонував зібрати громадські організації Луцька та обговорити формат діяльності майбутнього КП «Естет». «Можливо, його нікому не цікаво використовувати», – пожартував депутат.

Водночас «свободівця» Андрія Калахана зацікавило, кому буде підпорядковане нове підприємство. Начальник відділу управління майном міської комунальної власності луцької мерії Тарас Яковлєв відповів, мовляв, міський центр соцслужб формував статут КП, то й контролювати діяльність мають вони. Галан додала, що директора призначатиме міський голова за погодженням з профільним заступником. Так само затверджуватиметься структура і штат установи.

Своєю чергою, Артур Василевський, який запропонував не створювати КП, а передати майно Палацу учнівської молоді. Мовляв, невідомо чи буде новостворене підприємство прибутковим, та й не доведеться наймати нових працівників, бо в ПУМі - кваліфікований та досвідчений персонал.

Однак депутати не підтримали його ініціативи, а вирішили рекомендувати сесії перенести розгляд питання про створення комунального підприємства «Естет» на квітень 2012 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
естет Показати IP 23 Листопада 2011 16:28
А в травні Кравчук його успішно приватизує. Браво!!!
Знаючий Показати IP 23 Листопада 2011 17:03
Шановні автори ідей та пропозицій, почитайте нинідіючий договір та відпні рішення судів. Боюсь що створення комунального підприємства, нібито для наповнення міської казни обійдеться в чергове викачування коштів та втрати приміщення в цілому. Шкода, що Ліна Галан стає інструментом в руках Кравчука.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus