USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На місці колишнього заводу в Луцьку - елітне житло

5 Лютого 2015 07:00
Колишній цегельний завод на вулиці Львівській може перетворитися на місце будівництва житлового комплексу.

Члени міськвиконкому надали дозвіл на розробку проекту детального плану території в межах вулиць Львівська, Цегельна та Супутника. Відповідне рішення вони прийняли 4 лютого, під час засідання.

Як пояснив головний архітектор міста Леонід Герасимюк, до міської ради звернулося ПП «Будтрейд», яке є власником нефункціонуючого цегельного заводу, розташованого між вулицями Львівська, Цегельна та Супутника. Власник пропонує збудувати житловий комплекс на території заводу.

З його слів, багатоповерхівка в тому районі буде виглядати органічно. Власне, місце розташування цього об’єкту може бути на руку власникам, бо, на думку Леоніда Герасимюка, житло може вийти елітним - з гарним краєвидом, хорошою прилеглою інфраструктурою.

Члени виконкому проект рішення підтримали. Відповідно до чинного законодавства, після розробки проекту детального плану території, його внесуть на обговорення громадськості. А по тому проект розглядатимуть депутати міськради, оскільки, згідно з генеральним планом, ця ділянка належить до промислової зони. Лише після затвердження рішенням сесії Луцької міської ради її переведуть під житлову забудову.

Відтак, долю проекту вирішать депутати міської ради.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про будівництво ще одного житлового кварталу в районі вулиці Львівської. Так, нещодавно члени міськвиконкому затвердили детальний план території житлового кварталу в межах вулиць Львівської, Городецької, Олени Кульчицької та Вільямса. Однак, наразі забудовуватиметься лише невеличка ділянка цього кварталу
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Мозок Показати IP 5 Лютого 2015 08:17
А що , цегли вже непотрібно? Може краще відновити роботу заводу? І робочі місця, надходження до бюджету, і цегла дешева, бо в два рази блище до карє"ра. Житла, розважальних та торгових закладів більш чим достатньо, а ось роботи- зась.
123 до Мозок Показати IP 5 Лютого 2015 10:28
Користь для бізнесмена і користь для суспільства - це дві абсолютно різні користі,які іноді накладаються одна на одну. Це слід завжди пам'ятати і не тішитись марними ілюзіями.
Укр. Показати IP 5 Лютого 2015 08:56
Ті деб..и депутати роздерибанили всю землю і вже добрались до промислових зон. ВИРОБНИЦТВО ПРОДУКЦІЇ, РОБОЧІ МІСЦЯ, НАПОВНЕННЯ БЮДЖЕТУ І ЕКОНОМІКА є основою із основ,але таким це не зрозуміти. Відповідати прийдеться рано чи пізно.
Краєзнавець Показати IP 5 Лютого 2015 08:58
Це найстаріший цегельний завод Луцька. В центрі міста із випущеної на ньому цегли зведено чимало красивих будинків. А якої високої якості була його продукція! Потрібно знайти ефективного власника і за будь-яку ціну зберегти підприємство. Невже більше нічого не будемо будувати?!
!! до Краєзнавець Показати IP 5 Лютого 2015 11:07
там вже й піч що ще при царях зробили, розібрали й розпродали.
Oleksa Показати IP 5 Лютого 2015 09:30
Ну якби було вигідно відновити завод, то так і зробили б......це просто бізнес;) І ще одне, коли в вас будуть такі гроші як в них("Будтрейд") то тоді будете розвивати економіку і створювати робочі місця, а поки що ви можете тільки розказувати як їм використати власні фінанси! Будівництво будинку теж створить робочі місця....
Анонім Показати IP 5 Лютого 2015 09:31
Завод відновити слабо?
злий Показати IP 5 Лютого 2015 10:50
Дайош черговий торгово-розважальний центр з підземним переходом з трьома "буратінами" і "карабасами"!!!!!
Сергій Показати IP 12 Березня 2016 22:17
Немає вже заводу- розібрали все до цеглини!!! Живу поруч-мій дід там все своє життя пропрацював і я дуже часто з ним бував там!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus