USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Ердоган шукає для Туреччини альтернативу ЄС

20 Листопада 2016 23:37
Туреччина розглядає приєднання до Шанхайської організації співпраці (ШОС), як альтернативу Євросоюзу, і глава держави Реджеп Тайіп Ердоган вже провів переговори з президентами Росії і Казахстану Володимиром Путіним і Нурсултаном Назарбаєвим про можливість вступу країни до цієї співдружності.

Про це повідомляє golos.ua з посиланням на турецьку газету Sabah.
Президент каже, що ШОС забезпечить Анкарі більше свободи дії, тоді як Брюссель "вже 53 роки затягує процес" прийому республіки в ЄС.

"В Європі після Brexit можуть відбутися такі події і в інших країнах, у Франції говорять про це, в Італії. У цих умовах Туреччина повинна себе відчувати спокійно. Чому б Туреччині не стати членом ШОС? Я про це говорив з Путіним і Назарбаєвим. Участь Туреччини в ШОС забезпечить нам більше свободи дій в зв'язку з цим", - заявив Ердоган.

Він також сказав, що у Туреччини "непогані" відносини з РФ, а днем раніше в інтерв'ю телекомпанії «CBS News» Ердоган заявив, що розчарований в США.

Нагадаємо, раніше в Туреччині заявляли, що якщо Євросоюз не надасть їй безвізовий режим до кінця року і не припинить наполягати на скасуванні антитерористичного законодавства, Анкара відмовиться від укладеної в березні угоди з прийому нелегальних мігрантів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
аржен Показати IP 21 Листопада 2016 09:36
турок - він і в африці турок(((
василь Показати IP 21 Листопада 2016 10:17
Це наше майбутнє в ЄС.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus