USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Горілка Нестерука»: як БПП готується до можливих виборів у регіонах

8 Червня 2017 13:34
«Думаю, багатьом із вас цікаво, як БПП готується до можливих виборів у регіонах, і за рахунок чого купує місцевих силовиків, забезпечуючи адмінресурс.

Відповідь горілка. Майже в усіх областях актив БПП отримав право на виробництво контрафакту», - пише редактор програми «Гроші», креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубінський.

«Волинь - відмінний приклад такої роботи. Мої колеги зняли матеріал про те, як депутат міськради від БПП Нестерук, не соромлячись, робить контрафактну горілку і клеїть на неї акцизні марки, надруковані на ксероксі. Горілка продається в усіх магазинах Волинській області, а прибуток від її продажу йде на «конвертні» виплати силовикам.

Прикривають схему доблесні співробітники Держфіску. Ми зафіксували для вас Наталію Єлову, начальника управління ДФС Волинській області з контролю над обігом підакцизних товарів.

Вона - головний «дах» для горілчаного бізнесу БПП в області», - пише Дубінський під відео, яке він опублікував на своєму каналі в YouTube та на своєму сайті.

Зокрема, на відео журналісти відзначили модель телефону, яким користується Єлова - це iPhone 7, та коштовний годинник Rado, оправлений білою керамікою із золотом. Схожий в інтернеті коштує понад 90 тисяч гривень і це зі знижко. Проте інформація про ці матеріальні цінності фіскалки у її деклараціях за 2015 та 2016 роки відсутня.
Нагадаємо, очільник фракції БПП «Солідарність» у Луцькій міській раді, депутат Петро Нестерук у мережі магазинів «Гроно», власником яких він є, реалізує спиртні напої з підробними акцизними марками власного виробництва. Це виявили журналісти та повідомили про порушення фіскалів.

Втім, як стало відомо Інформаційному агентству Волинські Новини, після виходу сюжету на телебаченні з магазинів Нестерука в терміновому порядку почали вивозити контрафакт, який медійникам раніше вдалося придбати в магазині. Відтак, скидається на те, що у магазинах «готувалися» до перевірки профільних органів, яка, вочевидь, мала б «нагрянути» найближчим часом. Відповідно, фіскали порушень не побачили.

Згодом журналісти завітали на склад горілчаного магната ТОВ «Полісся-Трейд», де купили оковиту без належних акцизів за 36 гривень за пляшку. Спіймавши порушників на гарячому, вкотре викликали фіскалів. Аби й цього разу фальсифікат не вивезли, журналісти та члени Громадського формування «Варта порядку» чергували цілодобово біля складу. Це не сподобалося алкогольним бізнесменам і журналістів вивели за межі території, а один з охоронців накинувся на оператора з кулаками.

Працівники податкової поліції ГУ ДФС у Волинській області все ж таки вилучили майже 5,4 тис. літрів незаконно виготовленого алкоголю зі складів луцького депутата Петра Нестерука у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 204 КК, тобто за незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
11 Показати IP 8 Червня 2017 14:07
Хай революціонери подивляться кого до влади привели . Яким море поколіна . На виборах хай думають за кого голосувати . Палиця хоч щось робить для міста тай для людей виділяє .
Анонім Показати IP 8 Червня 2017 14:22
і що далі ? закриють ту справу, адже Бригада Підлих П"здунів своїх не здає
Насіров Показати IP 8 Червня 2017 14:53
Привет Петро! Молодець, але про всяк випадок сходи на курси акторської майстерності до Вусенко і грай хворого!
Єлова Показати IP 8 Червня 2017 17:37
СБУ і менти прикормлені і нічого мені не буде. Скачіть дальше майдауни!
Анонім Показати IP 9 Червня 2017 00:29
Та це не він її виготовляє гляньте хто виробник і на завод і все!!!! Він просто реалізує через свою фірму)))))
Ніла Показати IP 26 Червня 2017 23:00
Завтра сатана прийде до влади, то Єлова там буде перша, людина без моралі і совісті, всіх купить, кого треба, а пікне хто, унічтожить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus