USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Грузія вимагатиме видачі Сакашвілі

1 Серпня 2017 10:03
Міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані заявляє про готовність грузинської сторони вимагати від США видати екс-президента Міхеіла Саакашвілі, що знаходиться в розшуку, якщо він вирішить оселитися в цій країні.

Міністр заявила, що Грузія буде вимагати екстрадиції Саакашвілі від будь-якої країни, де він вирішить залишитися, інформує Інтерфакс.

«Якщо це буде Україна, куди він, як сам каже, повернеться, то тут у нас процедури завершені і всі докази, які у нас були ще в 2014-2015 роках вже передані українській стороні. І якщо в Україні з'явиться політична воля співпрацювати з Грузією, вони можуть прийняти рішення щодо його передачі», - заявила міністр.

«Що стосується інших країн, наприклад, США, то в разі, якщо колишній президент там вирішить залишитися, нам знадобляться правові консультації з цими країнами, включаючи переговори і угоду про видачу», - зазначила Цулукіані.

26 липня стало відомо, що президент України Петро Порошенко видав указ, яким позбавив громадянства Саакашвілі. В адміністрації президента України пояснили, що припинення громадянства пов'язано з поданою ним недостовірною інформацією при оформленні документів. 29 липня Саакашвілі заявив, що має намір звернутися до Вищого адміністративного суду в зв'язку з позбавленням громадянства України, а потім - до Європейського суду з прав людини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Українець Показати IP 1 Серпня 2017 10:57
Віддайте усіх міністрів з президентом
Sieger Показати IP 1 Серпня 2017 12:39
Правильно, видати Грузії, хай відсидить там за корупцію та відмивання грошей під час свого президентства. Його спецслужби Грузії чекають з розпростертими обіймами. Кримінальна справа на нього вже давно відкрита.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus