USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Грузія не просила видати Саакашвілі, - ГПУ

7 Вересня 2017 11:18
У 2017 році Грузія не надсилала до України запит про видачу Міхеїла Саакашвілі.

«У Генеральній прокуратурі заявляють, що в 2017 році запити від компетентних органів Грузії про видачу колишнього грузинського президента, екс-голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі не надходили», – йдеться у повідомленні ГПУ, передає «Радіо Свобода».

Клопотання про розшук, взяття під варту та видачу Саакашвілі отримували від грузинської сторони у 2014 і 2015 роках. У 2016 видавати Саакашвілі відмовились.

Як заявляв раніше заступник міністра юстиції Сергій Петухов, Грузія направила Міністерству юстиції та Генеральній прокуратурі України запит на видачу екс-губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі. 18 серпня в офісі генерального прокурора Грузії заявили, що співпрацюють з українською владою в питанні екстрадиції Міхеїла Саакашвілі. Заява з’явилася після того, як Саакашвілі оголосив про плани повернутися в Україну.

Як відомо, 26 липня президент Петро Порошенко позбавив Саакашвілі громадянства України. Сам політик у цей час був у Сполучених Штатах Америки. Звідти за допомогою українського паспорта він приїхав до Польщі і Литви. 4 вресня мер Львова Андрій Садовий, голова партії «Самопоміч» заявив, що ряд нардепів з партії будуть зустрічати екс-губернатора Одеської області Міхеїла Саакашвілі на КПП «Краковець».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Допитливий Показати IP 7 Вересня 2017 11:35
Вчора у всіх теленовинах повідомили що Грузія звернулася до України про видачу Саакашвілі , а ви повідомляєте що ні . Де правда ...???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus