USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Грип завадив волинським депутатам відновити історичну справедливість

27 Лютого 2015 10:15
Профільна комісія обласної ради не змогла розглянути проект рішення, згідно з яким готують пропозиції для Києва, аби «День Перемоги» перейменувати на «День пам’яті жертв Другої світової війни». Усе через те, що депутати захворіли на грип й не зібрався кворум.

Засідання комісії обласної ради з питань поновлення прав реабілітованих відбулося вчора, 26-го лютого.

Втім, комісія не зібралася, адже її члени захворіли на грип, принаймні двоє, без яких не зібрався кворум. Про це інформує перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик.

«Сьогодні немає кворуму. Зараз «гуляє» епідемія грипу й є такі члени комісії, що не хочуть себе наражати на погіршення здоров’я й занапастити когось іще. Щодо відновлення історичної справедливості, то ми напрацювали ряд документів до центральних органів, до Гройсмана й Порошенка. Ми хочемо, аби вони внесли зміни у законодавство України й щоб ми позбулися наслідків «совєцького» режиму, змінивши назву «День побєди» на «День пам’яті жертв Другої світової війни». Бо це була не «побєда», адже після закінчення війни наші хлопці гинули від режиму. Зауважу, що це рекомендувала генеральна рада ООН ще 10 років тому», - пояснює Пирожик.

З цього приводу депутат Святослав Боруцький додав, що окрім назви, проект рішення передбачає й ряд заходів вшанування пам'яті журтв впродовж двох днів – 8-го і 9-го травня.

Повторне зібрання комісії планують скликати вже наступного тижня.

Нагадаємо, торік на меморіальному комплексі «Вічна слава», що у Луцьку, пропонували місцеві депутати демонтувати символи тоталітарного режиму.

Потому ці ж обранці громади ініціювали перейменування свята «День перемоги» на «Вшанування пам’яті жертв Другої світової війни».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Факт Показати IP 27 Лютого 2015 10:27
Займіться створенням робочих місць, боротьбою з корупцією. Не дратуйте людей.
житель Показати IP 27 Лютого 2015 10:37
Це також треба!
Дмитро Показати IP 27 Лютого 2015 10:42
Де там совок волинський проголосує? Там же одні риги і бандюки з 90-х.
Сергій Показати IP 27 Лютого 2015 10:56
Свято імені Клари Цеткін і Рози Люксембург набагато ближче - розпочніть з нього
розум Показати IP 27 Лютого 2015 11:12
Все вже зроблено, все добре, лишилося лише зайнятися святами. Коли ми вже перестанемо переписувати нашу історію. Вона була, що ви хочете поміняти? Живіть зараз, робіть добрі справи для людей, і вам кожен день будуть дякувати. Не займайтесь невідомо чим, бо складається враження, що ви бездарні і не знаєте, що робити далі, то й придумуєте, те, що не на часі. Панове чиновники, починайте працювати, пора настала вже давно.
До розуму Показати IP 27 Лютого 2015 11:34
Це ж їхній рівень, Там їх 90 відсотків собаці буди не зробили, а ти хочеш щоб зробили громаді. Один популізм.
Представник громади Показати IP 27 Лютого 2015 13:06
Не з того розпочинаєте, панове дупутати. Не з того. Але добре подумати і розпочати ви не здатні, та й часу у вас уже немає. Скоро будете летіти ви з кріслами з міської і обласної ради як горобчики. Терпець в народу вже рветься потрохи, дивитися на ваш безглуздий балаган. Готуйтеся, голубочки, складати мандати, якщо не хочете скласти лапки.
Перемога Показати IP 27 Лютого 2015 13:41
Якщо шизофренікам пирожикам визволення від фашизму це не Перемога а траур то нехай звернеться з цим питанням до людей на майдані де такі як він люблять горланити і він побачить реакцію народу. Нацисти тобто фашисти.
До автора заголовка Показати IP 27 Лютого 2015 15:00
Не називайте нацистський брєд "історичною справедливістю" ви провокуєте заголовком публікаціі. День Перемоги це державне свято і Верховна Рада лише може встановлювати держані свята або перейменовувати іх в траурні дні.
бандеровець Показати IP 27 Лютого 2015 15:21
нехай Пирожик мозгі собі поміняє! патрійот хр...в

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus