USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Янукович про євроінтеграцію

12 Вересня 2013 18:29
Україна має можливість підписання Угоди про асоційоване членство в Європейському Союзі. Про це під час наради з адміністративно-господарським активом Волині, що відбулася 12 вересня у Луцьку, розповів Президент України Віктор Янукович.

Зі слів Президента, питання євроінтеграції – питання не сьогоднішнього дня, адже ним займалися вже протягом приблизно 15 років.

«Ті, хто більше всього кричали за європейську інтеграцію, на жаль, менше всього зробили. Останніми роками нам вдалося досягти тих критеріїв в стосунках з Європейським Союзом, які відповідають критеріям асоційованого членства. Рішення прийматимуть 28 країн, але експерти, з якими ми постійно працювали, дали позитивну оцінку. Ми маємо можливість в цьому році підписати Угоду про асоціацію, але це не означає, що після цього ми протиставлятимемо інтереси ЄС інтересам країн Митного союзу. Робити це – не в наших інтересах. Вибудовуючи стосунки з Митним союзом, ми завжди повинні пам’ятати, що за ними стоять інтереси наших галузей, підприємств, людей, економіки», - зазначив гарант.

Він також повідомив, що країни Митного союзу, за часи співпраці, прийняли понад 200 різних положень, які сьогодні регламентують їхні стосунки. Україна участі в цьому не брала. У 2011 році Віктор Янукович запропонував партнерам йти шляхом підписання угоди між Україною та країнами Митного союзу «3+1», після чого держава розпочала б процес приєднання до положень Митного союзу. Зі слів Віктора Януковича ці положення потрібно пропустити через всі внутрішньодержавні процедури, які закінчуються ратифікацією у парламенті. Для цього потрібен час, який дасть можливість побачити, до яких положень Україна приєднається стовідсотково, а до яких частково.

«Цей процес повинен відповідати нашим національним інтересам і не повинен порушувати наші міжнародні зобов’язання. Емоції, які є навколо цього процесу євроінтеграції, дуже згуртовують суспільство. Ми розуміємо, що там, де є емоції, вони штовхають нас на висновки. А висновок один – треба робити», - звернувся до присутніх Президент.

Віктор Янукович навів відому цитату про те, що не буває вічних друзів та вічних ворогів, а є вічні інтереси.

«Ми завжди будемо йти своїм шляхом, з повагою до наших партнерів», - зазначив Президент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тупий Показати IP 12 Вересня 2013 18:54
Ура!!!!! Ура!!!!! нарешті ми прозріли
Містер Показати IP 12 Вересня 2013 22:03
Яка євроінтеграція? Подивіться на наші дороги,владу,корупцію і т.д. Самий кращий автобан Луцьк-Львів----гордість нашої країни!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus