USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чому Ігор Палиця знову йтиме до парламенту

2 Вересня 2015 19:00
Колишній народний депутат від Луцька, засновник Фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця знову балотуватиметься до парламенту. Потребу повернутися у Верховну Раду він пояснює необхідністю наведення порядку у владі, мовляв, наразі там - хаос, який може вилитися на вулиці, як це трапилося нещодавно у столиці.

Свою кандидатуру він висуватиме від округу № 23, де донедавна кілька скликань поспіль перемагав Ігор Єремеєв.

Власне, те, що Ігор Палиця завжди наголошував на тому, що відчуває себе лучанином, тут живуть його батьки, і він почуває відповідальність за цей регіон, повпливало на рішення обрати саме волинський округ.

Про це Ігор Палиця повідомив під час прес-конференції 1 вересня.

Нагадаємо, народний депутат України Ігор Єремеєв отримав важку травму під час кінної прогулянки. Вітчизняні й закордонні лікарі боролися за його життя, але, на жаль, врятувати його не вдалося.

Тож, незабаром в окрузі №23 на Волині будуть оголошені дострокові вибори до парламенту. Ігор Палиця повідомив, що, попри тривалі сумніви, висуватимеме свою кандидатуру на цю посаду.

«Ми ніколи не були друзями, але в мене завжди були нормальні стосунки з Ігорем Єремеєвим. Я не вступав з ним в агресивні публічні дискусії. Сталася біда. Я вагався, як це буде морально виглядати. Утім, сьогодні я на 90% схиляюсь до того, що мені треба піти у Верховну Раду», - пояснив він.

Перебуваючи на посаді голови Одеської облдержадміністрації, зазначив Ігор Палиця, він побачив, що центральній владі байдужі регіони. За цей час в Кабміні не відбулося жодної наради за участю голів ОДА, де б поцікавилися ситуацією в регіонах, економічною ситуацією тощо. Натомість попередили: доведеться попрацювати на майбутні вибори.

Так, на думку Ігоря Палиці, сьогодні у владі - хаос, який може вилитися на вулицю, як це й відбулося в Києві, під час голосування за зміни до Конституції.

Він вважає, що в цій ситуації винні дві сторони: безпосередні організатори і ті, хто спровокував кривавий конфлікт під стінами уряду.

Нагадаємо, під час засідання парламенту, де розглядали зміни до Конституції, відбулися сутички між мітингувальниками та правоохоронцями. Протестуючі кидали бойові гранати і застосовували вогнепальну зброю. В результаті – більше 130 поранених і четверо загиблих.

«Організатори цього мають відповідати згідно з законом, їх необхідно покарати. Перед ними стояли хлопці, які воювали на фронті чи мали поїхати на фронт. Але покарати треба й тих, хто намагається просунути таким чином зміни до Конституції», - зауважив він.

На його думку, ці зміни потрібно було обговорити з українцями відкрито, а не домовлятися кулуарно. Так, в частині децентралізації бюджету і перерозподілу повноважень між центром і громадами все ніби й добре. Але разом з тим вводиться одноосібне призначення префектів з повноваженнями більшими, ніж в кого-небудь є сьогодні.

Саме префекти зможуть зупиняти будь-які рішення місцевих рад, направляти їх Президенту в Конституційний суд. І міські голови, очільники громад не працюватимуть самостійно.

«Можливо, Конституцію треба міняти, і, напевне, її треба міняти. Але треба це робити відкрито, виносячи на розгляд народу, провівши референдум. Бо питання Донбасу - непросте, там рівень ненависті до української влади великий. Як її погасити – незрозуміло. Але це не може робитися кулуарно», - пояснює Ігор Палиця.

«Ми душимо свій видобуток, і, замість того щоб сюди вкладати, конвертуємо у валюту і платимо за енергоносії Росії. В нас немає інвестиційного клімату. Треба гроші вивести з тіні, міняти податкове законодавство, підходи до інвесторів», - пояснює бачення змін в країні та потребу повертатися до Верховної ради Ігор Палиця.

Відповідаючи на питання журналістів, чи має він бізнес в Росії, Ігор Петрович подивувався, - мовляв, як можна мати там бізнес у той час, коли міські, обласні, районні ради по черзі визнають цю країною агресором.

«Я не маю бізнесу в Росії. Не можеш продати бізнес – закрий, але не плати податки країні-агресору. Сьогодні це не питання бізнесу, а питання патріотизму. Жодна українська компанія, якщо це патріот, не може працювати в Росії. Якщо ти українець, ти не можеш платити податки в країні, значна частина бюджету якої йде на утримання російської армії. Потім ми отримуємо це все в цинкових гробах у себе дома», - резюмував Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
123 Показати IP 2 Вересня 2015 19:28
Кто бы сомневался.
Хм Показати IP 2 Вересня 2015 20:50
Чому-чому? Бо там добре.
отаке Показати IP 2 Вересня 2015 21:36
Чому я не живу в округу єрємєєва? Комусь построять садочок і замість мене дадуть матеріальну допомогу. Повезло комусь
123 Показати IP 2 Вересня 2015 21:47
Будь-ласка, йдіть від м.Рожищ та Рожищенського району. Так як Ви спонсоруєте громаду, так даже "пітух" з курчака не старається. І ще Іру не потрібно списувати вона супер, а цього нового довго потрібно розкручувати. З повагою
А ндрій Показати IP 2 Вересня 2015 21:58
Це виглядає як стара, пошарпана колода краплених карт...В Одесі можна було показати себе на практиці,але...Тепер піде наводити порядок в Раді...
та ні до А ндрій Показати IP 2 Вересня 2015 23:20
повірте займався в одесі ще й як
Анонім Показати IP 2 Вересня 2015 22:27
іти в Раду щоб не ходити на засіданння ;) ви пане оригінал...
!!! до Анонім Показати IP 3 Вересня 2015 09:53
Твій Лапін ходить на засідання і сидить з "розумним" лицем, а толку????????????? Хоч один законопроект він подав?????????? Цей горлопан ряжений вирішив щось для лучан????
Марія Показати IP 2 Вересня 2015 23:24
Не треба говорити брехні про Єремеєва, та власне, якщо ви християнин, то керуйтесь правилом, про померлих або хороше,або нічого. Він зробив для Полісся стільки, що вам і не снилося, Моя мама,а це моя маленька батьківщина, живе в селі, де немає сільської ради, але завдячуючи пану Ігорю,газ горить, Церква з його допомогою побудована...зробіть ви і нехай про вас говорять гарно...живіть..
Кідалово Єремеєва до Марія Показати IP 3 Вересня 2015 07:52
Можна назвати село, до якого газ горить, "завдячуючи пану Ігорю"?
знаємо до та ні Показати IP 3 Вересня 2015 14:06
та знаємо як він займався в Одесі - Саакашвілі розгрібти досі не може
виборець 23 округу Показати IP 12 Вересня 2015 06:25
Романюк став сировинним додатком у Єремеєва: здав тепер вже покійному злодіяці "Луцьктепло", "Луцькводоканал" - і почався дерибан на кшталт дерибану на Маневицькому торфобрикетному заводі. Тепер рахунки цих підприємств порожні - все забрано на той світ. А Романюк їздить на єремеєвсько-континіумівській "Тойоті", заправляється на WOGівському бензині і знову пре в мери. А можливо краще вчасно втекти десь за бугор? Бо розплата за дерибан ось-ось прийде... А Палиця - молодець: пообіцяв - зробив, менше говорить - а більше робить. Не так як покійний Єремеєв: лише красно обіцяв... Отже, чекаємо Палицю у Маневичах і віддамо свої голоси за нього на дострокових виборах у Верховну раду від 23-го виборчого округу. Саме такий діловий депутат нам потрібний, а не брехливий обіцяльник і казнокрад!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus