USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Іспанія має докази втручання РФ у каталонський референдум

13 Листопада 2017 23:37
Влада Іспанії має докази про втручання груп з РФ в ході референдуму про відокремлення Каталонії від Іспанії з метою дестабілізації іспанської держави.

Про це заявили в міністерствах оборони і закордонних справ країни 13 листопада в Брюсселі, передає DW.

На їхню думку, державні та приватні групи на території Росії, а також Венесуели в рамках масштабної кампанії використовували Twitter, Facebook та інші соціальні мережі і сайти, щоб просувати сепаратистські ідеї і впливати на громадську думку напередодні плебісциту, організованого 1 жовтня тодішньою каталонською владою.

Глава МЗС Іспанії Альфонсо Дастіс повідомив, що Мадрид виявив у соцмережах фейкові профілі, половина яких обслуговувалася з Росії, а 30% - з Венесуели. Він також заявив, що ці акаунти були створені для поширення інформації, яка перебільшувала переваги відділення Каталонії від Іспанії. За словами Дастіса, цю тему він підняв у діалозі з Кремлем.

У свою чергу, глава іспанського оборонного відомства Марія Долорес де Коспедаль підкреслила, що групи, про яких йдеться, намагаються домогтися нестабільності в Європі, і що борг іспанців - надати розголосу цю інформацію.

На зустрічі в Брюсселі був присутній також генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг. Він, зокрема, заявив, що, згідно з різними доповідями, Росія здійснила спроби втручання у внутрішні політичні процеси в декількох країнах.

У зв'язку з цим альянс звинуватив Москву в застосуванні стратегій інформаційної війни та дезінформації з метою розділити Захід і порушити його єдність у питанні економічних санкцій щодо Кремля.

Нагадаємо, 27 жовтня парламент Каталонії прийняв резолюцію, що оголошує незалежність від Іспанії та затверджує власної конституції, а Конституційний суд Іспанії згодом анулював. Колишній очільник Каталонії Карлес Пучдемон та кілька міністрів з його уряду втекли у Бельгію. Це сталося після того, як іспанська влада звільнила увесь колишній уряд Каталонії. Її членів Верховний суд підозрює у сепаратизмі, розкраданні державних коштів та організації незаконного референдуму 1 жовтня. Дев'ять політиків, які не покинули Каталонію разом з Карлесом Пучдемоном, були достроково ув'язнені. Багатьом з них загрожує строк від 10 до 30 років ув'язнення за порушення закону. 11 листопада у Барселоні тисячі людей вийшли на підтримку ув'язнених колишніх членів уряду Каталонії та вимагали в Мадрида звільнити їх з-під варти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Andrew Показати IP 13 Листопада 2017 23:55
Росія - терорист?
ТТ Показати IP 14 Листопада 2017 01:58
грузія, чечня, україна, сирія і т. д. ще є над чим працювати (де-боком, де - наскоком)
ротшильд Показати IP 14 Листопада 2017 07:36
это уже просто смешно. Кто же еше как не россия в каталонии референдум провела? Лепят из рашки мировое пугало, а сами везде как кровососы присосались и громче всех кричат: держи вора!
Олександр Показати IP 14 Листопада 2017 07:53
А ви ще спробуйте почитати про іспанську революцію 40 -вих років, яку нам препідносили як визвольну, багато нового дізнаєтесь.
123 Показати IP 14 Листопада 2017 08:34
всіх рашиків в унітаз

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus