USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Із Кучмою зводять особисті рахунки, - західні ЗМІ

25 Березня 2011 09:33
Кримінальна справа проти екс-президента Леоніда Кучми може бути особистим "зведенням рахунків" із ним, вважає берлінський політолог Олександр Рар.

Про це інформує Українська правда .

"Звичайно, хтось маніпулює цією ситуацією. Це моє припущення. Я стовідсотково цього не знаю. Хтось зводить рахунки з Кучмою особисто", - заявив він "Deutsche Welle".

За словами Рара, "ситуація вкрай дивна".

"Звичайно, у випадку важкого убивства терміну давності не існує. Але у той самий час "касетний скандал" настільки вже відійшов у минуле, і, у принципі, доведено з усіх сторін, що це було дешевою спробою компрометації влади і боротьбою за владу, причому в близькому оточенні самого Кучми у той час", - сказав він.

"Там воювали Мороз, Марчук проти Кучми. Якби за цією справою справді щось серйозне стояло, то під час періоду влади "помаранчевої революції" хтось дуже б постарався дістатися до Кучми. Повірте мені, пані Тимошенко цим би стовідсотково скористалась, коли вона стояла на чолі уряду", - вважає німецький політолог.

"Цього не відбулося. Зараз, за Януковича, це виглядає справді дивним", - наголосив він.

Рар вважає, що це "може бути спробою людей, які були арештовані свого часу, якимсь чином викручуватися".

"Ті люди, які були, можливо, стовідсотково або частково пов’язані з цими справами, або покінчили самогубством, або сидять за ґратами. А вище поставлені до цієї справи жодного відношення не мали, тому що якби це було, то, повторюсь, за 5 років правління "помаранчевих" це б розкрили", - сказав він.

"Але я не думаю, що ця справа піде далеко і серйозно. З мого погляду, доказів ніяких нема. І сам Кучма, наскільки я його знаю, за складом – людина, яка жодним чином не могла дати таке розпорядження. От просто не можу собі таке уявити", - заявив Рар.

Він припускає, що у Кучми є вороги в нинішній українській верхівці, бо в людини, яка керує країною, "мають бути вороги, які, можливо, не отримали або не "відхапали" того, що хотіли".

Рар також сумнівається, що справа проти Кучми викликана тим, що "українське правосуддя стало європейським" і за 11 років зібрали достатньо матеріалів, щоб відкрити її.

"У Франції через 10 років відкривають серйозну справу проти французького президента, якого обвинувачують у шахрайстві. У Франції це скандал. Я гадаю, що в Україні не може так бути, тому що не думаю, що її правосуддя за останні десять років настільки європеїзувалося, що стало таким незалежним і проводить це розслідування", - зазначив політолог.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus