USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Кажуть, що на «Ягодині» - найновіші технології. ФОТО

18 Травня 2012 12:12
Міжнародний автомобільного пункт пропуску «Ягодин» обладнано «за останнім словом техніки». Тут автоматично фотографують номери автомобілів, зважують їх практично без зупинки, а інформацію передають за допомогою комп’ютерів.

Про це 17 травня під час відкриття другої черги міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ягодин» розповів голова Державної митної служби України Ігор Калєтнік.

З його слів, друга черга пункту пропуску «Ягодин» обладнана найновішими технологіями.
Зокрема вперше в Україні запровадили унікальну систему, яку посадовець назвав «фільтр пункту пропуску». «Вона діятиме через формат зчитування номерних знаків за допомогою камер. Ця інформація опрацьовуватиметься і в електронному вигляді потраплятиме в центральну базу даних моніторингового центру Держмитслужби», - пояснив Калєтнік.

Подібна процедура, переконує, зменшує вплив людського фактору під час проходження митниці та пришвидшує процес проходження прикордонного контролю.

Також він повідомив, що на в’їзді до об’єкту розташовані динамічні ваги, які дозволяють фактично без зупинки вантажного автомобіля провести зважування.

«Пункт пропуску повністю обладнаний боксами поглибленого огляду, а також складами. Це дає впевненість, що пункт повністю готовий виконати завдання при реалізації Євро-2012. Кожен митник виконає своє завдання зразково та якісно», - переконує Калєтнік.
Щоправда, без вірного помічника людини – собаки – огляди не обходяться.


Заступник начальника митного поста «Ягодин» Петро Федонюк вважає дуже важливим те, що водію непотрібно виходити з кабіни, коли прикордонник оглядатиме його папери. Мовляв, це економитиме час і громадян, і працівників пункту перепуску.

«Прикордонники вносять свою інформацію, яка передається митнику по комп’ютеру… Інспектор бачить, який транспортний засіб до нього заїхав. Раніше це все практично вручну робилося», - розказав посадовець.

Він припустив, що загалом час проходження «Ягодина» для вантажівок скоротиться на 25-30%.


Водій Олег Шумаков вважає, що відтепер витрачатиме на перетин кордону тут годину. «Може трохи більше. Якщо буде так як сьогодні, то буде дуже добре», - додав він.

Натомість голова Волинської ОДА Борис Клімчук розказав, що на пункті перепустку діятиме медичний пункт, який зорганізовала влада Любомльського району.

«Побудовано самий сучасний пункт пожежної охорони. Там є і штати, і сучасний автомобіль, який на половину Любомлського району працюватиме. Також будується офіс для страховиків та брокерів. Тих вагончиків, які були – не буде. Будуть умови для праці», - зауважив чиновник.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучано Показати IP 18 Травня 2012 12:31
Так що черги зменшились? Чи навпаки? Бо треба їхати.
Вадим Показати IP 22 Травня 2012 21:45
Цікаво, як тепер митники на місцях будуть заробляти "ліві гроші" та виконувати плани по здаванню готівки "на верх"? Напевно, дуже швидко камери та інші технічні новинки вийдуть з ладу або перестануть працювати через відсутність технічної підтримки, тобто через брак бюджетного фінансування митної служби ))).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus