USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хто є хто на виборчому окрузі № 22: Борис Загрева. Частина ІІ

6 Жовтня 2014 20:20
Головною темою на часі є кандидатський забіг-2014. Людей цікавлять справжні обличчя тих, хо пропонує віддати за себе голос. Хто є хто на виборчому окрузі № 22, яку політичну і бізнесову кар’єру приховує політик Борис Загрева, який балотується від Луцького округу... Продовження цієї історії розповідає Під прицілом.

Тож після «помаранчевих подій» не просунувшись ніде далі, Борис Загрева повернувся на Волинь, де з 2006 по 2010 роки обіймав посаду заступника голови Волинської обласної ради. Аж тут про його заслуги згадали у столиці і не де-небудь – а в самісінькому Міністерстві з надзвичайних ситуацій. Дивно здавалося б, адже Борис Загрева ніколи не працював у рятувальних службах… та де там, завдяки банкірському досвіду він одразу обійняв посаду директора Департаменту економіки і фінансів МНС України.

Багато хто помилково вважає Бориса Загреву людиною тодішнього міністра МНС Віктора Балоги. Мовляв, добре попрацював у столиці і заслужив собі хороших друзів. Та як виявилось політики знайомі дуже і дуже давно. Борис Загрева навчався разом з Віктором Балогою у Львівській комерційній академії, чим хизується у себе на сайті ректорат навчального закладу. Насправді у луцького кандидата досить багато столичних симпатиків і у різні часи вони були іншими. Як то кажуть «куди вітер віє – туди й вербу хиле».

Покинути файне місце у столиці він був змушений вже у 2012 році і саме напередодні виборів до Верховної Ради. Та своє звільнення Борис Загрева пов’язав зовсім з іншою причиною, офіційно заявивши, що не зміг працювати в уряді Януковича після прийняття закону «Про засади державної мовної політики». Заразом, він написав заяву і про вихід із партії «Єдиний Центр». І все напередодні подачі документів у ЦВК… яке співпадіння. Щоправда, подейкують, що його чемно попросили покинути посаду в міністерстві «за власним бажанням», тому на власний розсуд Борис Загрева вирішив своє прощання приперчити скандалом навколо мовного закону.

Робота-роботою, а обов’язків депутата з нього ніхто не знімав. Та про них Борис Загрева, попри обіцянки виборцям, вочевидь таки забув. Зокрема, у 2011-2012 роках депутат Волинської обласної ради постійно відносили до числа злісних прогульників сесій. Так за рік він пропустив 7 засідань з 12-ти.

Фактично причини своєї відсутності на сесіях Волинської обласної ради протягом 2011-2012 років, Борис Загрева пояснив лише напередодні нових виборів. Зокрема він заявив, що потрапив до «позорних» списків через те, що до липня 2012 року він займав посаду директора Департаменту фінансів Міністерства надзвичайних ситуацій. Мовляв, тоді коли відбувались сесії, він займався евакуацією українців з Сирії і Єгипту. І це протягом майже 2-х років.

Вже згодом Борис Загрева у програмі «Ваш депутат» на ВОД ТРК обмовився, що після звільнення з міністерства влаштувався на роботу до приватної структури, де займається залученням іноземних інвестицій у сільське господарство Волині. Тому він часто їздить за кордон – а це стало причиною решти прогулів…

Що ж до виборчих перегонів 2012 року, то ЦВК не хотів реєструвати Бориса Загреву у кандидати, знайшовши помилки в його автобіографії. Тод він шляхом самовисування балотувався по виборчому округу № 20 із центром у Горохові. Вочевидь Борис Загрева сподівався на шалену підтримку односельчан. Лише після оскарження рішення ЦВК у Київському апеляційному суді його таки прийняли в лави кандидатів. І тоді усе й почалось…

Одразу після реєстрації Борис Загрева включився у передвиборчу гонку і активно почав відвідувати сесії обласної ради, на які давно не з’являвся. Також кандидат активно почав гастролювати по округу, заручившись підтримкою відомих музикантів – Ніни Матвієнко, гурту «Кобза» та Руслани Шевельової.

Не гребував Борис Загрева і використанням адмінресурсу. За нього зокрема агітували на зборах та концертах мер Рожищ Афган Алієв, селищний голова Турійська Олексій Безсмертний, у Горохові – мер Віктор Годик, голова Любомльської райдержадміністрації 2005-2010 років Василь Веремчук, які ледь не в один голос кричали скільки Борис Загрева багато зробив для їхніх районів.

Звісно, посадовці не проводили прямої агітації, так як це суперечить закону, однак, таким чином дали зрозуміти про свою прихильність до цього кандидата.

В результаті, свою передвиборчу кампанію 2012 року Борис Загрева побудував на основній думці, що він - «справжня опозиція». Мовляв, пішов проти діючої влади – той одразу назвав себе опозиціонером. Тож про те, що він і є той самий, справжній опозиціонер говорилося з десятків білбордів, розклеєних по усьому виборчому округу. Місцеві аналітики та політологи одразу з осміхом відмітили, що на Волині з’явилась різнокольорова опозиція.

В той же час у лавах опозиції про таку активну «опозиційність» Бориса Загреви і не чули. Оскільки більше помічали за ним співпрацю з провладними особами, які сидять поблизу правлячої верхівки і самого Януковича, аніж активну критику діючого режиму. Вочевидь тоді у списки провладних партій його не взяли, а опозиція й не пропонувала… Тож автоматично постає питання, як міг такий опозиціонер працювати в уряді Януковича у міністерстві на посаді самого казначея? Відповіддю є сам результат роботи Бориса Загреви – за плідну роботу у ті роки йому навіть вручили відзнаку Головного управління розвідки України №1.

Бідний кандидат або куди податися з дірявим гаманцем

Згідно з декларацією кандидата, поданої до ЦВК, у 2011-му році Борис Загрева заробив 161 756 гривень, а члени сім’ї 46 888,69 гривень. Заробітна плата декларанта становить 140 824. Борис Загрева отримав також матеріальну допомогу у розмірі 20 932 гривень. У власності його сім’ї є житловий будинок загальною площею 69 квадратних метрів. Щодо транспорту, то, як виявилось, ні у Бориса Загреви, ні у його сімейних автомобілів немає, а є лишень човен Bark BT 310 2009 року випуску. Вочевидь ним і користуються…

Що ж до витрат на виборчу кампанію, то у 2012 році вона обійшлась Борису Загреві за більш-менш офіційними підрахунками у 800 тисяч гривень, за неофіційними – у понад 1,2 мільйона гривень. Щоправда такий фахівець з питань фінансів навіть не зміг правильно подати звіт про бюджет своєї передвиборчої кампанії і звести надходження (благодійні внески) та витрати на рекламу.

Тож виходить, що за кілька передвиборчих місяців, кандидат розтринькав учетверо більше, аніж заробляє він зі всією своєю родиною разом узяті.

Тож з огляду на таку передвиборчу кампанію одразу було зрозуміло, що серед кандидатів найбільш реальні шанси отримати статус депутата по ОВО№20 були у ректора Луцького інституту розвитку людини «Україна» Романа Карпюка та голова Агропромислової групи «Пан Курчак» Сергія Мартиняка.

Як результат така собі ідея Бориса Загреви пройти між тими й тими як висуванець провалилась – він отримав всього 19.59 % (20 239 голосів «за»). Згодом він намагався оскаржувати рішення ЦВК, та марно, ОВО №20 «взяв» відомий бізнесмен та курячий магнат Сергій Мартиняк…з яким виявилось досить складно змагатись – за нього проголосувало 30 тисяч 324 виборців. Ба навіть кандидат від «Батьківщини» Роман Карпюк обскакав Бориса Загреву, тож він отримав лише третє місце.

Фарбований лис не стерпів фіаско

Тож пану Загреві не лишалося нічого іншого, як зостатись у крісла депутата обласної ради. Він неодноразово пропонував колегам-депутатам скласти мандати, та свій чомусь так і не склав. Вочевидь саме після минулих виборів він зрозумів, що підґрунтя для наступної кампанії треба готувати заздалегідь. Тож Борис Загрева не гребував кидати під час сесій різноманітні популістичні заяви у бік «Батьківщини» і «Свободи», ба навіть вів тиху війну з Анатолієм Грицюком за те, хто більше з них обох не підтримує біло-блакитну більшість. Як результат – у мас-медіа він став далеко не останнім фігурантом стрічок новин.

Вже днями у волинських ЗМІ з’явилася інформація від Бориса Загреви під заголовком «Працювати потрібно не лише перед виборами». Мовляв, у країні ситуація вкрай важка. Україна на грані дефолту і перед «безгазовим» опалювальним сезоном. Знову Борис Загрева взявся звинувачувати волинських депутатів у пустослів’ї. Закликав колег не займатися популізмом для здобуття політичних балів, а працювати. З його слів, демонструвати клопітку роботу на благо народу потрібно не лише перед виборами… Та, на жаль, за собою подібного «грішка» Борис Загрева не помічав.

Всі очікували, що Борис Загрева балотуватиметься по 20 округу, як і на минулих виборах. Однак він вочевидь зрозумів, що йому не по силі змагатись з доларовим мільйонером Сергієм Мартиняком і пішов по луцькій «мажоритарці», розраховуючи на свій авторитет в обласному центрі. Та, як вивилось, і авторитет вже не той, що був колись. Ще у 2012 році він займав 49 місце в рейтингу найвпливовіших людей Волині, та після виборів спустився аж на 66 позицію. Тож не знати, де Борис Загрева опиниться після цих виборів. Однак й полишати виборчих перегонів він збирається. Вочевидь добряче те велюрове крісло медом змащено, що на нього усі мухи злітаються…

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Лучанин Показати IP 6 Жовтня 2014 20:24
Про кого тут говорити, хапуга, не треба бути психологом
Всезнайко до Лучанин Показати IP 6 Жовтня 2014 21:29
А Богдан Прус в нього довірена особа...
Знаю Показати IP 6 Жовтня 2014 20:57
Свій джип Тойота куплений Каскадом сам застрахував і сам в себе вкрав отримавши страховку,це хіба не аферист і таких випадків десятки.
Ага до Знаю Показати IP 6 Жовтня 2014 21:22
Пригадую..було..циркач
Вася до Знаю Показати IP 7 Жовтня 2014 07:24
коментар було видалено
Виборець Показати IP 6 Жовтня 2014 21:08
По Луцькому округу, всерівно, є з кого вибрати, а в Луцькому районі ?Повна Ж...ПА!!!Караул!Що робити???
АТО Показати IP 6 Жовтня 2014 21:35
коментар було видалено
Борис Показати IP 6 Жовтня 2014 23:43
Загрева просто невинне дитя по зрівнянню з Ігорем Лапіним. Ось у кого справжній розмах, ось про кого варто було б написати: про тата "Долара", про сотні виправданих завдяки сину-адвокату та таткові-судді бандитів і про ще багато чого...
0000 Показати IP 7 Жовтня 2014 00:17
в Зеленому Гаї за весілля заплатив більше ніж заробляє, та при заборону призедента в посушливий сезон пустив фейєрверки які освітили округу на декілька кілометрів і на це все дійство даїшники перекрили дорогу і залучили пожежну, в подельшому всіх працівників пожежної яким дали наказ виїхати хотіли звільнити і подавали догани через ЦАРЯ, а в 2012 році користуючись звязками через пожежну окумплектував таякби від свого імені сільські пожежні машини в Рожищенському Районі і закого тут голосувати.
луг Показати IP 7 Жовтня 2014 06:05
Усіх мочити будете, чи тільки вибраних? Однаково за вашу кандидатку Луцьк не проголосує. Чекаю чорнухи на Лапіна в п'ятницю перед виборами.
Солдат до луг Показати IP 7 Жовтня 2014 07:10
Ірина Мирославівна вашого Лапіна не називала, наприклад, бандитським адвокатом, хоча це є правдою. Який же він тоді офіцер, щей до того ж закінчив замполітське військове училище, що дозволяє собі принижувати жінку. Недаремно, "айдарівці" його не підтримують рекомендувавши на Луцьк ще двох своїх кандидатів - справжніх героїв та дуже розумних, на відміну від декого, людей.
Анонім до Солдат Показати IP 7 Жовтня 2014 09:07
Ляпін - друг славнозвісного, чи то горезвісного Гузя.
загравєє Показати IP 7 Жовтня 2014 06:16
неймовірне Чмо уей запроданець і негідник Загре"в- голосуймо люди !!!
Ха-ха-ха Показати IP 7 Жовтня 2014 08:52
А що, інші кандидати достойні?
Анонім Показати IP 7 Жовтня 2014 08:58
Гнати тих хапух Загрев, ще жіночка його така сама пришелепкувата.
Знакомые все лица Показати IP 7 Жовтня 2014 09:34
Це ще не всі діяння великого опозиціонера. Написано так собі - "вокруг да около". Хай розкаже ця вгодована ...я, як хапала мисливські угіддя десятками тисяч гектарів, займаючи посаду заступника голови облради на підставі рішень цієї ж облради за погодженням бютівського великого апазиціонера Кіндера, який в ті часи рулив екологією "як п'яний п....кою", нині так рулть Ковелем.
Ігор Показати IP 7 Жовтня 2014 09:42
От цих Загрев, Мартиняків і т.д. а АТО хай докажуть,що вони люблять голоий і босий народ, так переживають за нас.Сволота? Хай хоч тиждень підставлять свою бандитську і злодійчську морду морду під кулі. Господи,люди не голосуйте за учорашніх злодюг? Третій майдан,як прийде то всіх викинути силою, за ноги,за голову бити,самі вони не підуть ніколи. Ганьба
Вася Показати IP 7 Жовтня 2014 10:17
Добре комусь Загрева заважає. Моська гавкає а слон іде. Успіху Борисе Юхимовичу
Анонім до Вася Показати IP 7 Жовтня 2014 10:27
Що вася твоє ім"я -вже діагноз. Служиш вірою і правдою таким бандитам. головне, платять тобі вчасно і багато.Служи.Слава бандитам і ворюгам
Укроп до Вася Показати IP 7 Жовтня 2014 18:39
А шо ви хотчете від торгаша з Райспоживспілки?Був барига без комплексів,таким і здохнеш Боря!
Громадянин Показати IP 7 Жовтня 2014 12:06
А Вася-це ж Загрева пише, бо хто ж про нього добре слово скаже-жінку покинув, женився на молодусі і лізе в депутати, ужас-ні совісті ні честі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus