USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Комісія Кравчука провалила ідею Касарди через прибутки

18 Жовтня 2011 13:31
Табір «Сонячний» у селі Гараджа Луцького району, який депутати Волиньради хочуть передати в обласну комунальну власність, повинен працювати цілий рік та бути самоокупним.
Таку думку під час засідання комісії Волиньради з питань комунального майна озвучила депутат Валентина Касарда.
«Такі заклади – їх переводити треба на ту основу, на якій працює санаторії «Лісова пісня», «Турія», «Пролісок». Так, вкласти якісь кошти, але переводити на госпрозрахунок. Тобто бюджет не безконечний. Хтось мусить в бюджет гроші платить», - говорить депутат.
Вона вважає, що табір повинен працювати цілий рік, адже окрім літніх канікул є відпочинок для дітей й в інші пори року. На думку Касарди поступово табір повинен перейти у статус госпрозрахункового підприємства, а не фінансуватися виключно за рахунок бюджету.
«Якщо зимою він буде стояти, а працювати лише влітку, бо ті затрати, які даються – їх треба буде весь час давати, давати, давати. Воно повинно працювати круглорічно, аби зуміти зберегти те, що вклали у ті приміщення, ремонт», - прогнозує обраниця громади.
Однак, із думкою колеги не погодився голова комісії Святослав Кравчук, який переконує, що фінансування табору відбувається за рахунок освіти області. Він виконує функцію не оздоровчого центру, а виховально-навчального закладу, тому про самоокупність говорити не варто.
«Це не є заклад, який надає послуги з оздоровлення. Це так само як школа, де поряд з оздоровленням дітей треба підтримувати навики спортивно-туристичного орієнтування. Тобто це як загальноосвітня школа чи ліцей. Вона фінансується з держбюджету і хочемо ми чи не хочемо, ми ніколи її не переведемо на госпрозрахунок», - каже Святослав Кравчук.
Отож, комісія вирішила рекомендувати раді прийняти у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області на баланс Центру туризму спорту та екскурсій цілісний майновий комплекс позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Сонячний», відхиливши ініціативу Касарди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
зе бест Показати IP 18 Жовтня 2011 16:29
Кравчук С.Є.-молодець! А Касарда вже землю під ногами не чує-такі ціни в "Проліску", шо тіки олігархи можуть собі дозволити, те саме хоче зробити і з іншими об'єктами.
ЗМІ Показати IP 18 Жовтня 2011 18:52
Касарда в "Пролісок" періодично зазиває журналістів, аби безплатно прорекламували заклад, який не відповідає своєму профілю. На 250 хворих там працює два з половиною лікаря, а головному не знайшлось місця в Луцьку і він щоденно туди доїжджає. Цей рекламний презерватив роздув, як відомо, Анатолій Грицюк, а Касарда надула його до неможливості. Відомо, що буває після того, коли цей гумовий виріб лопається і з нього витікає те, що тут називати неетично. Трапляється небажане. Тому варто трохи зупинитись в цьому надуванні і для початку надати "Проліску" статус піонерського табору з однією медичною сестрою і трьома піонервожатими. А згодом буде видно. Чаями можна лікувати лише в легкій формі діарею і трохи - кашель. А Кравчук має рацію - є речі, які нічим не окуплюються. Серед них - здоровя дітей. Не усе можна розглядати з точки зору бізнесу і окупності. Дитячі заклади - не птахофабрика і не ДП "Луцький спецкомбінат", де можна швидко заробити, і вважаю, що в області знайдеться журналіст, здатний описати псевдофеномен Касарди. З тим, щоб вона не чекала вставної щелепи, а знайшла мужності піти красиво.
тетяна Показати IP 18 Жовтня 2011 19:40
Що ви хочете від Касарди? Якби не вона, то з того Проліска вже нічого не залишилося. Хороший санаторій. А вона господиня і людина на своєму місці. Чому у нас так сприймають щось нове і цікаве? Сільські люди мають робочі місця, всі туди стараються попасти на відпочинок. Хороші умови і прекрасна атмосфера.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus