USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Комсомольці нагадали Януковичу, що він їм винен

21 Квітня 2011 18:26
Деякі громадські організації Волині вимагають від української влади «розібратися і дати оцінку» «публічній фізичній розправі над мирним зібранням «Антифашистського комітету України», що мала місце 11 квітня.

При тому вони, зокрема, нагадують Віктору Януковичу, що «неодноразово підтверджували свій вибір і відстоювали Януковича В.Ф» і захистили його право бути Президентом».

Таке звернення надіслали Президенту України Віктору Януковичу, Голові Верховної Ради України Володимиру Литвину, Міністру МВС Анатолій Могільовута Генеральному Прокурору України Віктору Шпонці надіслало чотири громадські організації Волині - Волинський обласний осередок «Антифашистського комітету України», ЛММГО ЛКСМУ «Відродження», обласна організація «Всеукраїнський Союз Радянських Офіцерів» та Волинська обласна громадська організація ЛКСМ України.

Нагадаємо, з 5 квітня на Театральному майдані Луцька був встановлений червоний намет активістів-комсомольців ГО «Відродження», де збирали кошти на відновлення пам’ятника Сталіну у Запоріжжі.

У понеділок, 11 квітня активісти ГО «Національний Альянс» зруйнували намет і прогнали комсомольців з площі.

Наводимо текст звернення:

11-го квітня 2011 року в місті Луцьку відбулася публічна фізична розправа над мирним зібранням «Антифашистського комітету України». Громадяни, що проводили збір добровільних внесків на відновлення зруйнованого терористами пам’ятника Герою Радянського Союзу, переможцю над фашизмом Й.В.Сталіну були побиті, а майно громадської організації «Відродження» ущент знищено! Була також пограбована громадська каса – були вкраденi грошi, зiбранi волинською громадою на пам’ятник.

У всіх свідомих громадян України викликає глибоке обурення та занепоєння той факт, як взагалі міг відбутися такий вандальний напад серед білого дня у присутності начальника відділу зв’язків з громадськістю Макарової О.П. та правоохоронців, в центрі Європи! Звертаємось до Вас тому, що правоохоронці вже відмовилися займатися цією справою. Склалася така ситуація, що окрім Президента, схоже, захистити громадян немає кому.

Цей напад особисто спланував, підготовив та особисто керував їм під час розправи, депутат Волинської обласної ради Гузь І.В., що є лідером націонал - шовіністичної організації «Національний Альянс». Зазначенний депутат публічно давав накази натовпу бити представників «АФКУ» та нищити їх майно. Гузь відкрито закликав до міжнаціональної ворожнечі, голова Волинського обласного осередку «Антифашистського комітету України» Кононович О.А. був показово побитий на площі. Прикриваючись статусом депутата, Гузь зухвало та нагло вів себе і з людьми і з правоохоронцями. Було оголошене полювання на лідерів антифашистського спротиву, їх адреси та прізвища опубліковані в Інтернеті з закликами побиття цих осіб. Українська влада, громадяни України та світове суспільство повинні звернути увагу на те, що мисливці на людей як Лозинський мають своїх послідовників. В свій час Лозинський полював людей у Кіровоградському лісі, а тепер на Волині йде полювання на інакомислячих
людей!

Тільки бездіяльність влади та правоохоронців в Україні могли призвести до такого ганебного явища, як фізична розправа над людьми, що мають свою громадську позицію. Безкарність надихає неофашистів на нові і нові злочини. Закони в нашій країні діють суто вибірково і не захищають мирних громадян. Досі не покарані вандали, що пошкодили пам’ятник В.І. Леніну в місті Києві та Й.В.Сталіну в місті Запоріжжі, чи влада чекає нових злочинних акцій неофашистів? Покарання за здійснення протиправних дій та злочинів в Україні повинно бути невідворотним.

Громадські організації Волині та жителі Волинської області, що не підтримують фашистську ідеологію вимагають від Президента України, як від гаранта Конституції, виконати наші вимоги! Тим більше, що напад було здійснено саме на тих громадян, що починаючи з 2004 року в особливо тяжких умовах неодноразово підтверджували свій вибір і відстоювали Януковича В.Ф. Ми захистили Ваше право бути Президентом, тепер Ваша черга захистити наші права.

Ми вимагаємо:

1. Виконання законів та Конституції України на території Волинської області та України.
2. Дати оцінку незаконним діям депутата Гузя.І.В., що призвели до вуличних заворушень.
3. Розібратись та дати оцінку у зв’язку з бездіяльністю місцевої влади, органів прокуратури та міліції, які допустили беззаконня.
4. Розібратись та дати оцінку ситуації щодо побиття та пограбування громадян України та знищення їхнього майна.
5. Організувати комплекс необхідних заходів, щодо недопущення таких беззаконь з боку націонал – шовіністичних організацій у майбутньому.
6. Заборонити діяльність організацій, що сповідують нацистську ідеологію. Країна, що перемогла нацизм, повинна це зробити!


Голова Волинського обласного осередку «Антифашистський комітет України» О.А. Кононович

Голова ЛММГО ЛКСМУ «Відродження» М.А. Кононович

Голова обласної організації «Всеукраїнський Союз Радянських Офіцерів» В.Г. Журавльов

Голова Волинської обласної громадської організації ЛКСМ України В.М. Пащук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Мужчина с юга Показати IP 21 Квітня 2011 19:06
Правильно, Янукович просто обязан защить совестных граждан от неофашистов. Весь цивилизованый мир бореться с этим злом, пора и нам этим заняться. Что то они распаясались! Руский мир пора спасать!!!
Роман до Мужчина с юга Показати IP 22 Квітня 2011 07:15
Ото катай в Росію і рятуй свій "русСский мир"...
Роман Показати IP 22 Квітня 2011 07:12
"Громадяни, що проводили збір добровільних внесків...були побиті" - брехня, ніхто нікого не бив, хоча хотілося б... "вандальний напад серед білого дня" - з яких пір знесення намету називається вандалізмом? "націонал - шовіністичної організації «Національний Альянс»" - це взагалі смішно, автори звернення скоріше за все навіть не знають значення слова "шовінізм". "Кононович О.А. був показово побитий на площі" - ким він був побитий? І чому немає задокументованих побоїв? З таким самим успіхом я можу написати аналогічну заяву на комуністів... Ніякого документального підтвердження, тому міліція і відмовилась займатись цією справою... "неофашистів" - як то кажуть, ноу коментс)))
Кононович до Роман Показати IP 22 Квітня 2011 20:53
Побои есть недоумок!!! И скоро ваш Валера Макарук об этом узнает, пусть готовиться идти в суд.
хорвaт Показати IP 22 Квітня 2011 08:02
' Гузь зухвало та нагло вів себе і з людьми'А ви що гaди сeбe людьми рaхуeтe? ХА ХА
Якунович Показати IP 22 Квітня 2011 09:18
Що це за організації? Хто їхній керівник і де вони знаходяться? Щось в Україні затівається, в світлі останніх подій і комуністи + Москва тут відіграють немаловажну роль
Лучанин до Якунович Показати IP 2 Травня 2011 13:04
М.А. Кононович - пошукай в інеті в коментарях є його адреса і телефон.
Знавець Показати IP 22 Квітня 2011 10:03
ГАНЬБА КОМУНЯКАМ! НЕДОБИТКІ СИДЯТЬ СТРОЧАТЬ КОМЕНТИ САМІ СОБІ
правдоруб Показати IP 22 Квітня 2011 12:49
не дай бог, прийдуть до влади такі як "Гусь" тоді взаєте-хто гади
Мирон Показати IP 23 Квітня 2011 20:48
Слава патріотам України,а москалів треба бити на кожному кроці.Геть московських окупантів з України.Слава героям що бють ворга.!!
Helge Показати IP 23 Квітня 2011 22:06
Эти кононовичи - та ещё семейка )) Один из братьев поехал разжечь огонь революции на стройки итальянского капитализма - остальные, видать те, что по-шустрее - решили пойти в "антифашисты" - как никак и дома, и деньжат спонсоры башляют - то тебе не лопатой махать - тут "идейная" работа)... Занимательно, что меньший кононович - тот, который постоянно ходит в розовой рубашке с галстуком и представляется, по-ходу, корреспондентом какой-то левой газетенки, свою любовь к человечеству, коммунистическим идеалам и справедливость, активно проявлял в ходе одного судебного разбирательства, когда пробовал лишить места проживания и выгнать из квартиры, которая принадлежала его брату, свою несовершеннолетнюю племянницу шести лет отроду. К сожалению для него, суд не оценил его комсомольской хватки - и он в итоге получил смачный поджопник от украинского правосудия - думаю об этом ему тоже нужно написать Януковичу - может и тут подсобит? )))
Правозащитник до Helge Показати IP 24 Квітня 2011 14:30
Все старания афериста и потомственного еврея хельге, уже знают и в Украине и в Израиле!!! А твои афёры с квартирами скоро прекратяться! Умерчвлённые тобой старушки и из хрущёвок, тебя на тот свет скоро и заберут. Кто бы что то писал, а ты мелкий негодяй. Кононовичи живут честно, а ты как гиена бегаешь по городу в поиске куска тухлого мяса! Просто мразь!
Helge до Правозащитник Показати IP 24 Квітня 2011 18:14
я тебя разочарую - до седьмого колена УКРАИНЕЦ - кстати в отличие от полубелорусского жидятка кононовича, хотя и иногда замечаю за собой "маланские" повадки))) Насчет "умерчвлённых старушек из хрущевок" - если можно поподробнее)) - я по кононовичам, например, могу решения судов и прочие документы даже ТУТ выложить)))
Правозащитник до Helge Показати IP 24 Квітня 2011 18:27
Жидяра ты 100%, пой сказки о своём украинстве своим родным! Все остальные и так ввидят по твоей внешности , какой ты "щирый" украинец! Что ты выложишь "ТУТ" мне глубоко по.... Это не мои проблемы! С кем кто судиться меня не интересует. Я знаю тебя и этого вполне достаточно. Да ты и сам знаешь кто ты есть...
Helge до Правозащитник Показати IP 28 Квітня 2011 21:14
у-у-ууу, бесноватый))
M Показати IP 24 Квітня 2011 11:38
Хворі люди, що тут скажеш. Треба цих людей ізолювати від суспільства. Вони створюють небезпеку для життя і здоров'я громадян України. Розпалюють міжнаціональну ворожнечу та створюють провокаційні інциденти.
Глас народа до M Показати IP 24 Квітня 2011 16:37
Кононовичи истенные правозащитники и борцы с шовинизмом!!! Дай Бог Вам здоровья ребята!!! Громите эту нечесть!!!
Лучанин Показати IP 2 Травня 2011 13:08
Треба було все-таки їм добре тягла дати. А то все гарно було, просто прогнали їх. Наступного разу будем сильно бити, раз така п'янка пішла.
герой до Лучанин Показати IP 17 Липня 2011 22:02
ви гниди бендерівські попробуйте вийти з комуняками 1:1 а тоді побачимо хто кого, а то коли бачиш вас просто на вулиці то таке враження що в штани нак.....ли

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus