USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Комуністи хочуть замінити тризуб і синьо-жовтий прапор

20 Червня 2011 09:31
Комуністи збираються ініціювати проведення референдуму з питання про заміну державної символіки України.
Про це заявив газеті «Комерсант-Україна» народний депутат від Компартії Олександр Голуб, коментуючи заборону червоних прапорів Конституційним судом, - повідомляє Українська правда.
«Ми будемо не тільки наполягати на згадуванні червоних прапорів у Конституції, але й почнемо збір підписів для проведення референдуму, на якому порушимо питання про зміну державної символіки, тому що нинішній прапор і тризуб є символами, які націоналісти скомпрометували», - сказав він.
«Істинною символікою України мають бути малиновий прапор козацтва і православний хрест», - заявив Голуб.
Як відомо, Конституційний суд України визнав неконституційним закон про використання червоного прапора Перемоги нарівні з державними символами України.
У свою чергу, Верховна Рада 17 червня відхилила законопроект «Про державний прапор України», який регламентує його використання.
Автори документа – депутати Юрій Костенко, Іван Заєць і Ярослав Джоджик (усі – НУНС) – запропонували законодавчо закріпити норму про обов'язкове вивішування національного прапора над усіма державними установами, а також його присутність у кабінетах перших осіб держави.
Використання інших прапорів під час офіційних заходів, у тому числі червоних, документ не передбачав.
За цей проект проголосували всього 80 депутатів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
хорвaт Показати IP 20 Червня 2011 10:28
Товaрищі комуністи ділдо вам на воротнік,а не заміну символів
Цікавий Показати IP 20 Червня 2011 12:02
Не знаю хто їм підказав цю ідею, але це буде остаточним і безповоротним ударом по КПУ. Вони ж давно злились з олігархами, от їм і залишилось хіба що за прапор воювати...
Вольдемар Показати IP 20 Червня 2011 12:52
КПУ зовсім з глузду з`їхала.
Роман Показати IP 20 Червня 2011 13:09
Комуняку на гілляку!
анонімус Показати IP 20 Червня 2011 14:16
комунізди і православний хрест?))))))))
1 Показати IP 20 Червня 2011 16:03
Хай спочатку біля свого серпа і молота петлю Іуди повісять.Вон не має значення, хоч і сіробуромалиновий.
волинянин Показати IP 25 Червня 2011 20:37
Комуністів не цікавить економічний розвиток, дороги, Євро-2012. Проте всякі пам'ятники сталіну, зміна держ. гербу і прапора, війни з націоналістами - пріорітет №1. І ще за період радянсько влади було знищено велику кількість храмів (в т.ч. і православних), священників розстрілювали...а тепер ініціюють замість тризуба православний хрест - аж смішно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus