USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Конфісковані автівки з Волині хочуть спрямувати в зону АТО

29 Серпня 2014 15:41
Допомогти бійцям на Сході, спрямувавши в зону АТО конфісковані автівки, закликають урядовців депутати Волиньради.

Звернення до кабміну та прем’єр-міністра щодо необхідності невідкладного вирішення питання про передачу конфіскованих автомобілів на потреби українських військовослужбовців у зону АТО ухвалили під час позачергової сесії облради 29 серпня.

Як повідомив голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик, він спілкувався з бійцем батальйону «Айдар» Миколою Сичуком та на його прохання звернувся в прокуратуру області й виніс на розгляд депутатів питання про передачу конфіскату в зону АТО. Він сподівається, що питання невдовзі вирішать.

«Згідно з інформацією з відповідних джерел, тільки на українсько-польському кордоні станом на сьогодні знаходиться достатньо конфіскованих авто, які могли би бути дієво використані на потреби Української армії. Але для цього, на наш погляд, Уряду потрібні політична воля та відповідний підзаконний акт.

Упевнені, що такий крок допоможе нашим військовослужбовцям під час бойових дій, свідчитиме про загальнонаціональну консолідацію суспільства і буде спрямований на наближення до загальної перемоги України у військовому протистоянні з російськими агресорами та терористами», - йдеться у зверненні депутатів.

Як зауважив заступник голови облради Ігор Гузь, однією з найбільших потреб на фронті є автомобілі. З його слів, окрім конфіскату, є люди, які привозять з Німеччини та Польщі джипи за невисоку ціну та не можуть їх перевезти через кордон. З його слів, зараз намагаються переконати митників та СБУ пропустити ці джипи на фронт. Він просив внести у звернення пункт про спрощення процесу ввозу автівок.



Голова облради Валентин Вітер повідомив, що голова облдержадміністрації вже надіслав листи у митні органи та прокуратуру і міністерство юстиції, щоб отримати пояснення, яким чином можна ввозити та передавати автомобілі з-за кордону.

Депутати підтримали звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олександр Показати IP 29 Серпня 2014 15:46
Ото сепартисти здивуються рівнем життя західняків із добровольчих батальйонів, якщо хоч один з конфіскованих джипів дійсно доїде до зони АТО....
Анонім Показати IP 29 Серпня 2014 16:03
гузю джипа не вистачає..... пан гузь та його жона гузиха може про авто багато розповісти зокрема яким чином на території україни її пані возить іномарка на іноземній реєстрації...... (схемка дуже проста але замітьте схему робить не хтось а ДЕРЖАВНИЙ ЧИНОВНИК!!!!)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus