USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

У Ковелі хочуть заборонити дяльність регіоналів та комуністів

28 Травня 2014 16:29
На позачерговій сесії Ковельської міської ради прийняли звернення до Міністерства юстиції України з проханням вжити заходів щодо заборони Комуністичної партії та Партії регіонів. Текст його зачитав зі свого місця у президії секретар міської ради Михайло Гетьман, який є автором даного проекту рішення.

Звернення до Мінюсту викликало в сесійній залі досить бурхливе обговорення.

«Основні програмні засади Партії регіонів не суперечать Незалежності України. А хіба є інформація, що ця партія фінансується із закордону? Немає такого! То в чому партія порушила закон? Конкретики ніякої немає. Ми повинні ставити питання про притягнення до відповідальності за порушення закону політиків. Але те, що тут трактується, це не зовсім коректно. У чому ми порушуємо закон, коли йдеться тут про місцеві осередки? Ми так само засуджуємо сепаратизм, хочемо, щоб був порядок на Сході і на Заході. Сьогодні ви одну партію забороняєте, а пройде деякий час – будете забороняти інші партії. То до чого ми дійдемо? Якраз до тоталітарного режиму!» – заявив лідер ковельських регіоналів, депутат міської ради Володимир Матвєєв.
Позапартійна директор Ковельського промислово-економічного коледжу Тетяна Селівончик, яка обрана до міськради від партії «Сильна Україна», повністю підтримала виступ Володимира Матвєєва. «На сьогодні не є доцільним звертатися з таким листом, тому що дуже непростою є ситуація у державі», – наголосила вона.
«Я в принципі підтримую дане звернення, але хотів би, щоб його доопрацювали в плані того, що ми всі знаємо: є депутати, які вміють змінювати партії. Сьогодні вони в Партії регіонів, а завтра в іншій партії. Треба, щоб оці депутати, які були в партії «Батьківщина» і комуністів, не могли б більше бути прийняті в якісь другі партії, або создати ще якусь партію під другими зовсім гаслами. Ті люди, які, правильно Матвєєв сказав, мають сидіти в тюрмах, вони завтра піднімуть другий якийсь прапор і будуть іти до влади», – сказав депутат від «Фронту змін»,директор ТзОВ «Юкон-Протейд» Юрій Семенюк.
«Ми сьогодні говоримо не про особистості. Були й серед членів Партії регіонів люди, які розуміли суть і такі напрямки роботи, що тоді вийшли з партії… Я рахую, що нашим членами Партії регіонів не потрібно брати на себе негатив того, що ми говоримо. Ми говоримо про особистості, але ситуація в країні склалась така, як на мене, що і партія комуністів віджила себе з тими лозунгами, з якими вона йшла… Треба більш теоретично до цього підходити. Це дуже негативні наслідки. Не можна на це закривати очей. Я вважаю, що звернення треба підтримати і на особистості не переходити», – каже депутат від ВО «Батьківщина», вчителька Олена Євсюк.
Дуже емоційно мовила її колега по фракції, керівник міськрайонного штабу Національного спротиву Віра Федосюк, з очей якої навіть виступили сльози.


«Люди добрі! Ну, що зараз нам робити?! Коли йшов Майдан, а ці регіонали нас з вами побили і не дивилися, що ми прості люди. А просто на нас направляли автомати. Направляли водомети на наших хлопців ковельчан. Всі ми тут стояли на площі, виходили за те, щоб Партію регіонів звідси убрати, що це вони є ті прєдатєлі нашої України… Люди це не забувають, Володимир Францевич (звертається до Володимира Матвєєва). Не забуду це і я, і секретар ради, і всі, хто воював на Майдані», – сказала Віра Федосюк.

Депутат від «Батьківщини», директор приватного підприємства «СТ» Святослав Степанюк зауважив, що «таке звернення уже в сусідніх областях давно прийняли, а ми волиняни, іменем Ковельської міської ради, тільки дійшли до цієї «точки», до сьогоднішнього часу». Як твердить Святослав Павлович, «Партія регіонів не повинна існувати». І додав, що «претензій до наших рядових членів ми не виставляємо і не висказуємо».
«А повинні би висловити, тому що через байдужих отаке робиться!» – вигукнув з місця заступник міського голови Петро Юрчук, на що отримав зауваження від мера міста: «Петро Петрович, ви не депутат».

Інший депутат-регіонал (теж, як і Володимир Матвєєв, військовий пенсіонер) Анатолій Соболєв підійшов до питання філософськи, нагадавши, що з цим питанням Верховна Рада уже звернулась до Конституційного суду. «Ми зараз із своїм зверненням просто біжимо за поїздом, який набрав хід. Давайте подивимося, яке рішення буде прийнято Конституційним судом», – запропонував Анатолій Анатолійович.
Відповідь, чому саме зараз Ковельська міськрада «взялася» за регіоналів та комуністів, надав мер Олег Кіндер.
«Ми всі чекали легітимного Президента України… Ми не заявляємо за те, що потрібно всіх членів Партії регіонів виселити за межі України. Ми не виставляємо вимоги, що когось потрібно розстріляти. Але хто винен – повинен понести відповідальність… Ви пам’ятаєте Нюрнбергг…»

За прийняття звернення до Мінюсту було 24 «голоси», в тому числі й міського голови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Буде Показати IP 28 Травня 2014 16:54
Буде ще вам всiм "Нюренберг"...
Вже пора Показати IP 28 Травня 2014 17:04
братися за бютманів. Іх партія разом з регіоналами ввергнула Україну в економічну, соціальну та політичну прірву. Згадайте "ширку" - братання-цілування "Батьківщини" з "Партією регіонів"! Це - паровані чоботи олігархії. Діяльність "Мамки", особливо в питаннях укладення контракту 2009 року, накинула на шиї десятків мільйонів українських сімей газовий зашморг, який Росія чимдуж затягує день за днем. Газовий шантаж суверенітету України - результат діяльності політичної сили, представники якої "рулять" у Ковелі.
Анонім Показати IP 28 Травня 2014 17:06
партії забороняли тількі фашисти і більшовикі,то хто з них зара при владі?Не комуністи то точно,виходить-думайте самі.
читач до Анонім Показати IP 28 Травня 2014 17:37
в країні варто лад наводити - аби швидше вже настав мир та спокій на всій території держави, а не зводити якісь там власні політичні амбіції та погляди. Всі ми люди. Варто поважати один одного. Якщо і далі продовжувати ось те нікому не потрібне політичне переслідування - миру та спокою ніколи не буде. Конституція України Стаття 24. Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.
Волинянин Показати IP 28 Травня 2014 17:30
Кіндеру це не допоможе, гаплик і все!
А ми удвох... Показати IP 28 Травня 2014 17:31
Сиділи голубці, дивилися у вічі, Коліньми притулилися міцненько. Потужним викидом партійного єства По "регіонах" кінчили швиденько. P.S. З творчості Павла Дворського: "Ось, настав той довгожданий день, Щасливий день, бо ми вже з тобою Святом вулиці ідемо вдвох В полоні у любові! Приспів: Задивлюсь в твої ласкаві очі, Задивлюсь, задивлюсь!"
Українець до А ми удвох... Показати IP 28 Травня 2014 20:35
коментар було видалено
))) до Українець Показати IP 28 Травня 2014 21:12
То на фотографії два мужики туляться )))))
месник Показати IP 28 Травня 2014 17:53
Кіндера треба гнати в першу чергу. Хабарник і злочинець!!!!! Де Люстратори срані? Всі надії і сподівання зламали!!!!! Для чого був МАЙДАН? Всі вилупки як були при владі так і залишились! Кого хлопці захищають? За кого гинуть? Ганьба!!!!
Прохожий до месник Показати IP 28 Травня 2014 20:01
Шо курим?
Правильно!!! Показати IP 28 Травня 2014 18:25
Треба ще й людей заборонити, які їх вибирали. Вони ж мають іншу думку ніж ми - майданівці. А ще краще - в концтабори їх відправити - хай після нас майдан і Київ відбудовують. А скоро і Донецьк, Луганськ треба буде відбудовувати. Ато вони ще й часто бувають розумнішими за наших - тож можуть знов переагітувати на свою сторону.
Волинянин Показати IP 28 Травня 2014 18:40
Заборонять- запишуся в комуняки
Прохожий до Волинянин Показати IP 28 Травня 2014 19:45
Флаг в руки!
НОНА Показати IP 28 Травня 2014 19:13
Ковельчани молодці, першими політичні репресії розпочали. Напевно лідер регіоналів в Ковелі Матвєєв заважав "Батьківщині" керувати, ось вони його під маркою боротьби з сепаратистами прибрали. Хоча люди в Ковелі про Матвєєва паганого не кажуть, багатьом він допоміг і завжди має свою думку та ні на кого не дивиться. В свій час від нього перепало і Клімчуку, коли на партійних зборах Матвєєв всипав йому не памятаю за що, ще ролік по Інтернеті гуляв. Ті хто в нього служив теж нічого паганого не кжуть, дурнуватий був до служби, вимогливий але справедливий. А ковельські депутати видно безхребетні, що кіндер каже те й співають. Міцну ми демократію в Україні побудуємо як, що будемо оціньувати людей не по роботі, а по належності до політичних партій і це правельно, а порядних людей нам українцям не потрібно.
Справедливий до НОНА Показати IP 28 Травня 2014 20:06
http://www.volynnews.com/news/archive/eks-mer-kovelia-khoche-vyselyty-rehionaliv-/ http://prokovel.com/kovel2014-1176.html Кошик красава, я не при делах!
Лучанин Показати IP 28 Травня 2014 19:39
В першу чергу треба заборонити путінських провокаторів: "правий сектор" і "свободу"!
віра Показати IP 29 Травня 2014 07:46
Читаю коментарі і думаю, що то за люди пишуть?! Невже ви такі примітивні. Вже подіі остснніх місяців показали хто е хто, а далі ла ла ла. Які комуністи, який комунізм, які комуністичні ідеали. А регіонали створювались під януковича, невже ціна йому ще не складена. А на особистості я поки що не переходжу.
До віри Показати IP 29 Травня 2014 08:13
Ви ще згадайте сталінізм, немає чим зайнятися то звернення пишете, щоб показати свою хоч яку діяльність. Треба за мир подумати а не свої зади прикривати, щоб при владі лишитися донедавна зади лизали комуністам і регіоналам і серед них є толкові люди. А автору ГЕТЬМАНУ казки писати, а не звернення - придурки.
правдива Показати IP 29 Травня 2014 09:25
У Ковелі у першу чергу треба заборонити Кіндера!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus