USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Ковелі влада не хоче допускати до виконкому представників громадськості

20 Грудня 2015 12:11
Ковельські депутати хочуть бачити у місцевому виконкомі представників громади. Натомість їм у цьому поки відмовляють, – пише «Kowel.com.ua».

Відтак, якщо до виконкому не делегують хоча б одного представника від громадськості, депутати погрожують зірвати наступну сесію Ковельської міської ради, яка відбудеться у четвер, 24 грудня.

«Нас зібрало в цьому залі те, що у Ковель повернулися часи Януковича, напевно ще і гірші. З владою ми домовилися, що до виконкому делегують одного представника від громадськості. Люди хочуть знати, що робить верхівка. Спочатку влада погодилася на це. Ніхто навіть не сподівався, що може буде така відмова, що з громадою міста перестануть настільки рахуватися», – заявив голова депутатської фракції УКРОП в Ковельській міській раді, член виконкому Ігор Пініс.

Керманич ковельського УКРОПу каже, що не бачить іншого виходу, «якщо нас не будуть чути», щоб повернутися до того, що ми закінчили два роки тому. Мовляв, «ми завершили тільки перший етап революції, а зараз буде другий і третій». Учасники зібрання зааплодували.

«Треба переконати, або змусити депутатів не голосувати за виконком, в якому не буде представників від громадськості. Це – ключова позиція», – своєю чергою закликав ковельську громаду лучанин, засновник громадського телебачення на Волині, член виконкому руху «Народний контроль» Михайло Шелеп.

«Влада вважає, що підприємці – це люди, які не достойні на своїх представників у виконкомі. Вони хочуть бачити нас рабами, які можуть тільки наповнювати місцевий бюджет. Чи ми дозволимо це робити?», – запитав у залу Ігор Пініс.

«Ні!», – рішуче відповіли присутні.

«Чотири депутатські комісії підтримали кандидатури Людмили Васковець і Миколи Печенюка на їхнє членство у виконкомі, при цьому не підтримали тих кандидатів, яких пропонував Олег Кіндер. Не знаю, він [Кіндер, – ред.] домовився, заставив, чи підкупив, але на колегії напередодні сесії депутати, які на комісії голосували «проти» ставлеників Кіндера, всі проголосували «за». І без обговорення! «Пакетом»!», – повідомив Ігор Пініс.

Укропівець твердить, що у новообраній міській раді відбувся тривіальний «договорняк»: хто на сесії голосує правильно, той має у виконкомі «свого» члена. Мовляв, УКРОПу членство у виконавчому комітеті не потрібно, але ця партія хоче бачити тут людей, які проявили себе у громадських організаціях.

Під тиском громади депутати на минулій сесії хоч із скандалом, але збільшили чисельність виконкому до 13 чоловік. Тепер же на два місця, «вибитих» активістами, «претендують» два чиновника, які, нібито, уже й відмовилися від своїх депутатських мандатів.

З трибуни виступили також голова ГО «Волинські правозахисники» Галина Артюшенко, депутат міськради від УКРОПу Галина Стасюк, підприємціМикола Силюк та Григорій Виш, пенсіонер Володимир Решетнік, директор ТОВ «ВКП «Каскад» Володимир Пархонюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
До КІНДЕРА Показати IP 20 Грудня 2015 15:00
Ти трусливий пес боїшся цих 2-х людей, бо вони мають життєву позицію і мовчати не будуть. Живу в Луцьку, але знаю їх особисто, люди із своїми "мухами", але громадськість міста представляти достойні!!! КІНДЕР - "іграшка" і не більше.....
Абрамчук М.В Показати IP 20 Грудня 2015 16:05
"... попри те, що на Майдані поряд з іншими ковельчанами хоч і стояли той же Михайло Гетьман, який був секретарем міської ради, та Віра Федосюк, яка навіть очолювала у Ковелі штаб національного спротиву, однак, як показало життя, вони нині стали іншими. " - вони завжди були " хаміліонами ". І на майдан вони їздили не підтримувати народ ,а на всякий випадок зробити собі АЛІБІ...!!! В цьому їх сущність !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus