USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Ле Пен хоче змінити ЄС і говорити з Путіним про Україну, - ЗМІ

14 Березня 2017 10:09
Лідер «Національного фронту» і кандидат в президенти Франції Марін Ле Пен переконана, що, очоливши свою країну, вона домовитися з президентом Росії Володимиром Путіним про завершення війни в Україні.

Як інформує видання «Дзеркало тижня» про це повідомила сьогодні газета Gazeta Wyborcza, додаючи, що Ле Пен сподівається у питанні конфлікту в Донбасі співпрацювати з президентом США Дональдом Трампом і прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей.


Також вона сподівається на співрацю з головою правлячої у в Польщі партії «Право і Справедливість» Ярославом Качинським і прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. На її думку, разом вони зможуть переформатувати Євросоюз. За словами Ле Пен, у «новий ЄС» може увійти і Росія.

За словами Ле Пен, новий союз буде опиратися на «чотири суверенітети»: територіальний (відновлення кордонів в ЄС), економічний (запровадження політики національного протекціонізму), монетарний (відмова від євро) і юридичний. При цьому, лідер французьких радикалів пообіцяла, що не буде виводити Францію з ЄС, якщо країни-учасниці погодяться на її умови. Якщо ж Брюссель буде опиратися, вона погрожує влаштувати Frexit.

Також Ле Пен вважає, що НАТО має відмовитися від присутності в країнах Центральної і Східної Європи.

«НАТО – застаріло, це структура, яка була створена для захисту Заходу від СРСР. А оскільки Радянського Союзу більше немає, то і НАТО немає причин далі існувати. Він став інструментом політичного впливу, завдяку якому США нав'язували свою позицію незалежним країнам. І це треба змінити», - сказала Ле Пен.

При цьому вона наполягла, що Володимир Путін нібито не хоче підпорядкувати Центральну Європу «російській сфері впливу». На думку Ле Пен, російський президент хоче, щоб ці країни були нейтральними. Вона не звернула увагу на той факт, що Україна і Грузія були нейтральними, коли Росія атакувала їх. При цьому, вона повторила наратив російської пропаганди про те, що Захід нібито обіцяв Москві не розширюватися на Схід.

«Путін просто хоче, щоб ці території знову були демілітаризовані. Якщо ми виконувати це зобов'язання десятиліттями, немає жодної причини, чому ми не зможемо зробити це в майбутньому», - сказала Ле Пен, забувши, що десятиліттями Східна Європа була під контролем Москви.

Як зазначає видання, Ле Пен і Макрон лідирують у соцопитуваннях на президентських виборах Франції. У першому турі за Ле Пен готові проголосувати 26% респондентів, за Макрона — 25,5%. Третім залишається кандидат «Республіканців», екс-прем'єр Франсуа Фійон — 19%.

Нагадаємо, що президентські вибори у Франції відбудуться у два раунди - 23 квітня і 7 травня 2017 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus