USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Лідери ЄС погодилися перенести терміни Brexit

22 Березня 2019 20:33
Лідери Європейського союзу погодилися перенести вихід Великобританії з блоку, інформує Радіо Свобода.

Як домовилися учасники дводенного саміту в Брюсселі, відстрочити Brexit можна буде за двома сценаріями – до 22 травня, якщо британські парламентарі таки схвалять проект угоди, яку пропонує прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей.

Якщо ж Палата громад знову відкине проект угоди, Лондон має повідомити про свої подальші дії до 12 квітня.

Мей погодилась на запропоновані умови і закликала британських парламентарів підтримати її план.

Нагадаємо, минулого тижня парламент Великої Британії підтримав пропозицію прем'єр-міністра про перенесення крайнього терміну Brexit з 29 березня на 30 червня 2019 року. За таке рішення проголосували 412 депутатів Палати громад, проти - 202.

Прем’єр-міністр Великобританії раніше попросила відкласти Brexit до 30 червня.

Спочатку вихід Сполученого королівства з ЄС був запланований на 29 березня. Однак британські депутати відкинули план виходу країни з Євросоюзу, представлений Терезою Мей. При цьому парламент також проголосував проти виходу з ЄС без угоди.

У Брюсселі вважають, що відтермінування Brexit неприйнятне без конкретного плану з боку британського уряду. Крім цього, для перенесення дати потрібна згода всіх країн-членів ЄС.

Референдум про вихід Великої Британії з Євросоюзу відбувся в червні 2016 року. За вихід з ЄС висловилися близько 52% тих, хто проголосував.

Велика Британія приєдналася до ЄС у 1973 році і може стати першою країною, яка його залишить. Законопроект про Brexit передбачає скасування акту про Європейські співтовариства 1972 року, на підставі якого країна вступила в Європейський союз, а також заміну законів Євросоюзу на британські.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus