USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Лукашенко перетворив мирні мітинги у криваву бійню». Тихановська закликала мерів міст очолити протестний рух у Білорусі

14 Серпня 2020 12:54
Кандидат в президенти Білорусі Світлана Тихановська виступила з новим зверненням, в якому закликала мерів усіх міст очолити мирні мітинги.

Зокрема, Тихановська просить мерів всіх білоруських міст 15 і 16 серпня стати організаторами мирних масових зібрань, пише Новое время.

«Нам потрібно зупинити насильство на вулицях білоруських міст. Я закликаю владу припинити це і піти на діалог. Я прошу всіх мерів міст 15 і 16 серпня виступити організаторами мирних масових зібрань у кожному місті», — сказала вона.

Коментуючи силовий розгін мирних протестувальників у Білорусі, Тихановська наголосила, що білоруси ніколи більше не захочуть жити при президентові Олександру Лукашенку.

«Ми завжди говорили, що захищати наш вибір потрібно тільки законними, ненасильницькими способами. А мирні протести громадян на вулицях влада перетворила у криваву бійню. Ситуація критична», — сказала Тихановська.

Читати ще: «Братства спецназу вже нема», – у Білорусі силовики масово викидають форму. Відео

Нагадаємо, у Білорусі тривають масові протести, які почалися після фальсифікованої перемоги Олександра Лукашенка на президентських виборах.

Згідно з попередніми даними ЦВК Білорусі, на виборах 9 серпня перемогу здобув Олександр Лукашенко (80,08% голосів), опозиційний кандидат Світлана Тихановська нібито набрала 10,09% голосів.

Опозиція незгідна з оголошеними результатами. Незалежні спостерігачі повідомили, що Світлана Тихановська перемогла щонайменше на 85 виборчих дільницях.

Після оголошення результатів Тихановська виїхала з Білорусі у Литву. Напередодні вона оскаржила результати виборів у ЦВК і вимагала повторного голосування на низці дільниць. Згодом стало відомо, що Тихановську за кордон вивезла білоруська влада.

Натомість акції протесту білорусів переростають у криваві зіткнення з силовиками і обертаються жорсткими затриманнями. Бійці ОМОН застосовують проти мирних громадян водомети, гумові кулі, сльозогінний газ і світлошумові гранати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Пилип Орлик Показати IP 14 Серпня 2020 13:20
Точнісінько як у нас було в Україні у 2014 році, сценарій один і той же. В Центральному розвідувальному управлінні (ЦРУ) та Агентстві національної безпеки (АНБ) СЩА цілі департаменти працюють над тим, що розроблюють методику перенесення кольорових революцій від однієї держави, яка невідповідає політичній ідеології США до іншої задля повалення існуючих режимів.
ха до Пилип Орлик Показати IP 14 Серпня 2020 14:42
верняк
Прохання до Пилип Орлик Показати IP 14 Серпня 2020 14:43
Просто не пропускайте прийом ліків. Бо зараз жарко і задуха, а у вас загострення.
Побажання Показати IP 14 Серпня 2020 13:44
Нехай ця дівчинка визначиться, чого вона хоче. Декілька днів тому вона закликала розійтися і вирішувати все юридичним шляхом. Чи *ляльководи* зробили нові фінансові вливання і дівчинка почала з новими силами відпрацьовувати срібняки?
Олександр Показати IP 14 Серпня 2020 13:45
Обізвалася, коли все вирішено ))) Тихановська була тільки ситуативним лідером. Після її втечі і мовчанки я б за неї більше не голосував. Що б там не говорили про погрози
Всезнайко Показати IP 14 Серпня 2020 13:56
Це хто така?
Клава Показати IP 14 Серпня 2020 14:43
Це не Лукашенка перетворив - а провокатори мітингуючих ...
777 Показати IP 14 Серпня 2020 17:00
написала зойка мне письмо,....
#80 % Показати IP 14 Серпня 2020 17:18
Пакуль жыве Бацька - жыве Белорусь!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus