USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьку вручили почесний прапор Європи. ФОТО

21 Серпня 2011 18:00
Луцьк 21 серпня отримав від Парламентської Асамблеї Ради Європи почесний прапор Європи «за вагомі євроінтеграційні досягнення».

Вручення відбулося між час урочистої академії з нагоди святкування 926-річчя Луцька.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що вручення прапора свідчить «про те, що Рада Європи визнає досягнення Луцька в збереженні яскравої самобутності, поширенні європейської ідеї, налагодженні міжнародних контактів, зміцненні побратимських зв'язків з закордонними містами».



Мер висловив сподівання, що такі дружні стосунки між містами та країнами зберігатимуться і надалі.
Радник та почесний член Парламентської Асамблеї Ради Європи Віктор Раффі, що вручав прапор, зазначив, що численні програми партнерства міста свідчать про бажання місцевої влади тісно співпрацювати з іноземними державами.

Разом з тим представники ПАРЕ згадав і про складність теперішньої ситуації в Украні:
«Тарас Шевченко, Леонід Плющ, Іван Франко – невже ця боротьба була даремно? Невже ці особистості ще не довели, що в Європі немає місця мовній експансії?.. Повернення на літературну сцену Ліни Костенко, викликане обуренням письменниці, а також заяви Юрія Андруховича про надзвичайно нестримний вплив і зміцнення російської мови в Україні – це підстава для занепокоєння», - зазначив Раффі.

«Утискати мову – це рівноцінно утискати народ», - додав гість міста.

Його слова неодноразово викликали оплески серед присутніх.

Представники польської делегації зазначали, що Європа є там, де живуть європейці – незалежно від влади та політичної ситуації в країні. Вони висловили сподівання побачити Україну в Євросоюзі.

На урочистій академії з нагоди дня міста були присутні представники офіційної делегації з п’яти країн світу - Польщі, Китаю, Грузії, Білорусі, Литви. Також на День міста у Луцьк прибуло 8 українських делегацій та три дипломатичні представники.










Збирався, але не зміг приїхати до міста голова міста Замостя, що у Польщі. Пояснили, що його закордонний паспорт втратив термін чинності.

Відвідати академію прийшов голова облдержадміністрації Борис Клімчук. Він вручив литовській делегації книгу Україна і Литва у 14-16 ст.: політико-правові та соціально-економічні аспекти» .

Поруч з ним та ординарієм Луцької дієцезії РКЦ єпископом Маркіяном Трохим’яком під час академії сидів голова облради Володимир Войтович.

До слова, академія відбувалася просто на відреставрованому покритті Театрального айдану, перед теж відреставрованим приміщенням Волинського обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка.
Офіційні делегації вітали місто та дарували подарунки. Більшість з них – це картини, сувеніри, вироби народного мистецтва.





Нагадаємо, що мер Львова подарував Луцьку глиняну скульптуру лева .

Серед присутніх було чимало представників депутатського складу міської ради, духовенства та чиновників муніципалітету.






Серед запрошений були й міські голови Луцька минулих скликань, яких посадили поруч.


Присутнім роздавали місцеву пресу та прапори Євросоюзу. Продовж святкування на вулиці Лесі Українки, на Театральному майдані та у Палаці культури міста тривали святкові виставки.


















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
VSC Показати IP 22 Серпня 2011 10:26
Третье фото сверху. Романюк позирует для скульптурной группы "Прапороносці".
СтепанВуркаган Показати IP 22 Серпня 2011 15:24
Уроды цирк устроили. Сами для себя...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus