USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Мер Луцька порушив закон – вирок львівського суду

19 Березня 2015 23:00
Микола Романюк, мер Луцька, порушив закон, коли виніс на розгляд сесії рішення про продовження оренди 3,5 гектара землі на території Завокзального ринку Волинській обласній спілці споживчих товариств, – йдеться на сайті «Під прицілом».

Остаточну крапку у цій справі поставив Львівський апеляційний адмінсуд 12-го березня цього року, який розглянув апеляційну скаргу депутата Луцької міської ради Андрія Осіпова.

Нагадаємо, міські обранці надали землю Волинській обласній спілці споживчих товариств для обслуговування ринку «Завокзальний», що на вулиці Карпенка-Карого, 1», в оренду на 22 роки.

Однак, як арументував у суді свою позицію позивач Андрій Осіпов, це питання розглядали й раніше, 28-го квітня 2011 року, однак не прийняли. І саме 5-го травня, коли питання повторно вніс на розгляд депутатів колега Осіпова Євген Ткачук, Луцький міськрайонний суд виніс ухвалу зупинити дію цієї норми Регламенту міськради, яка дозволяє виносити рішення на повторне голосування.

Андрій Осіпов стверджує, що під час тієї сесії він попередив усіх колег про судову ухвалу, яка забороняла ставити рішення на розгляд сесії повторно. Однак колеги до нього не прислухалися і проголосували ще раз.

Відтак, 12-го березня цього року Львівський апеляційний адміністративний суд визнав дії градоначальника в цій частині незаконними.

«Таким чином, це – перша перемога у цій справі, в якій я борюся проти договору, який завдав збитків місту Луцьку вже близько на 70 мільйонів гривень, а до кінця своєї дії цифра збитків буде понад 600 мільйонів гривень якщо його не зупинити»,

повідомив Андрій Осіпов.

Зі слів депутата, після цього рішення у судовому порядку повинне бути поставлене питання про скасування рішення Луцькради, яким, власне, передано землю в оренду Волинській облспоживспілці.

Щодо завданих збитків, які порахував Андрій Осіпов, то їх повинні відшкодовувати 27 депутатів та мер Луцька, які проголосували за це рішення 5-го травня 2011 року.

«У мене претензії по збитках до них, а не до облспоживспілки», – наголосив Осіпов.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Ковельчанин Показати IP 20 Березня 2015 00:10
Драною мітлою гнатит Горргута і всіх його прихвостнів - дармоїдів! А позбавлення облспілки ринку, це всеодно, що землю забрали з під ніг. Це треба зробити скрізь! Хватить на дурняк з кормушки сьорбати...
78 до Ковельчанин Показати IP 20 Березня 2015 09:21
В 2006 році Луцький госпрозрахунковий ринок за рішенням власника (облспоживспілки) було припинено шляхом приєднання до Волинської обласної спілки споживчих товариств на підставі постанови правління за № 153 від 14.09.2005р. 02.06.2006 року було зареєстровано нову редакцію Статуту облспоживспілки, пунктом 3 якого зазначено, що в зв’язку з приєднанням Луцького госпрозрахункового ринку до Волинської облспоживспілки, остання є правонаступником прав та обов’язків Луцького госпрозрахункового ринку”. 2013 - створене СТ "Завокзальний ринок", все майно торгово-промислового комплексу ринок "Завокзальний" ВОССТ передано. Засновники - пайовики - Волошина, Голяр, Горгут, Завацька, Кандиба, Корука, Новохіжин, Півнюк. То при чому тут інтереси ВОССТ?
у3 до 78 Показати IP 20 Березня 2015 09:22
Постановою КМ України від 13.12.2001 року № 1662 „Про схвалення Концепції вдосконалення функціонування ринків із продажу продовольчих та непродовольчих товарів” визначено, що ринок –це створений в установленому порядку на відведеній земельній ділянці суб’єкт підприємницької діяльності або його відокремлений підрозділ, функціональними обов’язками якого є надання послуг та створення продавцям і покупцям належних умов для купівлі-продажу товарів”. Горгут - зупинись!
Лучанин Показати IP 20 Березня 2015 06:37
Ой а чого ж за Укртранснафту нічого не пишете. Накінецьто вам наступили на хвостяру. Розповідаю ваш сценарій коломойський і палиця втечуть в свою Швейцарію , а вам продажникам тут жити. Товстенюку зразу можна десь на глибоке , глибоке полісся тікати Санька тримайся прийде і твій судний час! Запам'ятайте за все прийде час відповідати.
000 до Лучанин Показати IP 20 Березня 2015 09:26
Відповідно до Постанови Волинської обласної спілки споживчих товариств та обласного комітету профспілки працівників споживчої кооперації Волинської області від 14.09.2005р. №153, та від 14.09.2005р. № П/34/1 «Про припинення юридичної особи –Луцького госпрозрахункового ринку" припинено діяльність підприємства Луцький госпрозрахунковий ринок шляхом його приєднання до Волинської облспоживспілки. Згідно із ст. 104 ЦК України та ст. 59 ГК України Юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або в результаті ліквідації, в даному випадку шляхом приєднання. Юридична особа є такою, що припинилась, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення. В даному випадку після набрання чинності Земельного кодексу України від 25.10.2001 р. було проведено реорганізацію (припинення шляхом приєднання) Луцького госпрозрахункового ринку, правонаступником такої юридичної особи, що не відповідають вимогам ст.92 чинного Земельного кодексу України, не можуть набути відповідну земельну ділянку у постійне користування і водночас, в разі припинення юридичної особи - користувача земельної ділянки, її правонаступники, відповідно до вимог частини третьої статті 125 чинного Земельного кодексу України, повинні оформити правовстановлюючі документи на земельну ділянку для можливості її подальшого використання. У випадку коли правонаступники юридичної особи, яким була надана земельна ділянка для постійного користування, не відповідають вимогам статті 92 чинного Земельного кодексу України, вони можуть, у встановленому чинним земельним законодавством порядку, переоформити право власності або право оренди на відповідну земельну ділянку. ВОССТ не є правонаступником Луцького госпрозрахункового ринку! Навіть запис в ЄДРПОУ - відсутній. Горгут - не дури людей!
НЕЛУЧАНИН до 000 Показати IP 20 Березня 2015 12:37
якщо земля була в користуванні Луцького госпрозрахункового ринку, то після припинення діяльності останнього її розпорядником є її власник - Луцька міська рада. Про надання в користування іншому субєкту господарювання - Волинській ОСС повинне бути рішення Луцької міської ради. ПРОКУРАТУРА !!!!! АГОВ !!!!!!! САМОВІЛЬНЕ ЗАХОПЛЕННЯ ЗЕМЛІ !!!!!!!!! ВАШІ ДІЇ ?
5 до НЕЛУЧАНИН Показати IP 20 Березня 2015 14:07
ВОССТ під виглядом правонаступника ЛГР - законно користується землею. Тільки майно самого ринку (те, що можна назвати майном, в тому числі нерухомим) належить іншій юридичній особі - споживчому товариству "Завокзальний ринок". Тому тут не захват землі, тут мільйонне привласнення чужого майна - ринку та його легалізація шляхом формування правочинів із СТ "Завокзальний ринок". Горгут та всі власники СТ "Завокзальний ринок" - ч. 3 ст. 209 через ст. 27, а Кандибайша - ст. 191 ч. 5 КК! А тепер Агов!
НЕЛУЧАНИН до 5 Показати IP 20 Березня 2015 15:06
я не знаю, хто був засновником Луцького госпрозрахункового ринку. ці особи, вочевидь і були власниками і в разі ліквідації юрособи майно залишилось у власності засновників. я так зрозумів, що і землю передали у власність прокладки, заснованої фізособами
Горгут Кандиба клони до НЕЛУЧАНИН Показати IP 21 Березня 2015 14:51
ПІДПРИЄМСТВО СПОЖИВЧОЇ КООПЕРАЦІЇ ПІДПРИЄМСТВО ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛСПОЖИВСПІЛКИ "ЛУЦЬКИЙ ЗАВОКЗАЛЬНИЙ РИНОК"29.05.2012 - в стані припинення Підстава: за судовим рішенням Судове рішення: Судове рішення про неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону №2а/0370/1195/12 від 11.05.2012 Найменування суду: ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Дата набуття чинності: 28.05.2012
То що з ринком до Горгут Кандиба клони Показати IP 21 Березня 2015 14:53
СТАСЮК ПЕТРО ПЕТРОВИЧ - голова комісії з припинення або ліквідатор
1234 Показати IP 20 Березня 2015 07:15
Ткачук і Романюк одна банда яка грабує місто
НЕЛУЧАНИН Показати IP 20 Березня 2015 07:55
шкода, що нема всього тексту постанови, але суд визнав незаконнми дії раманюка, а не депутатів, тому саме він повинен відшкодовувати збитки. однак, пан Осіпов повинен був знати, що питання про відшкодування збитків вирішується одночасно із позовом про визнання дій протиправними, тому збитки ніхто відшкодовувати не буде. крім того, збитки завдані міському бюджету, а він не є стороною у справі
мішка Показати IP 20 Березня 2015 08:15
романюка зливаєм, товстенюка пропихаєм, слава жовтому виданню ВН
11 Показати IP 20 Березня 2015 08:15
...мабуть осіпову нічого не перепадає від пирога..от він і піариться
Брехня Показати IP 20 Березня 2015 09:11
Власниками Завокзального ринку є Споживче товариство, що створене в 2013 році! Його персональний склад: ВОЛОШИНА ОКСАНА АНАТОЛІЇВНА Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 0.00 ________________________________________ ГОЛЯР ВІКТОР ВОЛОДИМИРОВИЧ Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 0.00 ________________________________________ ГОРГУТ ВОЛОДИМИР МИХАЙЛОВИЧ Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 0.00 ________________________________________ ЗАВАЦЬКА СВІТЛАНА ОЛЕКСАНДРІВНА Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 0.00 ________________________________________ КАНДИБА ОЛЕГ ЄВГЕНОВИЧ Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 0.00 ________________________________________ КОРУКА ЛАРИСА ЛЕОНІДІВНА Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 0.00 ________________________________________ НОВОХІЖИН СЕРГІЙ ВІКТОРОВИЧ Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 0.00 ________________________________________ ПІВНЮК ПЕТРО СТЕПАНОВИЧ Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 0.00 Волинська облспоживспілка це "фантик" укриття злочинних схем легалізації майна кооператорів Горгутом Володькою та "поганеньким" фінансистом Мартусею Кандибайлою.
люди! до Брехня Показати IP 20 Березня 2015 10:01
Вчитайтесь уважно в прізвища засновників.Одна жидва!!!
крім того Показати IP 20 Березня 2015 09:17
реально цікава схема: ринок сьогодні в приватній власності діючих службових осіб ВОССТ, звідки виведене його майно, а депутати ще думають ("торги влаштовують") на рахунок землі. В той час, Горгутище реєструє "перерозподіл права власності", готує документи на вивід корпоративних прав на офшорні компанії, а ті - народні обранці і далі надіються його "доїти" через землю. Земля належить тим першочергово, хто нею користується. А у випадку ВОССТ, право власності на ринок за створеним у 2013 року конкретними ПІП, тому обранці під ширмою торгів за землю, допомагають Горгуту анд ко довести злочини до логічного кінця.
понад усе Показати IP 20 Березня 2015 13:00
Весна. хочеться кохання, а ви тут про таких одіозних типів, про горгутів і новохіжиних, кандиб... Кохання переможе усе!...
100% до понад усе Показати IP 20 Березня 2015 14:18
Горгут "поімел" спочатку кооператорів - пайовиків, потім "отімел" всі райспоживспілки в компанії з Мартушею, а тепер "імее" базарників в компанії свого і Мартуші "сімей" і Романівської міськради. Це не кохання вже, інцест і груповуха. Фу!
Цу-111 Показати IP 20 Березня 2015 22:14
Горгульчик коли в столицi жив, частенько вештав по гей клубам з Бабенчиком. Хорошенький.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus