USD 39.45 39.77
  • USD 39.45 39.77
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Мерія та перевізники порозумілися щодо GPS

27 Грудня 2011 10:28
Міський голова Луцька Микола Романюк домовився з підприємцями, які здійснюють перевезення пасажирів, щодо встановлення систем GPS в маршрутках.

Про це йшлося 26 грудня під час зустрічі мера з перевізниками.

Нагадаємо, минулого року підприємство «Візор» виграло тендер на облаштування в луцьких маршрутівках системи GPS. .

Однак, міські перевізники неодноразово заявляли, що візорівське обладнання та програмно-апаратний комплекс підтримки цієї системи - занадто дорогі.
Мовляв, існують установи, які пропонують нижчі ціни.

На початку зустрічі Романюк сказав, що муніципалітет зацікавлений у встановленні систем спостереження. «Таким чином, ми зможемо контролювати графік руху та оголошення зупинок у маршрутках», - зауважив він.

Начальник управління транспорту та зв’язку міськради Рустам Дячук розповів, ніби, відповідно до чинних законів України, всі перевізники мають придбати обладнання, яке сумісне з програмним забезпеченням фірми «Візор», та укласти договір на обслуговування.

Керівник АТП № 1 Олександр Шаміс повідомив, що його підприємство тривалий час використовує системи GPS для контролю руху. «Але вони - частково не сумісні з візорівськими програмами. Тобто, тепер ми мусимо закупляти нове обладнання?» - запитав він.

На це запитання відповів директор «Візора» Степан Чухрій. З його слів, програмне забезпечення в 2010 році розроблялося відповідно до технічних умов, які встановлювала міська рада.

Шаміс зауважив, що мерія не може вказувати перевізникам, в кого закупляти обладнання. «Ми вже працюємо з GPS. І ми готові ділитися оперативною інформацією щодо руху наших маршруток», - зазначив він.

На цю репліку мер зауважив, мовляв, можна купляти будь-яке сертифіковане обладнання, яке сумісне з програмним забезпеченням «Візора». «Може Степан Степанович (директор «Візора» Степан Чухрій, - «ВН») плюне на те все і скаже: «Навіщо я з тою міськрадою зв’язався?» - з усмішкою сказав Романюк.

Водночас міський голова запитав Чухрія, чи змінилася вартість утримання програмно-апаратного комплексу підтримки системи GPS. Той відповів, що для ефективної діяльності диспетчерського центру, який оброблятиме інформацію щодо руху луцьких маршрутівок, потрібно наймати багато працівників. «Якщо раніше ми оголошували ціну 165 гривень, то, ймовірно, що ми знизимо її до 45 гривень», - розповів фахівець.

Врешті-решт, після тривалої дискусії Романюк запропонував, аби перевізники передали інформацію про системи GPS, які вже встановлені або будуть встановлені в маршрутних таксі Луцька, підприємству «Візор». «Хай ваші спеціалісти підженуть програмне забезпечення під обладнання перевізників», - звернувся мер до Чухрія. Підприємці не заперечили проти ініціативи посадовця.

«Але все треба зробити до 1 лютого 2012 року», - додав міський голова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
VSC Показати IP 27 Грудня 2011 10:38
"Уважаемый редактор! Может, лучше - про реактор? Про любимый лунный трактор?! Ведь нельзя же! - год подряд..." - GPS-навигацией пугают. Господин Ватащук, вы знаете разницу между системой GPS навигации и системой GPS мониторинга? Если ответ положительный, то объясните ее своим журналистам.
Марина Показати IP 27 Грудня 2011 12:02
Нема проблем в нашої мерії. Ви елемантарні проблеми вирішить а не засідаєте по дурницям.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus