USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

У маршрутках Луцька буде GPS. Перевізникам це задорого

14 Липня 2011 09:39
До кінця 2011 року громадський транспорт Луцька планують облаштувати системами GPS – принаймні таку вимогу перевізникам ставлять у Луцькій міській раді.

Це питання посадовці луцької мерії та перевізники обговорювали під час засідання «круглого столу» у Луцькій міськраді у середу, 13 липня.

Заступник міського голови Луцька Василь Байцим нагадав: згідно умов нових договорів на транспортні перевезення, які були укладені нещодавно на більшості міських маршрутів, перевізники зобов’язані облаштувати маршрутні автобуси GPS-навігацією впродовж 90 днів.

В мерії надумали таким чином систематизувати графіки руху маршрутівок та отримати можливість слідкувати за тим, чи водії дотримуються усіх правил перевезення пасажирів.

До всього, GPS «унеможливить перегони, які часто бувають між водіями маршруток», а єдина диспетчерська служба дозволить строго контролювати увесь процес надання послуг з перевезення, зазначив Байцим.

Обслуговувати перевізників готове підприємство «Візор» – саме воно у 2010 році виграло тендер на облаштування в луцьких маршрутівках системи GPS.

Як розповів директор підприємства «Візор» Степан Чухрій, хоча встановлення системи GPS-навігації вартуватиме перевізниками понад 8 тисяч гривень, проте візорівське обладнання та програмно-апаратний комплекс підтримки цієї системи – це чи не останні розробки у цій галузі.

Відтак Чухрій переконував: надійнішого варіанту і бути не може, тому перевізникам не варто відтягувати.

Проте самі перевізники неохоче сприймають ідею співпраці з «Візором» – більшість з них нарікає, що таке задоволення їм надто дорого коштуватиме та тільки принесе зайві клопоти.

Перевізників не лише не влаштовує ціна у 8 тисяч гривень, а й щомісячна абонплата за роботу в мережі «Візора», а це близько 165 гривень з однієї машини.

«Навіщо нам погоджуватись на цю систему, яка принесе нам зайві витрати, якщо весь світ працює за іншою схемою?» – висловився під час «круглого столу» голова обласної асоціації автоперевізників Ігор Семеніхін.

Натомість пропозиція представника «АТП №1» Михайла Шаміса перевізникам виявилась привабливішою, аніж умови «Візора». Це підприємство готове обладнати луцькі маршрутки за своєю системою.

Коштуватиме це близько трьох тисяч гривень, та й абонплата, переконував Шаміс, буде майже наполовину меншою, ніж у «Візора».

Шаміс, як і його конкурент, доводив: саме система, яку здатне впровадити «АТП №1», буде найзручнішою.

Проте перевізники зійшлись на тому, що усі пропозиції ще треба довивчити, аби достеменно з’ясувати, який же варіант буде найліпшим. Тому запропонували провести ще один тендер.

«Я не проти… Подумайте, чи проводити тендер. Ми в принципі можемо це організувати… Ми розуміємо фінансове навантаження, яке на вас лягає, але систему GPS ми впровадимо», – підсумував Байцим.

Нагадаємо, луцькі перевізники і раніше критично сприймали ідею впровадження системи GPS-навігації.

Довідково:

GPS (Global Positioning System) – проект, який свого часу розробив Пентагон. Це – високоточне позиціонування найрізноманітніших рухомих і нерухомих об’єктів на місцевості.

Технологія GPS-моніторингу транспорту застосовується у диспетчерських службах для того, аби контролювати і координувати транспорт, зав’язуючи його у свої власні схеми.

Зокрема, використовується ця система і для контролю маршрутів, якими їздить громадський транспорт, адже передбачає ряд додаткових функцій: відеонагляд в салоні автобуса, електронний квиток тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Лучанин Показати IP 14 Липня 2011 10:26
"Нагадаємо, луцькі перевізники і раніше критично сприймали ідею впровадження системи GPS-навігації." Не критично, а вони бояться її як вогню - це ж повний контроль за ними, а хто його хоче?.. А в Візора співвідношення ціна-якість завжди були неадекватними. Абонплата - це інтернет, чи інтернет+користування ПЗ? Якщо тільки інтернет, то оператори мобільного зв'язку зараз можуть зробити набагато нижчі ціни, та й ті що є теж набагато доступніші. Обладнання на основі китайських мобілок, а це андроїд+GPS+інтернет оптом можна знайти взагалі за смішні ціни. Питання в ПЗ. В Візора це обладнання буде на основі ПК, що і тягне за собою відповідні витрати. Але якщо врахувати смартфончик за 800 чи тільки модем за 500, то є над чим задуматись. Це якщо ціна самого питання без відкатів...
VSC Показати IP 14 Липня 2011 11:41
Вопрос к редактору - причем здесь GPS "НАВИГАЦИЯ"???????? Они что, без навигатора проедут по маршруту???? Очередной бред несете. Наверняка речь идет о системе GPS мониторинга маршрутного транспорта. Согласитесь, это разные вещи. Различие этих систем поищите в интернете сами.
Лучанин до VSC Показати IP 15 Липня 2011 22:16
Естественно, что GPS-мониторинг. А чем он отличается от GPS-навигации, для простых смертных? Им все-равно наблюдают за ними, или они сами видят где находятся. Расскажите людям что на машины ставят вообще GPS-трекеры, какие есть модели, принцип работы, то что трекеры можно заменить смартфонами или коммуникаторами, имеющими GPS-модули с установленным на них спец. ПО, с помощью какого ПО можно наблюдать за местоположением трекеров на карте... Да, несут бред. Народ сейчас малограмотный, т.к. в стране бардак, учиться никто не хочет, работать тоже. Поставьте вопрос о том люди у нас идут на рынок или на базар и тому подобные вещи и чем одно от другого отличается. Спорить здесь в этих вопросах смешно.
Алла Показати IP 14 Липня 2011 12:25
Нашим перевізникам в першу чергу потрібно дотримуватись графіків роботи ( №32)
ната Показати IP 14 Липня 2011 14:57
інашим також особливо 22 і 47....31... їздять як хочеш контролю 0....
Лучанин Показати IP 15 Липня 2011 03:16
Дівчата, саме GPS-навігація і дозволить контролювати графік руху, а особливо пропущені перші та останні рейси майже всіма перевізниками.
VSC до Лучанин Показати IP 15 Липня 2011 10:03
Турок ты, а не лучанин. Навигация ничего не позволит контролировать. Учи матчасть.
Лучанин до VSC Показати IP 15 Липня 2011 21:49
Просвети умный! Дай ссылки на матчасть, особенно там где они лучанам противопоказаны. А потом посмотрим, кто из нас турок...
Igor Показати IP 15 Липня 2011 14:48
Це не просто GPS навігація а GPS з GSM модулем. Тобто координати знаходження маршрутки передаються з GPS по GSM на диспечерський пункт, і там відображається на карті. Думаю нічого складного там нема, і можна дуже багато зручностей для людей реалізувати. Готовий безкоштовно розробити)).
Лучанин до Igor Показати IP 15 Липня 2011 22:22
Так запропонуйте міськраді зробити щось типу дешевого китайського смартфона з GPS-модулем з Android чи WM з Вашою програмою, що значно здешевить маршрутчикам встановлення обладнання. Зразок системи можна отримати на сервісі gpsgate.
Лучанин Показати IP 15 Липня 2011 22:34
А взагалі, щоб наша міськрада знову не видумувала ровера, то є вже давно розроблені та робочі речі, і ціни там зовсім не ті, що тут називаються: _http://www.gps-inter.com.ua/tseny-i-tarify-27_
небайдужа Показати IP 15 Липня 2011 23:17
Люди добрі!Нехай спочатку навчаться прибирати в маршрутках!!!
ДОК до небайдужа Показати IP 20 Серпня 2011 18:42
потрібно спочатку навчитись культури використання міського транспорту (не розмальовувати сидіння не смітити чим попало в салоні і т.д.)
MAC Показати IP 4 Січня 2013 20:18
ось це потрібна річ нехай мерія перекине кошти з маразматичного проекту "ьезпечне місто" на оснащення транспорту гпсами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus