USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Місце Гонтаревої може зайняти Яценюк, - політолог

30 Листопада 2016 19:31
Крісло глави Національного банку України (НБУ) в разі відставки Валерії Гонтаревої може зайняти Арсеній Яценюк, за допомогою якого нинішня влада ще може якийсь час протриматися.

Про це повідомляє український політолог Андрій Золотарьов на ГолосUA.

«У разі відставки Гонтаревої, реальною кандидатурою на місце глави Нацбанку, судячи з усього, може стати Арсеній Яценюк», - вважає експерт.

Зі слів політолога, використовуючи Яценюка, нинішня влада ще може якийсь час протриматися.

«У цьому випадку ми можемо зіткнутися з тим, що партнер Яценюка - Арсен Аваков, який підбирає під себе не тільки силові відомства, а й економічні ресурси, лобіюватиме його на пост глави Нацбанку. Зазначу, що в країні, яка по вуха загрузла в боргах, посада глави НБУ - можливо, важливіша за крісло прем'єр-міністра», - резюмує політолог.

До слова, в середу, 30 листопада, під Національним банком України знову зібралися мітингувальники. На демонстрацію прийшли 500 осіб з жовто-блакитними прапорами з ініціалами організації «За життя». Вони вимагали відставки голови Національного банку Валерії Гонтаревої.

Водночас той же політолог Золотарьов пише, що Валерія Гонтарева балансує «на межі» на посаді глави Нацбанку, але говорити про її відставку поки передчасно.

«Поспішати з заявами про відставку глави НБУ Валерії Гонтаревої не варто, хоча крісло під нею хитається дуже сильно», - запевняє політолог.

«Гонтарева - особисто віддана Президенту і зручна для нього людина. І навіть якщо призначать когось іншого на посаду глави Нацбанку, це може бути сприйняте як політична поразка Порошенка», - зазначає експерт.

Також політолог пропонує не поспішати з висновками навіть після того, як з'явилася інформація про те, що Гонтарева написала заяву про відставку - вона написала, але заяву не підписали.

Нагадаємо, раніше глава Національного банку Валерія Гонтарєва виступила за притягнення до кримінальної відповідальності голови фракції «Батьківщина» у Верховній Раді Юлії Тимошенко за організацію мітингів під НБУ.

Зі слів глави НБУ, партія «Батьківщина» та її лідер Юлія Тимошенко не маніпулюють фактами, а просто обманюють. «Політики, які розхитують фінансову стабільність в країні, повинні відповідати не просто своєю політичною кар'єрою, а повинні відповідати за Кримінальним кодексом», - заявила Гонтарева. Глава НБУ вважає, що мітинги біля стін Нацбанку, які організовували й інші політики, є «проплаченими».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 30 Листопада 2016 22:44
Второй раз видеть это лицо в гос. новостях я уже не хочу...
Ку до Анонім Показати IP 30 Листопада 2016 23:07
Терпи мужик!!!! Европа на горизонте.
Анонім Показати IP 30 Листопада 2016 23:00
ще мало накрався ?
Орися Показати IP 30 Листопада 2016 23:40
Яка це бридка і гидка особа.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus