USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині заговорили про відзначення тисячоліття з дня смерті князя Володимира

12 Травня 2015 15:15
Володимир-Волинський стане центром вшанування пам’яті Великого князя Київського Володимира з нагоди тисячоліття з дня смерті хрестителя Русі, - інформує БУГ.

Так, міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк уже обговорив програму можливих заходів із духовенством області. А незабаром у княжому місті відбудеться єпископська нарада з цього приводу.

«Заходи будуть масштабні, адже це тисячоліття з дня смерті хрестителя Русі. Наше місто має пряму причетність до князя Володимра і кому як не нам стати центром відзначення цієї дати на Волині», – сказав мер.

Нагадаємо, 25 лютого 2015 Президент України Петро Порошенко підписав указ «Про вшанування пам’яті Князя Київського Володимира Великого – творця середньовічної європейської держави Руси-України».

Тоді документ пройшов фактично не поміченим для української спільноти, чого не скажеш про росіян. Перший заступник керівника фракції «Єдина Росія» в Держдумі Франц Клінцевич звинуватив нашого президента у намірах «приватизувати» князя – Хрестителя Русі. Мовляв, України тоді і близько не було – годі й рот роззявляти.

З початку 2015 року в Росії розгорнулася активна кампанія з увічнення пам’яті князя Володимира. Зокрема, 18 січня в Севастополі стартував всеросійський просвітницький проект «Хреститель». На території Херсонеса за один день був побудований храм, проведений молебень.

Далі – білше. Раптом не щодень у Російській Федерації відбуваються заходи, які присвячені князю Володимиру. На чолі «хрестового походу» проти українськості Ясного Сонечка – патріарх Кирил.

25 лютого Мосгордума прийняла рішення про зведення 25-метрового (!) пам’ятника Володимиру на Воробйових горах в Москві (архітектор – Салават Щербаков).

Знімуть також документальний фільм «Хреститель. Херсонес. Севастополь». Крім цього відомий режисер Володимир Бортко анонсував зйомки широкоформатного двогодинного художнього фільму «Хреститель», який вийде на екрани навесні 2016 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus