USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На Волині виборці відкликали шістьох депутатів

31 Січня 2013 17:47
Виборці проголосували за відкликання депутатів, оскільки ті свого часу виступали за ліквідацію Самарівської дільничої лікарні.

Про це інформує .Волинь-нова

Мешканці Самарів та Язавнів тривалий час боролись за те, аби не ліквідували Самарівську дільничну лікарню. Установу спільними зусиллями таки відвоювали. Тож постало питання про відповідальність тих народних обранців, хто на сесіях підтримував позицію влади про переведення дільничної лікарні в амбулаторію, тобто про відкликання і позбавлення їх депутатських мандатів.

Так, у квітні минулого року в шести виборчих округах із цього питання відбулися збори. Проте відділ ведення державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації, куди звернулася голова Самарівської сільської виборчої комісії Ольга Шинкарук, аби отримати списки для проведення голосування, відмовив їй, посилаючись на те, що в українському законодавстві про вибори відкликання депутатів не передбачено. Тому сільській виборчій комісії довелось судитися з відділом ведення державного реєстру. Судова тяганина тривала 9 місяців. Після чого Вищий адміністративний суд України дав дозвіл на проведення виборів із відкликання депутатів.

Тож 27 січня у Самарівській сільській раді відбулося голосування. Виборчі дільниці працювали у приміщеннях сільської ради сіл Самари та Язавні. Люди могли проголосувати за відкликання чи не відкликання аж шести депутатів. Всі вони від виборців отримали недовіру. Це підприємець Олександр Касянчук, продавець Любов Михалевич, власник хлібопекарні, підприємець Микола Косенко із Самарів, директор Язавнівської школи Галина Гусак, завгосп цієї ж школи Василь Штик. Проте перевершив усіх пенсіонер-«чорнобилець» Василь Сидорук. Він отримав прихильність трьох виборців із 66-ти, які були у списку для голосування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Поінформований Показати IP 1 Лютого 2013 11:43
Відвоювали, звичайно. Івахів подарував їм швидку допомогу, через це і не ліквідували.
не байдужий Показати IP 2 Лютого 2013 16:29
Це шлях до відкликання продажних депутатів, які проголосували та голосують за такі ганебні рішення в інших районах, й в обласній раді.Депутати від так званої опозиції проявіть себе, а партії регіонів слід задуматись над ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus