USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

НАБУ не завадила покинути країну фігуранту справи «чорної бухгалтерії» регіоналів

12 Листопада 2016 13:17
Громадянин без депутатської недоторканності, який власною рукою робив записи в "амбарній книзі" ПР, покинув країну, так і не отримавши оголошення про підозру від НАБУ.

Інформацію про виплати в документи "чорної бухгалтерії" Партії регіонів вносив Євген Калюжний – брат екс-депутата Верховної Ради, регіонала Віталія Калюжного. Про це у своїй статті для DT.UA пише Оксана Денисова, посилаючись на інформацію від декількох "донорів" "чорної каси" Партії регіонів.

З її слів, ймовірний фігурант справи про "чорну бухгалтерію" регіоналів покинув країну, так і не отримавши від НАБУ або САП оголошення про підозру за жодним кримінальним провадженням.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЧОРНІЙ БУХГАЛТЕРІЇ ПАРТІЇ РЕГІОНІВ «ЗАСВІТИВСЯ» ЕКС-ОЧІЛЬНИК ВОЛИНІ, - ЗМІ

"Одразу кілька "донорів" партійної каси ПР підтвердили DT.UA, що інформацію про виплати вносив до ч/б Євген Калюжний, брат колишнього депутата від Опозиційного блоку Віталія Калюжного. Але натепер громадянин без депутатської недоторканності, який власною рукою заповнював принаймні частину документів "чорної бухгалтерії", залишив межі країни", – пише вона.

При цьому, Денисова зазначає, що у відповідях на інформаційні запити DT.UA про долю Євгена Калюжного, НАБУ і САП визнали, що досі не оголосили йому про підозру по жодному з кримінальних проваджень.

"Редакція надіслала до НАБУ і САП запити стосовно долі Калюжного, його ймовірних допитів та відповідальності силовиків за те, що вказаний громадянин утік з України, і дуже здивувалася, отримавши відповіді. Обидва антикорупційні органи майже "під копірку" вирішили роз'яснити журналістам закон "Про публічну інформацію" та інші положення законодавства, згідно з якими відповідей на зазначені запитання вони надати не можуть. Єдине, що вдалося витягнути з цих документів, — інформація про те, що Калюжному досі не оголошено про підозру в жодному з кримінальних проваджень", – зазначає автор.

11 листопада у НАБУ заявили, що готові оголосити перші підозри фігурантам справи про "чорної бухгалтерії" Партії регіонів, хоча ще в кінці вересня Артем Ситник заявляв, що перші звинувачення у справі можуть бути передані до суду у жовтні.

Нагадаємо, що екс-заступник глави СБУ Віктор Трепак передав НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів ряду колишніх і нинішніх високопоставлених посадовців. Йдеться про так звану "чорну бухгалтерію" ПР із загальними виплатами на суму близько $ 2 мільярдів.

В інтерв'ю DT.UA Трепак розповів, що матеріали "чорної бухгалтерії" ПР дають можливість проаналізувати зв'язки представників нинішньої влади з попередниками і їні відносини безпосередньо під час протестів на Майдані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Активіст Показати IP 12 Листопада 2016 15:07
Не чіпати. Поїхав Трампа вітати з перемогою на виборах.
робота отих Показати IP 12 Листопада 2016 19:16
всяких набу. генпрокурорів і всіх останніх разом взятих- звичайнісінька імітація! локшина на вуха простим громадянам! дозволили-не дозволили-різниці НУЛЬ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus