USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

НАБУ відкрило провадження щодо ексголови СБУ Грицака

21 Листопада 2019 22:29
Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальну справу щодо колишнього очільника Служби безпеки України на вимогу суду.

Про це Громадське повідомила речниця НАБУ.

«Суд зобов'язав відкрити провадження за певним фактом. На запит журналістам ми повідомили, що виконали рішення суду та внесли відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань», — зазначила речниця Світлана Олефіра.

Кваліфікацію справи не розголошують.

Як зазначають Українські новини, які надсилали запит до НАБУ, 4 жовтня в НАБУ надійшла заява про кримінальне правопорушення за фактом вчинення колишнім головою Служби безпеки України злочинів, які підпадають під кваліфікацію ст. 28 та 364 (зловживання службовим становищем), 365 (перевищення службовим становищем), 366 (службове підроблення), 191 (розкрадання коштів), 111 (держзрада), 114 (шпигунство) Кримінального кодексу. Однак справу не було відкрито.

25 жовтня суд зобов'язав НАБУ відкрити кримінальне провадження за даними фактами.

Наразі главою СБУ є Іван Баканов. До того службу очолював Василь Грицак.

Нагадаємо, у серпні 2019 року Національне антикорупційне бюро порушило кримінальну справу проти глави Служби безпеки Василя Грицака через можливе притягнення до відповідальності завідомо невинної особи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus