USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Надія захищатиме «закон Савченко», бо «він ідеально правильний»

25 Вересня 2016 12:11
Народний депутат Надія Савченко переконана, що ухвалений торік закон, який передбачає зарахування одного дня в СІЗО як два дні у в'язниці, правильним. І запевняє, що захищатиме свій закон.

Про це вона сказала 24 вересня в ефірі каналу 112 Україна, - передає ТСН.

«Закон Савченко» приймала Верховна Рада. Для того, щоб прийняти закон ВР, потрібно більшість. Це не тільки мій закон, я в ньому є співавтором», – заявила Савченко.

Нардеп переконує, що до ухвалення «закону Савченко» на волю за амністією виходило набагато більше засуджених, ніж на основі його норм.

«Я проти того, щоб змінювати цей закон, я буду пояснювати, що в ньому дозволено змінити, а що не дозволено. Я буду захищати цей закон. Тому що він як аксіома, він ідеально правильний, він на захисті людини», – запевнила Савченко.

Нагадаємо, закон авторства Надії Савченко «Про внесення змін до Кримінального кодексу щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення в строк покарання» Верховна Рада прийняла 26 листопада 2015-го, чинності він набув 24 грудня торік. У цей час Савченко перебувала в російському полоні. Документ передбачає зарахування одного дня попереднього ув'язнення (перебування в СІЗО) за два дні позбавлення волі.

Правоохоронні органи неоднозначно відгукуються про цей закон. Зокрема, Мін'юст очікує від Генеральної прокуратури України змін до «закону Савченко». У ГПУ також закликали народних депутатів внести зміни в цей законодавчий акт.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков озвучив неймовірну кількість звільнених за «законом Савченко». Так, зі слів міністра, від подальшого відбування покарання за законом Савченко звільнили 8 200 засуджених та ув'язнених, та ще 34 000 підлягають звільненню з місць позбавлення волі за рік.

Нагадаємо, як раніше заявив начальник кримінальної поліції Вадим Троян, 700 осіб з 9000, які вийшли на свободу за «законом Савченко» (зарахування одного дня попереднього ув'язнення за два дні в термін основного покарання), затримали повторно за скоєння тяжких і особливо тяжких злочинів. Триста з них - заарештовані.

Також цього року волинянин, якого звільнили за «законом Савченко», намагався вчинити крадіжку цінних речей одразу з двох квартир. Іншого мешканця Волині, звільненого за таким же законом, затримали за вбивство двох дітей та 21-річної дівчини.

А зі слів заступника міністра юстиції Наталії Севостьянової, через цей закон на волю виходять серйозні злочинці, і це становить великий ризик. Звільнення такої кількості особливо небезпечних злочинців не на жарт налякало європейців. І, зі слів експертів, введення безвізового режиму для українців в черговий раз опинилося під загрозою. Натомість сама авторка закону вважає його правильним і справедливим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 25 Вересня 2016 12:40
нерозумна. це м"яко сказано.
Бе Показати IP 25 Вересня 2016 13:37
Мало того, що вулиці носять ім'я. То вже і закони іменні. Хоча, в Луцьку вже є іменні дорожні знаки.
Микола Показати IP 25 Вересня 2016 13:41
Хай не буде виключень за жорсткі статті, а політвязні хай ним користуються, ну корупціонери, але не вбивці, гвалтівники і хулігани
читачка Показати IP 25 Вересня 2016 14:35
Якщо в країні стіьки злочинців це проблема з вихованням, освітою і працевлаштуванням, стільки людей не може бути вродженими виродками. Савченко каже правду. Ще тільки за Сталіна так було, половина в тюрьмах, частина їх охороняє а інші чекають своєї черги на зону, де суд присяжних, де права людини?
Всім Показати IP 25 Вересня 2016 15:27
Цей закон такий самий Савченко, як Савченко герой України. Ті, кого випустили, однаково колись мали вийти. І вийшли б вони такими самими, якими є зараз.
123 до Всім Показати IP 27 Вересня 2016 16:39
Відверті маніпуляції зі статистикою злочинів, скоєних повторно. І справді, ці злочинці вийшли б не сьогодні, а через рік - вам би легше стало, аби вони свої злочини скоїли роком пізніше? А щодо року за два - слідчі ізолятору по режиму утримання можна прирівняти до особливого режиму - це навіть не суворий, на якому сидить абсолютна більшість рецидивістів - на такому тримають лише "довічників" або з термінами 15+. Як альтернатива даному закону - зменшення граничних термінів тримання в СІЗО. Не розкрив справу за півроку - випускай на підписку або під домашній арешт.
Юрист Показати IP 25 Вересня 2016 16:28
А хто за нього голосував.Хіба не ця зрада,а потім підписав Гройсманюк,який так тепер критикує,лицеміри продажні.А ще гарант напевно вето не наклав,а підписав.Що ви хочете з тої Савченко,вона і не знала,що там за неї написали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus