USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Нардеп-радикал «проспав» голосування в ПАРЄ

13 Жовтня 2017 10:53
У четвер, 12 жовтня, народний депутат від Радикальної партії Ляшка Віктор Вовк, куратор партії на Черкащині, не з’явився на засідання Комітету ПАРЄ з питань освіти, науки та медіа. Таким чином, Україні не вистачило одного голосу – саме голосу Вовка, аби унеможливити прийняття вкрай шкідливих поправок до резолюції ПАРЄ щодо мовного закону нашої держави. Через це Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила рішення по Україні з цими поправками.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook член української делегації в ПАРЄ Костянтин Усов Комітетом ПАРЄ з питань освіти, науки та медіа вісьмома голосами проти семи до цього рішення було внесено поправки, які на його думку, негативно позначиться на внутрішній та зовнішній політиці України.

- Українська делегація, безумовно, голосувала проти сьогоднішньої резолюції ПАРЄ. Знаєте, скількох голосів не вистачило, щоб збалансувати та заблокувати російське лобі і його шкідливі зміни на комітеті? Одного. Нашого голосу. Просто нардеп України від Радикальної партії Ляшка Віктор Вовк пропустив комітет, бо він був призначений на 8:30. Мабуть, надто рано для того, щоб попрацювати. Якби Вовк прийшов на комітет, як його просив Володимир Ар'єв, фінальний текст прийнятої резолюції був би іншим, - зазначив Костянтин Усов.

Негативну оцінку вчинку Віктора Вовка дав і відомий політтехнолог Тарас Березовець, який назвав цей вчинок «підставою».

- Хороша людина. Патріот, напевно. Гарно підставив країну. Радикально так підставив, - написав на своїй сторінці у Facebook Тарас Березовець.

За інформацією «Європейської правди», ці поправки пролобіювали делегати від Угорщини, Румунії та Молдови. Зокрема, вони жорстко виступили проти ідеї "змішаного навчання", яким передбачалось викладання 60% предметів українською, а 40% - мовою меншини.

Також за їх наполяганням з документа видалили всі згадки про те, що навчання "виключно мовою меншини" (тобто без викладання частини предметів українською мовою, - ред.) завдає шкоди самим дітям, адже це зменшує їх конкурентоспроможність на ринку праці та ускладнює вступ до вищих навчальних закладів України.

Лише з мінімальною перевагою (39 голосів "проти", 42 "за") була відхилена угорська поправка, за якою з документа хотіли викреслити посилання на право України захищати державну мову, а також про те, що мова об’єднує державу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Таки Да Показати IP 13 Жовтня 2017 11:37
Виникає закономірне запитання,а нах ... нам такі депутати,які не виконують своїх прямих посадових обов"язків!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus