USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нардеп від БПП - фінансист Юри Єнакієвського

20 Травня 2017 10:50
Журналіст-розслідувач Дмитро Гнап заявив, що народний депутат від БПП Юрій Недава є фінансистом Юрія Іванющенка, більш відомого як Юра Єнакієвський - одного з найближчих соратників екс-президента Віктора Януковича, інформує "Новое время".

Гнап нагадав, що в 2014 році журналісти передали в Генпрокуратуру всі матеріали по корупційним схемам Іванющенка, після чого олігарха оголосили в розшук.

"А потім сталися президентські вибори, а за ними парламентські, і в складі БПП виявився Олег Недава - фінансист Іванющенка і керівник одного з ключових підприємств скандального Карпатибудінвест. Раптово чоловік, який брав участь в колосальному розкраданні державних грошей, був правою рукою Іванющенка, виявляється народним депутатом президентської фракції в парламенті. Мене це обурило до глибини душі", - сказав Гнап.

Журналіст підкреслив, що на його запити в прокуратуру відповідали, що провину Недави ще потрібно довести, і вони над цим працюють. А коли головою генпрокуратури став Юрій Луценко, продовжив Гнап, то всі провадження проти Іванющенка й Недави були припинені, хоча була зібрана велика доказова база і слідчим не склало б труднощів вимагати реальний тюремний термін для обох.

"Але Недава досі в складі фракції БПП, голосує як треба, є шанованою людиною. Юрій Іванющенко знов отримав свободу подорожей по світу і повернеться в свій Версаль в Кончі-Заспі. В українського правосуддя запитань до нього немає", - заявив Гнап.

До слова, нагадаємо, ЄС березні цього року зняв санкції з Юри Іванющенка.

А торік у вересні Палата у кримінальних справах Апеляційного суду Києва зняла Юрія Іванющенка з міжнародного розшуку.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus