USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

НАТО підготує відповідь на ситуацію в Азовському морі

4 Грудня 2018 08:29
На зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО, яка відбудеться 4-5 грудня в Брюсселі, обговорять ситуацію в Керченській протоці, щоб виробити єдину цілісну відповідь на агресію РФ.

Про це в понеділок, 3 грудня, повідомив журналістам представник Держдепу, передає Кореспондент.

«Протягом останніх декількох днів ми дуже тісно взаємодіяли з європейськими союзниками, як в форматі НАТО, так і в форматі ЄС, і зараз ми зосереджені на визначенні спільної відповіді за все альянсу», – зазначив дипломат.

При цьому він наголосив, що Вашингтон чекає від європейських союзників більше зусиль в протистоянні Росії.

«Ми плануємо продовжити діяти на підставі недавніх заявлених вимог США до керівництва Росії звільнити членів екіпажів і кораблі, які були затримані в ході інциденту в Керченській протоці. Ми закликаємо європейських союзників проявити лідерські здібності в подоланні проблеми», – вказав представник Держдепу.

Він також уточнив, що США підтримують Україну в справі захисту національного суверенітету і територіальної цілісності і хотіли б, щоб «європейські союзники взяли на себе більшу відповідальність за проблему безпеки, яка перебуває всього за 200 миль від кордону Німеччини».

На думку дипломата, «акт агресії в Керченській протоці ознаменував очевидну ескалацію дій з боку росіян, і це був перший раз, коли вони відкрито використовували силу і були дуже рішучими».

Вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру «Яни Капу» і двом катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси. Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них дістали поранення. Всіх полонених було заарештовано так званим «судом» у Криму, після цього їх перевезли до московських слідчих ізоляторів «Лефортово» і «Матроська тиша».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 4 Грудня 2018 09:50
Пишіть правду
совок Показати IP 4 Грудня 2018 11:31
давно понятно, что в Украине готовят фронт для дерибана России и нам в этих условиях тут жить, то ли еще будет

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus