USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

НАТО засуджує Росію

2 Березня 2014 23:17
НАТО засуджує посилення військових дій Росії в Криму та висловлює велику стурбованість щодо рішення Ради Федерації про використання збройних сил РФ на території України.

Про це йдеться в заяві Північноатлантичної ради за підсумками засідання 2 березня щодо ситуації в Україні, - повідомляє Українська правда.

"Військові дії сил Російської Федерації є порушенням міжнародного законодавства і суперечать принципам Ради НАТО - Росія і "Партнерства заради миру". Росія має поважати свої зобов'язання, взяті в рамках Хартії ООН і відповідно до принципів ОБСЄ. Закликаємо Росію до деескаллаціі напруги", - наголошується в заяві.

"Ми закликаємо обидві сторони негайно шукати мирне вирішення за допомогою діалогу з міжнародною допомогою і шляхом направлення міжнародних спостерігачів, під егідою ООН або ОБСЄ", - заявили в НАТО.

Також Північноатлантична рада закликає Росію поважати свої міжнародні зобов'язання, "в т.ч. взяті в рамках Будапештського меморандуму і в рамках угоди про принципи базування ЧФ РФ у Криму і відвести свої війська на бази, утриматися від будь-якого втручання будь-де в Україні".

Раніше Генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен закликав Росію зупинити військові дії в Україні і знизити напругу.

"Ми зібралися на позачергове засідання Ради через військові дії в Україні і загрози президента Путіна проти цієї суверенної держави", - заявив генсек НАТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 3 Березня 2014 00:37
Росія хоче захопити території євросоюз економіку У ЧОМУ РІЗНИЦЯ МІЖ ЦИМИ МОНСТРАМИ??? ЧОМУ МИ ЗАВЖДИ ВИБИРАЄМО МІЖ ДВОХ ЗОЛ??????
Anonymous Показати IP 3 Березня 2014 02:10
Я за Россию !!! не хочу что бы в Укрине базировались натовские танки и базы !!! я не хочу подчиняться дяде Сэму !!! ЛЮДИ ОТДАЙТЕ ОБРАТНО ЭТИ ГРЯЗНЫЕ ДОЛЛАРЫ ОБАМЕ И ПОМЕНЯЙТЕ ИХ НА ГРИВНИ !!!! только так можно помочь Украине !!!
Анонім Показати IP 3 Березня 2014 02:31
Точно! Як казав один герой: "на его месте должен был быть я" (Бр.рука). Не встигли, бл*.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus