USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Навіщо Порошенко затягує дострокові вибори. ДУМКА

20 Лютого 2016 11:01
Президент Петро Порошенко сподівається провести своїх людей до парламенту за мажоритарною системою, тому намагається відтягути дострокові вибори.

Про це під час прес-конференції повідомив політичний експерт Михайло Павлів, - передає ГолосUA.

«Відповідно до діючого закону, половина нардепів обирається за мажоритарною системою. Це те, на що і сподівається президент - провести своїх людей по мажоритарці. І зараз прем'єр має більше, ніж достатньо інструментів, якщо не змагатися з президентом на мажоритарних округах, якщо не перемагати там, то точно вставляти парки в колеса», - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВЕЛИКА ГРА. ЗА ЩО БОРЮТЬСЯ ЯЦЕНЮК І ПОРОШЕНКО

На думку політолога, криза в країні рано чи пізно змусить піти на дострокові парламентські вибори.

«На Банковій, в Адміністрації Президента абсолютно не готові до цих виборів, тому намагатимуться якомога довше їх відтягувати. Але це універсальний засіб для випуску «електорального пару» через нові проекти і меседжі. Президент звичайно ж захоче і отримає багато можливостей для сформування нової влади через нові вибори. Але поки він точно не готовий», - резюмував М. Павлів.

До слова, днями «Самопоміч» та «Батьківщина» заявили, що підозрюють Петра Порошенка в «подвійній грі». Фракції вийшли з коаліції, яка, водночас, припинила своє існування. Вочевидь, у «Самопомочі» та «Батьківщині» розуміли: якщо вони залишилися б в коаліції якийсь час, то їм не вистачило б ресурсів для дострокових парламентських виборів.

Окрім того, враховуючи неминучість позачергових парламентських виборів, шукає вигідні для себе варіанти і голова Одеської ОДА Саакашвілі. Так, як повідомляє Depo.ua, попри чутки про конфлікт, президент та Міхо Саакашвілі прекрасно розуміють, наскільки вони потрібні один одному. Саакашвілі вважають останнім джокером Порошенка. А єдиним реальним виходом для Саакашвілі є кооперуватися з президентом, позиціонуючи себе як ідеальну кандидатуру майбутнього прем’єра.

А у передчуті неминучих виборів, одним із варіантів для себе Саакашвілі обрав, очевидно, створення власного проекту. Нагадаємо, нещодавно у Луцьку заявили про можливе переформатування руху «За очищення», ініціатором якого є Саакашвілі, у політичну партію в майбутньому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧОМУ ДО ЛУЦЬКА ЇДЕ СААКАШВІЛІ?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 20 Лютого 2016 12:23
єдиний варіант для нас - перестріляти усіх цих під@р@сів!
волинянам Показати IP 20 Лютого 2016 13:52
хто такий Павлів чого досягнув в житті??????
Лучанин до волинянам Показати IP 21 Лютого 2016 16:09
коментар було видалено
Анонім Показати IP 20 Лютого 2016 13:59
причом всіх разом
а Показати IP 21 Лютого 2016 15:08
павлів кому служить( і вашим і нашим і всяким чувашам)??? і хто йому виплачує зар плату???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus