USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Низка лордів Британії фінансово залежна від Москви, – ЗМІ

24 Жовтня 2018 20:48
Низка перів у Палаті лордів Великобританії тісно пов'язані з Росією, і підтримували ці зв'язки навіть після хімічної атаки у Солсбері, де було отруєно екс-розвідника Сергія Скрипаля. Відтак, британські парламентарі вимагають від представників Палати лордів відмовитися від своїх фінансових інтересів, пов'язаних з РФ.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на The Times.

Зазначається, що британські парламентарії закликають посилити умови Кодексу поведінки лордів у парламенті.

Зокрема, автори розслідування з’ясували, що лорд Роберт Скідельскі, що обіймає посаду у верхній палаті парламенту Британії, виявився одним із членів ради директорів російської компанії «Роснефть». У 2014 році Скідельскі виступав у Палаті громад і протестував проти введення санкцій проти Росії після анексії Криму.

Своєю чергою, член Лейбористської партії лорд Понсонбі Шалбредський зізнався, що входить до ради директорів російської нафтогазової компанії RNG Joint Stock Company, а також її батьківської фірми Eastsib. Остання зареєстрована на Кіпрі, але діє в Росії.

Водночас лорд Пітер Траскотт отримує дохід за роль голови консультативної ради Ukrainian Gold Fund – фонд, який інвестує у приватні акції. До слова, у січні Траскотт називав «фантазією» твердження, що Росія може влаштувати атаку проти країн НАТО.

Траскотт також закликав Лондон покращувати відносини з Кремлем. Дружина лорда – Світлана Чернікова – донька російського полковника. Траскотт у коментарі The Times наполягав, що Ukrainian Gold Fund – це нібито не російська компанія і в ній «немає російських грошей».

У матеріалі видання зазначається, що ці викриття розлютили британських парламентаріїв. Так, депутат Палати громад від Консервативної партії Боб Сілі закликав лордів, які працюють на ворожі країни, відмовитися від права брати участь у засіданнях парламенту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 24 Жовтня 2018 20:55
Я в шоце, брати та сестри!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus