USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Онищенко, якого підозрюють у газових махінаціях, потрапив у Раду за $ 6 млн

15 Грудня 2016 11:07
Депутат від «Волі народу» Олександр Онищенко завдяки махінаціям з газом зумів отримувати 5,2 тис. грн незаконних прибутків на кожній тисячі кубометрів газу. Про це розповів прем'єр-міністр Володимир Гройсман якого цитує прес-служба НАК «Нафтогаз України» на своїй сторінці у Facebook, пише zaxid.net.

«Як працювала так звана схема Онищенка? На ринку газ коштував 7,2 тис. грн, і ви не знайдете жодної приватної компанії в Україні, яка продавала газ нижче цього порогу. Що робили такі ділки? Вони купували газ у державних компаніях по 2 тис. грн за тис. кубів, а продавали його по 7,2 тис. грн. На цьому вони й заробляли скажені гроші, адже державний газ був в 3-4 рази дешевший», – розповів Гройсман.

За словами Гройсмана, через таке грабіжництво державні видобувні компанії перебували у стагнації, вони не могли проводити буріння, дослідження, вони постійно зменшували видобуток газу, натомість приватники його збільшували.

Нагадаємо, Верховна Рада 5 липня підтримала подання генпрокурора про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Онищенка. 27 липня Луценко підписав повідомлення про підозру депутату.

Онищенко підозрюється в організації розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування», в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

А тепер депутата Олександра Онищенка підозрюють в державній зраді та співпраці зі спецслужбами РФ. За даними ЗМІ, нардеп-утікач намагається сховатися у Німеччині.

Водночас, Онищенко активно роздає інтерв’ю різноманітним медіа. Наприклад, в інтерв'ю програмі «Слідство.Інфо», пише ТСН, Олександр Онищенко заявив, що заплатив 6 млн доларів за те, щоби потрапити в Верховну Раду. Депутат, якого підозрюють у газових махінаціях, каже, що перед останніми виборами в парламент його не хотіла реєструвати Центральна виборча комісія, оскільки той забагато часу провів за межами України. Онищенко подав до суду на ЦВК, але програв. Апеляційний суд теж виніс рішення не на користь кандидата. Олександр Онищенко запевняє, що за декілька днів до реєстрації йому начебто з особистого мобільного зателефонував президент Петро Порошенко і запропонував зустрітися з Давидом Жванією.

Журналісти звернулися до голови ЦВК Михайла Охендовського з проханням прокоментувати заяву Онищенка, але той був не доступний для коментарів, бо відлетів в тривале закордонне відрядження. Прес-служба ЦВК на запит відповіла, що за відсутності голови комісії не надаватиме жодних офіційних відповідей. Також журналісти попросили про коментар Давида Жванію, але той не відреагував на численні дзвінки і не відповів на смс. Коли журналісти спробували прийти до нього в офіс, охоронці не дозволили їм пройти і викликали поліцію, щоб вивести з будівлі. У прес-службі президента України звинуватили Онищенка у брехні і назвали його заяви частиною інформаційної війни Росії проти України.

«Заяви, зроблені Олександром Онищенком, не відповідають дійсності, є вигадкою підозрюваного, а його мотиви більше, ніж очевидні. Саме брехня стала ключовим елементом, головною технологією його захисту, ключовим прийомом, який використовує Онищенко для політизації своєї справи і уникнення відповідальності. Також хочемо відзначити, що кожен з народних депутатів має право зайти до Президента. З багатьма з них Президент зустрічався, зустрічається і буде зустрічатися. Крім тих, хто працює проти України», - йдеться у відповіді Адміністрації Президента.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сераховичі Показати IP 15 Грудня 2016 12:04
Бажано .щоб гройсман ще розповів про нинішній "розквіт" всієі економіки краіни ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus