USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Опора: кандидат в нардепи маніпулює виборцями?

23 Жовтня 2014 10:00
На Волині в ЗМІ поширюють агітацію про кандидата в депутати із акцентом на його благодійність. Однак фонд, про сприяння якого ідеться в публікаціях про діяльність політика, спростував свою дотичність до тих чи інших благодійних справ кандидата. Спостерігачі говорять про маніпуляції виборцями.

Отож, в агітаційних матеріалах у ЗМІ йдеться про те, що завдяки кандидату в народні депутати України з Волині Сергію Мартиняку передали автомобіль «швидкої допомоги» для однієї з лікарень Волині, - інформують у прес-службі «ОПОРИ».

«Швидкісний, комфортний і надійний навіть на засніжених дорогах транспорт одержала від благодійного фонду «Європейський вектор» Локачинська центральна районна лікарня. Це вже п’ятий автомобіль, який завдяки меценату Сергію Мартиняку слугуватиме медикам і пацієнтам. 4 реанімобілі, подаровані райлікарням Горохівського, Луцького, Рожищенського та Турійського районів, уже допомагають рятувати життя», - так розпочинається агітаційна стаття про кандидата в народні депутати в номері газети «Волинь» за 14 жовтня. Аналогічний матеріал опубліковано на сайті інтернет-видання «ВолиньPost» 13 жовтня.

Нагадаємо, Сергій Мартиняк балотується до Верховної Ради України по виборчому округу № 20 (м. Горохів). Він є народним депутатом України, оскільки у 2012 році переміг на виборах у цьому ж окрузі.

В матеріалах про передачу «швидкої» згадується, що це вже не перша така допомога від мецената Сергія Мартиняка. Всі ці публікації, згідно з інформацією прес-служби кандидата, оплачені з виборчого фонду та промарковані відповідною позначкою - «зірочкою».

У відеосюжеті, що оприлюднила в інтернеті прес-секретар народного депутата Сергія Мартиняка Оксана Прокопчук, також йдеться про цю саму подію – передачу 10 жовтня районній лікарні автомобіля швидкої допомоги. В сюжеті подано коментар кандидата в депутати. Сергій Мартиняк зазначає, що цей автомобіль, як і інші, передано лікувальним установам за сприяння благодійного фонду «Європейський вектор».

Таким чином, як з'ясовується із повідомлень в ЗМІ, заходи благодійного фонду та кандидата в депутати подаються як спільна діяльність, а виборців переконують у тому що ці добрі справи робить саме політик.

Однак, попри інформацію у ЗМІ, у благодійному фонді «Європейський вектор» стверджують, що їх організація не залучається до виборчої кампанії Сергія Мартиняка». Саме таку відповідь на звернення ОПОРИ надала президент ВОБФ «Європейський вектор» Галина Ведрич. У листі-відповіді благодійного фонду йдеться про те, що «кандидат у народні депутати України та діючий народний депутат України Сергій Мартиняк не є засновником та членом жодного керівного чи контролюючого органу ВОБФ «Європейський вектор».

Крім того, пані Ведрич у своїй відповіді зазначила: «ВОБФ «Європейський вектор» у 2014 році проводить свою благодійну діяльність на підставі бюджету, затвердженого ще у грудні 2013 року, та не залучається у виборчих цілях кандидата у народні депутати Мартиняка С.В.

З метою запобігання можливого звинувачення ВОБФ «Європейський вектор» у передвиборчій агітації та підкупі виборців, - керівництвом фонду було прийнято рішення про тимчасове припинення (на період до 26 жовтня 2014 року) надання адресної благодійної допомоги особам, які проживають на території Луцького, Рожищенського, Локачинського, Турійського, Горохівського районів».

Зазначимо, що Галина Володимирівна Ведрич значиться на сайті ЦВК як довірена особа кандидата Сергія Мартиняка.

Сумніви у правдивості цих слів представників фонду з’являються й при відвіданні веб-сайту благодійного фонду. Вже сама обкладинка сайту яскраво говорить про те, на кого працює організація. Так, на обкладинці розміщено чотири фотографії із Сергієм Мартиняком, а сама організація названа як «Благодійний фонд Сергія Мартиняка «Єввропейський вектор». Майже кожна новина на сайті фонду містить згадку про Сергія Мартиняка.

Для прикладу, останнє новинне повідомлення датоване 17 жовтня. В ньому розповідається про те, як до мецената Сергія Мартиняка звернулась завідувач фельдшерсько-акушерського пункту села Новосілки Горохівського району, яка попросила допомогти у ремонті приміщення установи. В статті описано як благодійний фонд «Європейський вектор» виділив 158 тисяч гривень на оновлення старого приміщення та як мешканці святкували відкриття відремонтованого ФАПу.

Отож, як видно із публікацій у ЗМІ та в інтернеті, благодійний фонд «Європейський вектор» таки бере участь в передвиборчій агітації за кандидата Сергія Мартиняка. Сам кандидат є учасником заходів організованих фондом, і саме про кандидата-мецената пишуть місцеві ЗМІ.

Такі дії штабу кандидата спостерігачі ОПОРИ оцінюють як маніпуляцію, оскільки діяльність благодійного фонду видається за результат роботи політика. У випадку ж коли підтвердиться факт дарування саме кандидатом, тоді можна буде говорити про непрямий підкуп виборців, який згідно законодавства заборонений.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Аля Показати IP 23 Жовтня 2014 10:13
Ото непотріб цей Мартиняк,гнати треба цього ворюгу і олігарха,це людиноневисник
Рожищанин до Аля Показати IP 23 Жовтня 2014 11:13
Да та су-*-а після попередніх виборів по району смітники забрав, які раніше презентував як свою програму "чисте село", - БО ЗНАВ ЩО ЙОГО ТУДИ ЗАПХАЮТЬ РАНО ЧИ ПІЗНО. Ы зараз та гн*да ВІДБРЕХУЄТЬСЯ. Якщо брати в порівнянні з іншими депутатами (Єремеєвєвим, Палицею) то мартиняк повний жлоб до виборців і округу який дав йому ВЕЛИЧЕЗНИЙ ШАНС. Крім того, той п*тух нас кинув і продався регіоналам ...........
Марія Показати IP 23 Жовтня 2014 10:18
Звісно, не Мартиняка фонд, і він не засновник. За лохів виборців тримає. 2 роки тому була його контора, а тепер вже не його, хоч справа його там живе... Сергійко продовжує вибори під гаслом: "виберете нас - все будет домбас"!!! Гарний послідовник ідей ригіанало-комуністів.
я Показати IP 23 Жовтня 2014 10:42
шкура продажна, в мусорний бак його!!!!!! Голосував як продажна прости...тка за розгін студентів, з таких ВСЕ і почалось. Ганьба!!!!!!
Анонім до я Показати IP 23 Жовтня 2014 11:18
Не лише він один голосував. Наші мажоритарники завжди в більшості голосували за провладні закони. Хто хотів побачити, знайде, а кому не хотілось чи "лапшу" на вуха вішали, той у своєму оці і поліно не побачить. Із волинських нардепів Сергій Мартиняк голосував "За" разом із владою у 69 відсотках голосувань, Ігор Палиця - у 68-ми відсотках, Степан Івахів - у 53-х відсотках голосувань, а Ігор Єремеєв - у 52-х відсотках. Значна частина позафракційних нардепів, яка під час інших голосувань - переважно не надто важливих - може голосувати разом з опозицією, проти пропозицій влади, або, найчастіше, просто "не голосувати", у момент голосування за законопроекти в цілому достатньо активно підтримує пропозиції влади. У таких голосуваннях волинський нардеп Сергій Мартиняк підтримує владу у 95-ти відсотках випадків. Дещо менше - Степан Івахів (у 92-х відсотках випадків). Ігор Єремеєв в таких випадках голосував разом із "регіоналами" у 84-х відсотках випадків, а Ігор Палиця - в 74-х відсотках голосувань.
Анонім до Анонім Показати IP 23 Жовтня 2014 11:24
Нема більшої брехні ніж статистика!
Анонім до Анонім Показати IP 23 Жовтня 2014 12:13
Може статистика і брехня, тоді зайдіть на сайт ВР і порахуйте самі. Там все обліковується.
Василь Показати IP 23 Жовтня 2014 10:42
Не його фонд? Насмішив Сергійко, насмішив:)
Петро Величко Показати IP 23 Жовтня 2014 10:44
Хай ще скаже, що і Курчак це не його фірма. Сміх та й годі.
галя Показати IP 23 Жовтня 2014 10:46
Олігархи спочатку накрадуть у людей, а потім типу роздають (щось "дарують") людям ... 10% лише із 100% вкрадених, в обдурених людей..
Знаю Показати IP 23 Жовтня 2014 10:49
100% людиноненависник.
Знайка Показати IP 23 Жовтня 2014 11:15
Швидку передали німці безкоштовно, фонд передав швидку безкоштовно. Який підкуп? По друге, вже в пресі мільйон раз писали, що співпрацю з німцями започаткував Мартиняк, ще будучи депутатом обласної ради. От якби назвав фонд офіційно ФОНД СЕРГІЯ МАРТИНЯКА "Європейський вектор", тоді б користувався тим брендом, як робить ФОНД ІГОРЯ ПАЛИЦІ НОВИЙ ЛУЦЬК.
конкурент Показати IP 23 Жовтня 2014 11:28
Весь рейтинг Сергія Мартиняка - http://goo.gl/QwkGGt
Дивний Показати IP 23 Жовтня 2014 11:35
А що хіба Мартиняк не може класти свої ж гроші на рахунок фонду, який потім щось за ці кошти ремонтує. Тим більше будівництво таких обєктів триває на 2 місяці, якщо почали ремонт рік чи півроку тому, то в чому проблема?. Будь хто може профінансувати через якийсь фонд ремонт чи будівництво і логічно, що можна казати, що і він ремонтував, і фонд ремонтував. Для нас, виборців - головне результат! Тому, Опора, зря ви так
конкуренту Показати IP 23 Жовтня 2014 11:37
не смішіть людей, найміть нормальних соціологів. А такі рейтинги для лохів)
Знаючий Показати IP 23 Жовтня 2014 13:26
Опора отримала трошки грошенят від конкурентів Мартиняка? Не паліть контору, бо сором-сором
ася Показати IP 23 Жовтня 2014 13:31
мартиняк наш паца - данецкий!!!!
патріота Показати IP 24 Жовтня 2014 08:50
Купіть солі і насипте Мартиняку на одне місце. Він переможе, бо Пиза даром грошенята не отримує.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus