USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Папа Римський і глава РПЦ підписали спільну декларацію

13 Лютого 2016 15:43
В аеропорту Гавани завершилася перша в історії зустріч Папи Римського і предстоятеля РПЦ, – інформує «УНІАН».

Папа римський Франциск заявив, що предстоятелі церков розмовляли як «брати» і бесіда була дуже відвертою.

Повідомляється, що патріарх Кирило і папа Римський Франциск підписали спільну декларацію за підсумками зустрічі на Кубі. Текст декларації з'явився на сайті прес-служби РПЦ.

"Незважаючи на спільне існування перших десяти століть, католики і православні на протязі майже тисячі років позбавлені спілкування в Євхаристії. Ми розділені ранами, нанесеними в конфліктах далекого і недавнього минулого, розділені й успадкованими від наших попередників відмінностями в розумінні і трактуванні нашої віри в Бога, єдиного в Трьох Особах — Отця, Сина і Духа Святого. Ми сумуємо про втрату єдності, що стала наслідком людської слабкості і гріховності, сталася всупереч Первосвященницькій молитві Христа Спасителя: «щоб усі були одно, як Ти, Отче, в Мені, і Я в Тобі, так і вони нехай будуть у Нас воєдино» (Ін. 17:21)", – йдеться в декларації.

«Це була дуже змістовна бесіда, яка дала нам можливість зрозуміти і відчути позиції один одного. Результати цієї бесіди дають мені можливість сказати, що дві церкви можуть працювати спільно на благо християн всього світу», – зазначив Кирило, пише Gazeta.ru.

Глава РПЦ зазначив, що дві церкви можуть «працювати спільно, щоб не було війни, щоб всюди поважалося людське життя».

Понтифік сказав, що «ми говорили як брати, тому що у нас одна віра і ми шукали одного шляху».

«Ми говорили дуже відверто, я вас запевняю, що в цьому діалозі я відчував присутність Святого духа», – додав він.

Папа Франциск подякував патріарху за те, що «ми разом шукали єднання». З його слів, вони обговорили низку ініціатив, які «можливо буде здійснювати».

Вони подякували владі Куби за можливість проведення зустрічі в країні.



Водночас раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що Папа Римський Франциск висловив підтримку українському народові. У своєму листі від 10 січня 2014 року на ім’я Предстоятеля УГКЦ представник Апостольського Престолу в Україні, зокрема, зазначив, що, отримавши звістку про ситуацію в Україні, Святіший отець Франциск через Архиєпископа Пєтро Пароліна запевнив український народ у своїй молитовній підтримці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
ага... Показати IP 13 Лютого 2016 15:49
як ви думаєте .цій" московській попаді" можна довіряти!! я впевнений що ні і моск овські попи трохи запізнились на Кубу і в них зовсім інші плани
СЛОВ'ЯНИ до ага... Показати IP 13 Лютого 2016 21:09
Ротік прикрий . . . ЦЕРКВА ЗАЙМАЄ НЕЙТРАЛЬНУ СТОРОНА ЗА МИР . . . .
олег до СЛОВ'ЯНИ Показати IP 14 Лютого 2016 23:19
ДУРЕНЬ ти яка нейтральна сторона киріл це сатана в рясі за його мовчання перед путіним за ті смерті на сході йому пряма дорога в ад!!!
Християнин Показати IP 13 Лютого 2016 15:55
Слава Ісусу Христу!!!
до християнина Показати IP 13 Лютого 2016 16:09
а кирило піп.бізнесмен чи політик?? і як він відноситься до руського міра який воює на донбасі з украінцями до яких і ти мабуть належиш чи може ти москаль????
родік Показати IP 13 Лютого 2016 16:11
гомосеки
Штефан, Луцьк до родік Показати IP 13 Лютого 2016 17:53
Тобі соромно від цього?
віруючий Показати IP 13 Лютого 2016 16:17
Бог все бачить..
Анонім Показати IP 13 Лютого 2016 16:58
мракобєси!
Читач Показати IP 13 Лютого 2016 19:22
Московські попи щось затіяли, треба бути дуже уважними
Запитайка Показати IP 13 Лютого 2016 20:31
А "киевский патриархат" опять пролетает ?
Анонім до Запитайка Показати IP 14 Лютого 2016 12:38
є ще грецький, вірменський, константинопольський і тд. всіх треба було запрошувати для того, щоб мацковському попу мізки вставити ?
ще не зовсім свідоми Показати IP 13 Лютого 2016 20:39
Що, свідомий, жаба душить?
Просто Показати IP 13 Лютого 2016 20:41
А якщо вони показали що вони теж за щось вболівають. То це ім плюс. Ми не завжди шукаємо спілкування з ображеними нами. Це нам мінус.
Читач до Просто Показати IP 13 Лютого 2016 21:46
Вони не можуть вболівати, вони загарбники
АС Показати IP 13 Лютого 2016 22:30
Тролі-чорти повилазили.
до запитайка Показати IP 14 Лютого 2016 09:59
до того часу поки такі як ти будуть молитися моск попам і жити на Украіні а вони будуть вбивати.калічити каструвати- не тільки Киівс. Патр . а всі ми будемо в " прольоті" за виключенням тебе- путлер пришле військо .щоб врятувати русскоговорящих от расскольников и фашистов
СКОТУ до до запитайка Показати IP 14 Лютого 2016 21:55
не тобі вихрест вказувати, кому як молитися, ти не господь Бог, за свої гріхи вболівай,,,,,,,,,,,,,,, гріхи до сьомого коліна відмолюють!
не пацик Показати IP 14 Лютого 2016 11:42
Украінській державі давно потрібно відмовитись від руських патріархів як і від римських так і ізраільських патріархів. В кожного з нас був свій рідний -напевне украінський батько з того потрібно відштовхуватись та будувати новітні-релігійні основи украінського суспільства. Бо дивлячись на історію Украіни :- чужі пани патріархи -різна наволоч -завжди вела нас нетуди -все це завжди закінчуеться великою кровью та втратою державності. Можна подумати що Ватіканська СБ а вона успішно працюе давно :- незнала що россійска церква це філіал КГБ- ФСБ. І Кирил просто виконуе доручення путіна- все вони знають як і в роки гітлера- підписували з ним договорняки коли той вбивав міліонами людей в Е вропі. Нехочу згадувати інквизиторів папи-це все е в історіі. БОГ напевне сильно занятий що немае часу подивитися на своіх слуг.
ага до просто Показати IP 14 Лютого 2016 11:55
а ти був в шпиталі де лежать поранені?? і хто і з чийого благословіння розв"язав війну??
не пацик Показати IP 14 Лютого 2016 12:47
Тут все просто в банку Ватікана гроші Путіна-яких заморозила цру і фбр . Цю (страшну ) тайну хіба ще незнае новий украінський поліцейский. А йому і непотрібно знати бо зразу пропадуть патріотичні почуття віри в Справедливість- Рівенство перед законом- і святість своіх сьоогднішніх начальників як в столиці так і на місцевому рівні. Все просто голка Кащея в банку Ватікана-а порадив йому вже покійний медіамагнат газпрому . А ви про що подумали ? що вони за укранських патріотів молитися до Бога будуть ? вже такі великі а вірити в казочки.
buba Показати IP 14 Лютого 2016 13:35
Це все протинароду
думаю Показати IP 14 Лютого 2016 14:32
що покійний Папа Павло не пішов би ні на які перемовини тим більше з кирилом
Вірую в Бога і свят Показати IP 14 Лютого 2016 15:08
Я вірую в Бога одного і єдиного, Ісуса Христа, Божу Матір Марію. А папам і предстоятелям - ні. Не путайте релігію і віру. Через релігії, землі, коштовності і гроші на землі війни. Скільки різних громад і сект на планеті-Земля , не задумувались ... Через політику і релігію з людьми ніколи не конфліктую ! Можу помолитись в чистому полі і Бог мене почує ... і Бог побачить усі мої вчинки і всі мої слова почує . Бог на Страшному Суді запитає мене і Вас за вчинки наші, а не до якого папи чи предстоятеля ми ходили (патріархату) ... Гроші - милостиню даю особисто тій людині, якій підказує серце, яка в мене попросить чи сама рахую за потрібне дати кошти чи допомогти працею чи порадою.
віра до Вірую в Бога і свят Показати IP 14 Лютого 2016 15:41
Це перші розумні слова ,прочитані під цією статтею.Приєднуюсь до Вас щиросердно!!!!!
не пацик Показати IP 14 Лютого 2016 15:13
З того часу як апостол Петро який до речі був першим ПАПОЮ-написав свое знамените (Зверення до римлян )- у якому ствержджував що вся влада від БОГА.- християнська церква стала служити владі і грошам. Яка влада більше заплатить-того і підримуе ПАПА. Колись за гроші соболі і золото Вселеньский Аатріарх дав автокефалію церкві московіі. -так що це як в нас зараз кажуть що незрада то чергова перемога. Кожна людина може жити по совісті . В кого із нас Совість е то з нами е БОГ -завжди без посередників.
ага до слов"ян Показати IP 14 Лютого 2016 16:31
швидше до слив"ян -а хто ж тоді воює на донбасі?? а руський мір це хто?? капець!! і чого московські попи відмовляються відспівувати наших хлопців які загинули ? - а які слив"яни--зах.східні? чи всі вже запродались московським попам і вже всіх собі підписали???
так до не пацик Показати IP 14 Лютого 2016 16:42
погоджуюсь на всі 100! приємно. що на сайті зустрічаюься люди які володіють ситуацією і розуміють що кирил просто так нічогісінько не робить !!!
Простий народ Показати IP 14 Лютого 2016 20:42
Боротьба за владу, прихожан і дохід. Патріарх Кирило і папа Римський Франциск нехай в кабінеті В.Путіна в м.Москві цілодобово сидять і домовляються , щоб Путін зупинив війну і в Україні і в Сирії !!! На сьогодні їм з Путіна і Порошенка потрібно припамятати, щоб зупинили дурну війну !!! Вони ж мають за простих прихожан переживати !!!
Ще простіший до Простий народ Показати IP 14 Лютого 2016 22:11
провина за війну на обох сторонах. а за тебе, простого прихожанина ніхто переживати не буде. Спасайся, хто може...
олег Показати IP 15 Лютого 2016 01:46
киріл це сатана в рясі за його мовчання перед путіним за ті смерті на сході йому пряма дорога в ад!!!
Риба Показати IP 15 Лютого 2016 08:37
Устал народ от многочисленных религиозных постулатов, и обрались они к Богу: "забери ты у нас свои законы, дай нам жить вольно". И согласился Бог. На следующий день приходит к Богу в ужасе Архангел Михаил, и говорит: "Люди навезли кучу, телег, подвод и грузовиков с различными религиозными свитками, книгами и писаниями. Куда нам все это девать?!" И ответил ему Бог: "Я дал им лишь десять заповедей на каменных скрижалях, пусть они мне их и вернут, а то, что они сами понаписали для себя, пусть себе и оставят".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus