USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

ПАРЄ прийняла резолюцію про вибори в Україні

25 Січня 2017 21:14
Парламентська асамблея Ради Європи відмовилась вимагати від України виборів до ВР на окупованій території, - повідомляє ZIK із посиланням на Facebook народного депутата України, віце-президента ПАРЄ Георгія Логвинського.

«Резолюція ПАРЄ «Функціонування демократичних інститутів в Україні» прийнята! Рахунок 106 на 11 знову на користь України! Важливо, що нашим опонентам не вдалося змінити терміни «російська агресія» на «внутрішній конфлікт», підмінити поняття «вільні вибори» на «вибори під дулом автомата» і виборчою комісією на чолі з автомойщиком!», – написав Логвинський.

Зазначимо, що при цьому ПАРЄ відхилила поправку про проведення виборів у Раду на окупованих територіях України.

Поправка, в якій містилася така вимога, була запропонована проросійським депутатом з Німеччини Андрієм Гунько, та модифікована доповідачем Акселем Фішером (ФРН).

Пропонувалося затвердити норму про те, що «Проблема непредставленості у Верховній раді окремих регіонів Донецької та Луганської областей має бути вирішена якнайшвидше». Ця норма була підтримана переважною більшістю голосів у профільному комітеті і через це мала значну імовірність підтримки в залі.

В свою чергу, українська делегація та декілька проукраїнських депутатів скористалися правилами ПАРЄ, щоби не допустити постановку даної норми на голосування – поправку, що має статус «усної», можна зняти з розгляду, якщо під час її розгляду не менше 10 депутатів встануть на протест проти неї.

Після цього пропозиція була автоматично відхилена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus