USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Переговори у Брюселі: Україна, РФ та ЄС знову не домовилися

30 Жовтня 2014 10:17
Голова "Газпрому" учора ввечері демонстративно запізнився на газові переговори у Брюселі з Україною та Європейською комісією, через що зустріч почалася із сильним запізненням, - інформує УНІАН.

Європейська комісія повідомляє, що прес-конференції, яка мала відбутися в разі досягнення домовленостей в ході тристоронніх переговорів між Україною, Росією та ЄС щодо вирішення спірних газових питань між Києвом та Москвою, "сьогодні не буде".

Із цього випливає, що домовленостей немає.

"Прес-конференції о 8.30 30 жовтня не буде", - повідомляє ЄК, додаючи, що додатково проінформує про можливі заходи для преси.

Інші деталі не повідомляються.

Голова "Газпрому" учора ввечері демонстративно запізнився на газові переговори з Україною та Європейською комісією, через що зустріч почалася із сильним запізненням.

Нагадаємо, що «Нафтогаз» зобов'язується до кінця жовтня виплатити 1,45 млрд дол. за поставки російського газу в 2013 році і до кінця року - 1,6 млрд. Таким чином, загалом цього року українська сторона повинна виплатити 3,1 млрд дол.

Разом з тим, російська сторона стверджує, що будь-яких гарантій щодо оплати боргів і передоплати за нові поставки отримано не було. Міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що в України фізично немає коштів на передоплату газу в листопаді-грудні, протягом тижня Єврокомісія і "Нафтогаз" повинні знайти кошти. Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що в України на рахунках є 3,1 млрд доларів, які вона може використати як платежі за природний газ. У ЄС також підтвердили, що готові допомогти Україні з оплатою газу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
сибиряк Показати IP 30 Жовтня 2014 11:47
скачите выше, согреетесь. попрошайки!!! у меня на улице минус 12, а дома плюс 25.
Дончанин до сибиряк Показати IP 30 Жовтня 2014 12:52
Хто не мерзне - той москаль! А реально, Меркель вчера заявила, что если Украина не отдаст долг Газпрому, т.е. деньги Евросоюза, перечисленные Украине еще летом, то Украине перекроют и реверсные поставки газа. Вопрос стоит просто: эти деньги укры уже разокрали или Обама запрещает платить России.
лучанин Показати IP 30 Жовтня 2014 12:54
Цікаво що ж це за сибіряк який сидить на якомусь провінційному сайті в Україні. Хіба на платній основі фсб.
Анонім Показати IP 30 Жовтня 2014 13:43
Продолжать переговоры дальше в трехстороннем формате – бессмысленно, заявил официальный представитель Газпрома Сергей Куприянов, комментируя решение делегации Газпрома покинуть трехсторонние газовые переговоры в Брюсселе. «Будет о чем поговорить, вернемся. Европейской комиссии с Украиной нужно отрегулировать еще ряд вопросов связанных с финансированием. И без этого нам продолжать дальше в трехстороннем формате - бессмысленно – сказал Куприянов в эфире радиостанции «Коммерсант FM». На вопрос, планирует ли Газпром в ближайшие часы продолжать переговоры, Куприянов ответил: «Нет, мы ждем информации о том, что есть подвижки по двустороннему протоколу Украина-ЕС и после этого вылетаем. Это может быть сегодня».

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus