USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Перехід Шиби – це «узаконення тушок», - «Батьківщина»

30 Березня 2011 16:18
Рішення про включення до лав партії «Батьківщина» депутата Луцької міської ради Богдана Шиби прийматиме обласне бюро політичної сили, однак офіційної заяви про перехід до фракції «білосердечних» навіть не надходило.

Про це повідомив під час прес-конференції секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт 30 березня.

Пустовіт розповів про причини виходу з фракції 15 грудня 2010 року депутата Анатолія Бірюкова.

Секретар ради і заодно голова Луцької міської організації партії «Батьківщина» Григорій Пустовіт зазначив, що вихід Бірюкова став болючим і неочікуваним процесом.

«Він як депутат клявся, що якщо він стане депутатом і його примусять перейти з фракції в іншу фракцію він складе повноваження депутата. Ну але в нас такі депутати, що клятвоотступники. Що вони дають клятву перед Богом і плювать вони хотіли на клятву. І плювати вони хотіли на виборців і на ту довіру, яку виборці їм висловили», - каже Пустовіт.

«Ми запросили його на бюро, дали можливість висловитися, всі свої претензії. Ну, звичайно, все зводилося до одного: «я заслужив бути почесним громадянином міста Луцька». Ну неадекватність. Ми пояснювали: це ненормально, коли депутат бігає по комісіям і каже: я хочу аби ваша комісія розглянула проект рішення про обранням Бірюкова Анатолія почесним громадянином. А хто ініціює питання – я. А хто ви? Бірюков», - розповідає Пустовіт.

Пустовіт говорить, що сподівався, що Бірюков змінить своє рішення і повернеться до партії, адже обіцяв на Біблії у вірності ідеалам «Батьківщини». Натомість приймати колишнього «бютівця» Богдана Шибу, який залишив лави партії в травні 2008 року, «білосердечні» не поспішають.

«Чому ми засуджуємо так званих «тушок» – бо це спотворення вибору громадян. Люди голосували за певну політичну силу і її представників. Це є спотворенням результатів виборів», - каже Пустовіт.

«З одного боку це сигнал, що до нас повертаються люди…А з другого боку ми собі уже сьогодні усвідомлюємо, що, якщо ми приймаємо позитивне рішення ми легалізуємо і узаконюємо так званих тушок і узаконюємо процес переходу з однієї фракції в іншу. На рівні загальноукраїнському ми це не підтримуємо, на рівні місцевому – йдуть дискусії», - говорить партієць.
«Мене дивує, що Богдан Павлович говорить, що є якісь групи і він буде займатися балансуванням між групою Никитюка (депутат Володимир Никитюк, - «ВН»). Ви спитайте Никитюка чи знає він, що є в нього якась група. Немає зараз ніяких груп», - каже Пустовіт.

«Це ж фактично означає, що він говорить, що прийде у фракцію на посаду керівника фракції. Аби збалансувати. Вибачте мені за довільне припущення, але балансувати можна лише на цій посаді», - коментує депутат Андрій Осіпов.

Офіційної заяви про перехід до фракції за словами Осіпова від Шиби не надходило і йдуть кулуарні розмови.

Довідково:

В інтерв’ю ВІПу у відповіді на питання «Неформально білосердечні, котрі входять до відповідної фракції у Луцькій міській раді, поділені на кілька груп. Раніше в кулуарах говорили про існування трьох, нині – двох. До кого пристанете: до Пустовіта чи до Никитюка? Чи, можливо, сподіваєтеся балансувати між одними й іншими?» Шиба, зокрема, сказав: «Думаю, вдасться балансувати. Не претендую на те, аби пристати до якоїсь групи».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучано Показати IP 30 Березня 2011 18:41
Він вже набалансував в Луцьку. Що усе оточення розісрав, і комуналку, і місто взагалі. Хай Бют вибере балансувальника -те ж із ним буде.
кость волиняка Показати IP 31 Березня 2011 06:38
Шиба звичайний зрадник.Зрадив раз хай працює в цьому форматі,а тушок і зрадників у БЮТ і так забагато.
прихильник Показати IP 31 Березня 2011 14:18
ні! ні! Шибу в мери! він ощасливить нас!
2а2 Показати IP 31 Березня 2011 21:51
Закрий Шибу!!! Покайся, партійний стрибунець

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus